ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μεγαλειώδης σιωπηλή πορεία στο Παρίσι κατά της τρομοκρατίας

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τη συμμετοχή άνω του ενός εκατομμυρίου ανθρώπων και 50 ηγετών από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων μουσουλμάνοι και εβραίοι, πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η ιστορική σιωπηλή πορεία εναντίον της τρομοκρατίας έπειτα από τις επιθέσεις των τζιχαντιστών που συγκλόνισαν τη Γαλλία με 17 νεκρούς.
Η συμμετοχή στις πορείες κατά της τρομοκρατίας που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Γαλλία ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου ο κόσμος που κατέβηκε στους δρόμους ξεπέρασε τα 3,3 εκατ. άτομα. 
Στο Παρίσι και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Γαλλίας, σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών και των οργανωτών, βρίσκονταν στους δρόμους περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια Γάλλοι.
Η γαλλική αστυνομία πάντως δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα εκτίμηση για τον όγκο των διαδηλωτών, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι "είναι αδύνατη η καταμέτρηση".

Σε φορτισμένη συναισθηματικά συνάντηση του Μανώλη Γλέζου με τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, αφού εξέφρασε τη συμπαράσταση των Ελλήνων αγωνιστών στις οικογένειες των θυμάτων και στο γαλλικό λαό, δήλωσε ότι το ξύπνημα της δημοκρατικής συνείδησης του γαλλικού λαού και οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις του αποτελούν νέα απαρχή στον αγώνα των πολιτών της Ευρώπης για δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία. 
Περίπου 2.200 αστυνομικοί και στρατιώτες έκαναν περιπολίες στους δρόμους του Παρισιού προκειμένου να περιφρουρήσουν την πορεία, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας έχουν ακροβολιστεί στις οροφές κτηρίων και άνδρες με πολιτικά βρίσκονται μαζί με το πλήθος. Εν όψει της πορείας, είχαν ελέγχθηκαν οι υπόνομοι ενώ έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό γύρω από τις περιοχές απ' όπου θα περνούσε η πορεία.


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μεγαλειώδης σιωπηλή πορεία στο Παρίσι κατά της τρομοκρατίας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">