ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νεκροταφείο για τους Τερψιθιώτες, 4,5 εκ.ευρώ στο κέντρο της Γλυφάδας!

Του Γιάννη Κουρδομένου

Δίνει λύσεις η νέα διοίκηση Γλυφάδας; 

Εγκρίθηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του έργου με τίτλο «Γλυφάδα "Έξυπνη, Βιώσιμη και Πράσινη Πόλη" και ο σημερινός δήμαρχος Γλυφάδας, Γ.Παπανικολάου, θεωρεί ότι η ανάπτυξη που είχε υποσχεθεί στο σύνολο των κατοίκων, έρχεται με μια επένδυση 4,5 εκ. ευρώ ανάπλασης της οδού Μεταξά στο κέντρο της Γλυφάδας, και ένα νεκροταφείο στην αναδασωτέα περιοχή της Τερψιθέας.

Αν κοιτάξει κάποιος την φωτογραφία με την πρώτη ματιά, χωρίς δεύτερη σκέψη, βλέπει ότι υφίσταται τεράστια διαφορά ανάμεσα στη πρώτη και δεύτερη εικόνα.
Αναλογιστείτε έπειτα της περιβαντολλογικής καταστροφής στην Α'ζώνη του Υμηττού με ένα νεκροταφείο, και την εικόνα του κέντρου έπειτα από 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τι σημαίνει για τους κατοίκους της πόλης σε πολιτικό επίπεδο η ανάπτυξη στο κέντρο και η υποβάθμιση της συνοικίας στην Τερψιθέα: Σημαίνει ότι για άλλη μια φορά - θητεία - εν αρχή γίνονται μάρτυρες συνολικά οι κάτοικοι της πόλης των δυο μέτρων και σταθμών που αναπαράγονται πολλά χρόνια εις βάρος της ισοκατανομής και όσων πρέπει να γίνονται για το σύνολο των κατοίκων - δημοτών.

Είχαμε μέχρι πρότινος μια διοίκηση Κ.Κόκκορη, που ενώ ο ίδιος δήλωνε Τερψιθιώτης, δεν έκανε τίποτα για αυτή τη συνοικία σε σχέση με τα χρήματα που διαχειρίστηκε συνολικά. Σήμερα έχουμε άλλον ένα που δήλωσε Τερψιθιώτης και εν αρχή - με το καλημέρα - οι δημότες βλέπουν να έχει επιδίωξη την υποβάθμιση της Τερψιθέας και ενδιαφέρων ανάπτυξης του κέντρου. 

Γνωστή ιστορία η ανάπτυξη του κέντρου, δεδομένου ότι περισσότερα από 15 χρόνια όλοι οι διατελέσαντες δήμαρχοι επενδύουν περισσότερο στο κέντρο (βιτρίνα) και αδιαφορούν για τις υπόλοιπες συνοικίες, άρα αδικείται κατάφωρα η δημοκρατία σε τοπικό επίπεδο.

Η ανάπτυξη του εμπορικότερου δρόμου της πόλης συνεπάγεται υποβάθμιση όλων των υπολοίπων, και ειδικότερα της Τερψιθέας, άρα η ισοκατανομή πόρων εν αρχή εξανεμίζεται από την διοίκηση Παπανικολάου. Άλλος ένας ''Τερψιθιώτης'' που αποδεικνύεται στη πράξη ότι ''δεν είναι'', δεδομένων των πολιτικών του.

Τονίζω ότι θα αντιταχθούμε στα δυο μέτρα και σταθμά, και στην υποβάθμιση που ετοιμάζει για την συνοικία μας, και σας καλούμε σε εγρήγορση.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νεκροταφείο για τους Τερψιθιώτες, 4,5 εκ.ευρώ στο κέντρο της Γλυφάδας! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">