ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Όσες προτάσεις τόσες και οι αρνήσεις του συστήματος

Κατά καιρούς στον παρελθόντα χρόνο υπήρξαν μια σειρά προτάσεων προς τις Ελληνικές κυβερνήσεις για ουσιαστική ενδυνάμωση της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού μας.

Συγκεκριμένα, θεωρούσα και θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει ένα (1) οργανωμένο δημόσιο μέσο, κάλυψης αποκλειστικά των ζητημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Ν.Αττικής.

Ένα μέσο που καθημερινά θα παρέχει, τόσο περιεκτικά, όσο και αναλυτικά τις τρέχουσες ειδήσεις των τοπικών κοινωνιών, όσων αφορά τους δήμους, τα παραγόμενα τους, τις θέσεις και απόψεις των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, καθώς και τις απόψεις των κατοίκων κάθε περιοχής - πόλης.

Μια δομή αυτού του χαρακτήρα, όπως την είχα μεταδώσει στο παρελθόν, και την αιτήθηκα χωρίς αποτέλεσμα, πραγματικά θα ήταν πολύτιμη για τους δημότες της Αττικής και για την ''επανεκκίνηση'' του πολιτεύματος στη βάση που απαιτείται σήμερα.  Εννοώ ουσιαστική ενδυνάμωση της δημοκρατίας, και ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας που σφυριλατήθηκε επί δεκαετίες στο πρότυπο του νεοφιλελευθερισμού. 

Όπως καλά γνωρίζετε όσων αφορά τις Ελληνικές κυβερνήσεις, την εσωτερική και εξωτερική πολιτική, την κοινωνία, κ.τ.λ, καθώς και για τα κόμματα του κοινοβουλίου, υπάρχει επαρκής ενημέρωση τόσο από άπειρα ραδιοτηλεοπτικά, όσο και από χιλιάδες διαδικτυακά.

Το πραγματικό έλλειμμα βρίσκεται σε μια οργανωμένη μαζική δομή που να εξειδικεύσει στα ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες (Τοπική Αυτοδιοίκηση) χωρίς να υπάρχει ο παράγοντας των Ιδιωτικών συμφερόντων, που αλλοιώνουν το χαρακτήρα πραγματικής Ενημέρωσης, σύμφωνα των σκοπιμοτήτων που υπάρχουν κατά τόπους σε κάθε τοπική κοινωνία και σύμφωνα των συμφερόντων των εμπλεκομένων.

Ενόψει της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ - σε όποιο καθεστώς καταστεί εφικτό - 
θεωρώ χρήσιμο από την Ελληνική κυβέρνηση να εξεταστεί το συγκεκριμένο αίτημα που χρονίζει επί δεκαετίες.

Πέραν της ισοκατανομής Ιδιωτικών - δημόσιων ΜΜΕ στο λεκανοπέδιο Αττικής, επισημαίνω την αναγκαιότητα μια πλήρους δομής είτε δημόσιου, είτε ''διαδημοτικοδημόσιου'' χαρακτήρα, που θα περιοριστεί με βασικό αντικείμενο την Τ.Α, τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, την επαρκή ενημέρωση των δημοτών όσων αφορά τα ζητήματα κάθε δήμου, θεωρώντας ότι είναι το κλειδί για την μελλοντική ενδυνάμωση της Δημοκρατίας στη χώρα μας.

Ένα ''διαδημοτικοδημόσιο'' περιφερειακό μέσο στο Ν.Αττικής, το οποίο θα καλύψει σφαιρικά όλους τους δήμους του Νομού, τα τοπικά δρώμενα, και σε άμεση σχέση συνεργασίας με τους δήμους και τα κατά τόπους τοπικά μέσα - εφημερίδες - διαδικτυακά κ.τ.λ. το οποίο δεν θα ασχολείται με οτιδήποτε άλλο πέραν των ζητημάτων τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.
(Συγκεκριμένου και εξειδικευμένου χαρακτήρα μετάδοσης καθημερινού προγράμματος)

Έπειτα από 26 χρόνια Ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης, και δεκαετίες δημόσιας - κρατικής, το ουσιαστικό έλλειμμα επαρκούς ενημέρωσης βρίσκεται στις τοπικές κοινωνίες, και το κοινωνικό σύνολο συνήθως γνωρίζει λεπτομερώς οτιδήποτε για την εσωτερική και εξωτερική πολιτική, πλην όσων διαδραματίζονται τοπικά, λόγω ελλείμματος μαζικής ενημέρωσης - τοπικών πλουραλιστικών μαζικών μέσων - τα οποία επαρκώς επανδρωμένα να απευθύνονται στο σύνολο.

Είναι μια από τις χιλιάδες πρότυπες προτάσεις, που κατά καιρούς έγιναν πριν το wifi, την κινητή τηλεφωνία, τα sosial media, κ.τ.λ, διαπιστώνοντας την κατάσταση που έχει περιέλθει η ενημέρωση στις τοπικές κοινωνίες, και ακόμη και σήμερα δεδομένων των διαδικτυακών media το ουσιαστικό έλλειμμα μαζικής ενημέρωσης παραμένει, ενώ η διαπλοκή κατατρώγει συθέμελα την δημοκρατία και στις τοπικές κοινωνίες.

Υποσημείωση: Η πρόταση μου, η οποία υπάρχει επί δεκαετίες, γνωστοποιήθηκε στον αρμόδιο υπουργό, όπως και στον πρωθυπουργό, και όπως γνωρίζετε εφαρμόζουν πολιτικές ερήμην των πολιτών, και παράλληλα θα ''γιορτάσουν'' με το άνοιγμα της ΕΡΤ τη νίκη της κουτσής - εικονικής ''δημοκρατίας'', δεδομένου ότι σε καμία περίπτωση δεν γιορτάζουν συνολικά οι Έλληνες/Ελληνίδες, ούτε θα συμμετέχουν. (Υπήρξε και μια δημόσια διαβούλευση για την ΕΡΤ, όπως και οι προτάσεις μας, και αν πράγματι είμαστε κυβέρνηση θα τελούσαν σε ισχύ)

Ας εξεταστεί αν αποτελεί νίκη της δημοκρατίας το άνοιγμα της ΕΡΤ στο καθεστώς που υφίστατο επί δεκαετίες, η είναι άλλο ένα σχήμα λόγου ριζοσπαστικής αριστεράς όπως η δικαιοσύνη, η δημοκρατία,  η αλληλεγγύη, και η ελπίδα.

Πείτε μας ποιοι κυβερνούν; Για τον αριστερό πολίτη ως ιδιώτη δεν έκαναν τίποτα, για τις προτάσεις δημόσιου και δημοκρατικού χαρακτήρα επίσης δεν έκαναν τίποτα, άρα συνολικά κρίνουμε γνωρίζοντας ακόμη και οι  Νεοδημοκράτες τι πολιτικές εφάρμοζαν και εφαρμόζουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις. (Το παράδειγμα με τον καλό και κακό μπάτσο στην ανάκριση το γνωρίζετε; Το αντίστοιχο ισχύει και στο ΣΥΡΙΖΑ όπου κάποιοι θέλουν να φαίνονται οι καλοί της ιστορίας, χωρίς αποδείξεις, αν και ουσιαστικά αποσκοπούν ακριβώς στον ίδιο σκοπό, όμως σε αυτή την περίπτωση με θύματα τους πολίτες και την δημοκρατία. Ο κάθε ένας στη χώρα μας την Δήμο κρατία την αντιλαμβάνεται σύμφωνα των δικών του συμφωνιών και δεδομένων, και σαφέστατα πέρα από κάθε έννοια αυθεντικής - αληθινής υπόστασης του πολιτεύματος για το σύνολο των πολιτών)

Η πλειονότητα γνωρίζει τι σημαίνει ΕΡΤ, όπως γνωρίζει τα θετικά και τις παθογένειες, ξέρετε όμως τι δεν γνωρίζει; Επί 41 χρόνια κοινοβουλευτικής δημοκρατίας οι πολίτες δεν γνωρίζουν την αληθινή δημοκρατία, και βλέπουμε σήμερα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να κουβαλάει τις γνωστές Πασοκικές παθογένειες χωρίς πιστοποίηση ριζοσπαστικής αριστερής κυβέρνησης.

Ένα κόμμα που υποσχόταν στα μέλη του και στον Ελληνικό λαό την ισχύ όσων του έκλεβαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σήμερα συνεχίζει την ίδια πεπατημένη ληστεύοντας με τις ίδιες μεθόδους όσα πρέπει να ισχύσουν στη χώρα μας._ 

Αν κόμματα και κυβερνήσεις θεωρείτε δημοκρατία κομματικά φερέφωνα στα χέρια των φίλων, παραταξιακών, και των δικών σας υποστηρικτών, πραγματική δημοκρατία δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ στη χώρα μας.

Πραγματικά λυπάμαι για το κοινωνικό σύνολο, το οποίο παθητικά συμπράττει στο να υφίσταται διαχρονικά ελλειμματική δημοκρατία στο τόπο μας, αρκεί να του κάνουν ένα ρουσφέτι, μια χάρη, μια εξυπηρέτηση, η να παραμένει σε μια θέση αργόμισθου του δημοσίου.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις


Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Δημοσιεύτηκε στις 9/2/2015 και γνωστοποιήθηκε στους αρμοδίους της κυβερνήσεως.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Όσες προτάσεις τόσες και οι αρνήσεις του συστήματος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">