ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παραχώρηση δωρεάν οικοπέδου 2 εκ. € από τον Δήμο Γλυφάδας στην Μητρόπολη (Video)



Από τα σημαντικότερα ζητήματα του δημοτικού συμβουλίου, στον δήμο Γλυφάδας, στις 16/02/2015, ήταν η δωρεάν παραχώρηση οικοπέδου στην Μητρόπολη.

Ομολογουμένως προκάλεσε αντιδράσεις, και συζητήθηκε περισσότερο από τις τοπικές παρατάξεις, δεδομένου ότι άλλα είχε προγραμματίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή, άλλα επιθυμούσαν στην αντιπολίτευση, και άλλα αποφάσισε η τωρινή διοίκηση.

Το ζήτημα πράγματι είναι μείζονος σημασίας, δεδομένου ότι γεννώνται τεράστια ερωτηματικά για την σχέση δήμου - εκκλησίας - και εν γένει όσων λαμβάνουν και διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα.

Αρκετές τοποθετήσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κινήθηκαν στην ορθή κατεύθυνση, τονίζοντας την ιδιαιτερότητα του ζητήματος, δεδομένου ότι η βασική υποχρέωση της χρηστής διοικήσεως είναι η δημόσια ωφέλεια.

Σαφώς, την δημόσια ωφέλεια ο κάθε εμπλεκόμενος την αντιλαμβάνεται διαφορετικά, άλλος σύμφωνα των άμεσων κοινωνικών αναγκών, και άλλος σύμφωνα των παραδοσιακών.

Τόσο η παράταξη του κ.Κόκκορη, όσο και του κ.Ταστάνη, ζήτησαν να ενημερωθούν από την διοίκηση και να αποσύρει την ψήφιση, ενώ η διοικούσα αρχή ήταν κάθετη υπέρ της δωρεάν παραχώρησης, στην οποία τάχτηκε θετικά και η παράταξη της  κ.Λυγνού.

Θεωρώ ότι οι τοποθετήσεις των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων όπως και της διοικούσας είναι ξεκάθαρες, άρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη επεξήγηση.

Πρέπει να επισημάνουμε ό,τι η Μητρόπολη, στα νότια προάστια, διαθέτει πολλές ενορίες, περιουσιακά στοιχεία, έσοδα, και ως φορέας με ακίνητα μπορούσε να πουλήσει ένα εξ αυτών και να διαθέσει τα χρήματα αγοράζοντας ένα οικόπεδο στην Γλυφάδα.

Μπορούσε να συνδράμει ουσιαστικά, όπως και ο δήμος, και συνολικά γνωρίζουμε ότι οι παροχές δήμου - εκκλησίας, προς τους πιστούς - δημότες, είναι μηδαμινές σε σχέση των δυνατοτήτων τους.

Κάποιοι προσπαθούν να μας περάσουν ότι προσφορά είναι τα παρεχόμενα ψίχουλα ελεημοσύνης, ενώ γνωρίζουμε τόσο τα οικονομικά του δήμου, όσο και της Μητροπόλεως, όπως γνωρίζουμε ό,τι βασική προϋπόθεση, φορέων, και μετεχόντων στους θεσμούς, είναι η παροχή καθοριστικών λύσεων.   

Δεν θέλω να επανέλθω σήμερα σε όσα μετέδωσα ραδιοφωνικά, απλά έχω τρία ερωτήματα κατά όσων εμπαίζουν το κοινωνικό σύνολο, αποσπώντας τόσο την εξουσία, όσο και τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας, ενώ δεν παρέχονται λύσεις ουσιαστικής προσφοράς.

1) Πόσο κόστισε το οικόπεδο που παρέχετε δωρεάν στην πλούσια Μητρόπολη με τις πολλές ενορίες, περιουσιακά στοιχεία,  και δεκάδες δημόσιους υπαλλήλους; 

2) Θα διαθέτατε έστω το 1% αυτών των χρημάτων για μια δομή ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ στη πόλη μας; Σε μια πόλη 100.000 χιλ. κατοίκων - δημοτών - εχθές στο δημοτικό συμβούλιο οι παρευρισκόμενοι ήταν περίπου 100 άτομα. Οι υπόλοιποι δεν πρέπει να γνωρίζουν τι αποφασίζεται; 

3) Έχουμε μαζική ενημέρωση στη περιοχή μας; Έστω μια (1) άμεση ιδιωτική, διαδημοτική, η δημοτική δομή; Σήμερα, το 2015, το εν λόγω ζήτημα θεωρείτε μείζον, δεδομένου ότι δεν υφίσταται μαζικός χαρακτήρας ενημέρωσης στα νότια προάστια, και το διαδίκτυο επ' ουδενί χαρακτηρίζεται μαζική ενημέρωση γιατί δεν χρησιμοποιείται από το ήμισυ των κατοίκων.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004

Γλυφάδα web,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Πάντα υπάρχει ένας ορθός τρόπος ώστε να κρίνουμε. 

Γιατί ο δήμος δεν γίνετε αρωγός των αιτημάτων του δημότη για όσα πρέπει να ισχύσουν οργανωμένα σε τοπικό επίπεδο;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παραχώρηση δωρεάν οικοπέδου 2 εκ. € από τον Δήμο Γλυφάδας στην Μητρόπολη (Video) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">