ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Μάρτιν Σούλτς συναντάται με τον Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη

Επιδιώκει μια ριζοσπαστική αναδιάρθρωση της τρόικας ο Μάρτιν Σούλτς;

Στο επίκεντρο ο ρόλος της Τρόικας...

Την Αθήνα θα επισκεφθεί την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, προκειμένου να συναντηθεί με τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Μάρτιν Σουλτς έχει δηλώσει ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να βοηθήσει σε μια αμοιβαία αποδεκτή βιώσιμη λύση. Όσον αφορά τον Αλέξη Τσίπρα έχει δηλώσει ότι είναι πραγματιστής, και πρέπει να βρει έναν συμβιβασμό με τους Ευρωπαίους εταίρους του.

O ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να διακηρύττει ότι 'δεν θα συνομιλήσει με την τρόικα'.

Η Ριζοσπαστική Αριστερά οφείλει να αγωνίζεται για τη συνολική διαγραφή του χρέους, ή τουλάχιστον, για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του.

Την συνάντηση την είχε προαναγγείλει ο κ. Σουλτς αμέσως μετά την εκλογική νίκη του κ. Τσίπρα και μάλιστα την Κυριακή είχε διαβεβαιώσει πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, όπως είπε, ώστε να βοηθήσει να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή βιώσιμη λύση.

«Και σκοπεύω να έρθω στην Αθήνα να σε συναντήσω αμέσως μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης στα μέσα της εβδομάδας και πριν πάω στη Μέρκελ την Παρασκευή» είπε ο κ. Σουλτς στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Κυριακή με τον κ. Τσίπρα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Μάρτιν Σούλτς συναντάται με τον Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">