ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιώργος Βήχας: Να πάρουμε την ευθύνη της νίκης!


“Γιώργος Βήχας: Να πάρουμε την ευθύνη της νίκης!”

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει στην τελική ευθεία μιας εκλογικής αναμέτρησης που συνιστά ιστορική τομή για την Ελλάδα και στην συγκεκριμένη συγκυρία και για την Ευρώπη. Συνήθως, οι επιλογές μπροστά στην κάλπη είναι πολλές. 

Σήμερα όμως έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο ναι ή ένα μεγάλο όχι. Μπροστά στο δίλημμα να επιτρέψουμε την διεύρυνση, την εξαγρίωση και την εμπέδωση της οικονομικής εξαθλίωσης, του δόγματος «νόμος και τάξη», της δικαιωματικής αποξήρανσης και της νεοφιλελεύθερης εργασιακής απανθρωποποίησης ή της διάνοιξης μιας ρωγμής στο ευρωπαϊκό νεοφιλελεύθερο μωσαϊκό, απ’ όπου θα ανθίσει πολύχρωμη η ποικιλότητα της κοινωνικής κίνησης με δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Το που θα βρούμε τα λεφτά είναι ένα ερώτημα σημαντικό.

Παράλληλα, όμως, με την επανάκτηση της αξιοπρέπειας, απαραίτητο είναι να θέτουμε στέρεα και δυναμικά τις βάσεις μιας αριστερής διακυβέρνησης με σαφείς τις κατευθύνσεις της υπεράσπισης των πολιτικών, κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, της αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών, μιας ριζοσπαστικής οικολογικής και φεμινιστικής πολιτικής, της διαφάνειας και μιας ενεργούς δημόσιας σφαίρας με δημοκρατικούς θεσμούς. Μόλις στερεωθούν τούτες οι κατευθύνσεις, τα τεχνικά, όπως η πηγή της χρηματοδότησης του προγράμματος μας, θα είναι σε κάθε περίπτωση σε συμφωνία με τα λαϊκά συμφέροντα. Σε αυτή την προσπάθεια, απαραίτητο και προωθητικό είναι το ξεδίπλωμα ενός δημοκρατικού μαζικού κινήματος. Όπως με δίδαξε όμως κι η συμμετοχή μου στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, κίνημα δεν είναι μονάχα οι δρόμοι και τα πανό, αλλά η διαρκής κι ανήσυχη κοινωνική κίνηση μέσα από δομές αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης, στις συνελεύσεις γειτονιών και στα σωματεία εργαζομένων σε μια κατεύθυνση συνδυασμού αμεσοδημοκρατικών και αντιπροσωπευτικών θεσμών για την από κοινού άσκηση της εξουσίας.

Ο δρόμος που ανοίγουμε στις 25 Γενάρη είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Αριστερά και την κοινωνία. Μια Αριστερά που τολμά να εγκαταλείψει τις δάφνες των μικροεξουσιών της και της αυταρέσκειας της και να ρισκάρει να «λερωθεί» στην δοκιμασία να πραγματοποιήσει κάποια από τα όνειρα της, να δικαιώσει τους ιστορικούς αγώνες της, να πάρει την ευθύνη της νίκης.


Γιώργος Βήχας
Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στο υπόλοιπο Αττικής

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα:

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1961. Είμαι γιατρός καρδιολόγος.
Σπούδασα στην Ιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εργάζομαι στο δημόσιο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας, στο ΠΕΔΥ Αγίου Δημητρίου (πρώην ΙΚΑ και ΕΟΠΥΥ) από το 1995.
Είμαι μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών από τον Νοέμβριο του 2014.
Το 2011 όταν άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτοι ανασφάλιστοι ασθενείς γεννήθηκε η ιδέα ενός κοινωνικού ιατρείου με σκοπό την παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής βοήθειας σε άπορους και ανασφάλιστους ασθενείς και τον Δεκέμβριο του 2011 μαζί με άλλους πολίτες δημιουργήσαμε το πρώτο κοινωνικό ιατρείο στην Αθήνα, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιώργος Βήχας: Να πάρουμε την ευθύνη της νίκης! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">