ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δολοφονική επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo


Συνολικά 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σε ένοπλη επίθση στα γραφεία της σατιρικής Charlie Hebdo στο Παρίσι, σύμφωνα με την αστυνομία. Η εφημερίδα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο το 2011 όταν είχε δημοσιεύσει σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για την τρομοκρατική επίθεση στην εφημερίδα Charlie Hebdo που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 άτομα. Στο στιγμιότυπο διαδηλωτής σχηματίζει το όνομα «Charlie» με κεριά.

ΣΥΡΙΖΑ: Η επίθεση στη Charlie Hebdo» στρέφεται κατά της δημοκρατίας
Βάρβαρη χαρακτηρίζει την επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η βάρβαρη επίθεση στα γραφεία του γαλλικού περιοδικού «Charlie Hebdo» που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 12 άτομα, γεμίζει με θλίψη και οργή κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο και κάθε δημοκρατικό πολίτη. Η μισαλλοδοξία και η τυφλή βία στρέφονται ενάντια στη δημοκρατία και την ισότητα, ενάντια στις αρχές του Διαφωτισμού, ενάντια στην ίδια την Ευρώπη και τους πολίτες της, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών, στο γαλλικό λαό».


  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δολοφονική επίθεση στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">