ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Ολάντ καλεί τον Αλ. Τσίπρα στη Γαλλία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο κ. Τσίπρας με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ. Ο Γάλλος πρόεδρος προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Παρίσι πριν από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής, ενώ του επισήμανε πως μπορεί να λογαριάζει τη Γαλλία ως σύμμαχη χώρα.

Στη συνάντηση αυτή,  ο Φρανσουά Ολάντ διευκρίνισε, ότι αναμένεται να συζητηθούν με σφαιρικό τρόπο το σύνολο των ζητημάτων τα οποία εγείρει η ελληνική πλευρά, όπως αυτό της ανάπτυξης και του χρέους, η αλληλεγγύη έναντι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού, αλλά και ταυτόχρονα την υπευθυνότητα που οφείλουν να επιδεικνύουν τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και ιδίως σε ό,τι αφορά τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το ελληνικό κράτος.

Κινήσεις και πρωτοβουλίες εκτός Ελλάδας  σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει τις επίσημες συζητήσεις με τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και να προωθήσει στη Βουλή τις δεσμεύσεις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει το πρώτο του ταξίδι ως πρωθυπουργός στην Κύπρο.  Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί και οι δύο άνδρες συμφώνησαν να μεταβεί στη Λευκωσία ο κ. Τσίπρας πριν από την πρώτη του Σύνοδο Κορυφής, που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Φεβρουαρίου.

Στην Αθήνα αναμένεται εντός της εβδομάδας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος αμέσως μετά θα μεταβεί στο Βερολίνο για να συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ. Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής -στις 12 Φεβρουαρίου- αναμένεται να έχει ο Αλ. Τσίπρας, μετά και τη χθεσινή συνομιλία που είχαν. Πάντως, όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει πίστωση χρόνου από τους δανειστές, αν και τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Ολάντ καλεί τον Αλ. Τσίπρα στη Γαλλία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">