ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βαρουφάκης:Τέλος τα πολλά καγιέν - Γυρίζουμε σελίδα


«Γυρίζουμε σελίδα ως προς τη λογική της αντιμετώπισης μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης», δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

Αναλαμβάνουμε να γυρίσουμε όχι μία αλλά 3 σελίδες, είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο από τον Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ τόνισε πως είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε τον πολιτικό πολιτισμό. 

Σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης την οποία χαρακτήρισε αυτοτροφοδοτούμενη, είπε πως είναι μεγάλο λάθος το ότι ένα πρόβλημα πτώχευσης αντιμετωπίστηκε σαν πρόβλημα ρευστότητας, υπό τον όρο συρρίκνωσης των εισοδημάτων. «Κόστισε σε ζωές που χάθηκαν ή υπονομεύτηκαν. Έτσι ζητήθηκε το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία. 

«Οι Έλληνες πέτυχαν όταν ζούσαν λιτά», τόνισε όμως πως είναι άλλο ο λιτός βίος και άλλο η πυραμιδική λιτότητα, ενώ αναφέρθηκε και στην άμεση επαναπρόσληψη των καθαριστριών λέγοντας πως τα χρήματα που χρειάζονται θα εξοικονομηθών από την πρόσληψη λιγότερων συμβούλων.
Παράλληλα, ανέφερε ότι στόχος του είναι να αναδειχθεί το υπηρεσιακό δυναμικό του υπουργείου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν θα φέρουμε κομματικό στρατό».

«Είμαστε υπέρ του λιτού βίου δεν πιστεύουμε ότι ανάπτυξη σημαίνει να έχουμε τόσες πολλές πόρσε καγιέν στους δρόμους της πόλης μας. Οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν ζούσαν λιτά, όταν ήταν περήφανοι που δεν είχαν πιστωτικές κάρτες», πρόσθεσε.

Οσοι περιμένουν μια σύγκρουση με την Ευρώπη θα διαψευστούν είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης και πρόσθεσε πως θα δουλέψει για μια συμφωνία – γέφυρα από την προηγούμενη στην νέα.

Όπως είπε η συζήτηση με τον Γέρουν Νταϊσελμπλουμ έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο τελευταίος προθυμοποιήθηκε να έρθει στην Αθήνα. Παράλληλα σημείωσε ότι υπήρξε επικοινωνία και κλείστηκε ραντεβού με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών κο Σαπέν αλλά και τον ιταλό ομολογό του κο Παντοάν.

Οπως είπε το κράτος έχει συνέχεια, αλλά δεν θα έχει συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση χρέους.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε επίσης πως θα επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βαρουφάκης:Τέλος τα πολλά καγιέν - Γυρίζουμε σελίδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">