ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ - Δεν είναι Ριζοσπαστική Αριστερά αυτή η Κυβέρνηση

Του Γιάννη Κουρδομένου

Συνολικά κάνουν αναφορά στη Δημοκρατία, όλα τα κόμματα, και δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατικές διαδικασίες. Είναι δυνατόν να υφίσταται καλή πρόθεση από όσους έχουν στήσει ελεγχόμενους μηχανισμούς χειραγώγησης του συνόλου και εξοντώνουν τους υπόλοιπους πολίτες;

Το πρόβλημα υποτίθεται ότι ήταν τα συγκυβερνώντα κόμματα, ΝΔ&ΠΑΣΟΚ, και δόθηκε η δυνατότητα στα λεγόμενα μικρά κόμματα να συγκυβερνήσουν, όπως το ανέφερα καθημερινά ραδιοφωνικά πριν από 20 χρόνια (όταν παρότρυνα για δημιουργία νέων κομμάτων, καθώς και για την υποστήριξη τους από τον κόσμο) και σίγουρα σήμερα διαπιστώνουμε γι' άλλη μια φορά πως δρομολογούνται οι υποτιθέμενες ''αλλαγές'' για εμάς.

Έπειτα τους ψευτοσοσιαλιστές, και τους ψευτονεοφιλελεύθερους, οι ψευτοριζοσπάστες, οι οποίοι ακολουθούν πιστά την πεπατημένη των προκατόχων τους. Ίσως θεωρηθώ υπερβολικός, όμως ποτέ δεν ήμουν βολικός, και συνεχίζω να δηλώνω ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σε μια χώρα που συνολικά διαπιστώνουμε την εξοικείωση όλων με τα υφιστάμενα, όπως είναι η ΔΙΑΠΛΟΚΗ των ΜΜΕ.

Τι σημαίνει για τον πρωτεργάτη ενός χώρου δημόσια διαβούλευση όσων αφορά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ; Απολύτως τίποτα, δεδομένου ότι σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση η οποία αποτελείται από δεκάδες πολιτικούς οι οποίοι γνωρίζουν τι απαιτείται στη χώρα μας και πως πρέπει να υφίσταται.

Ποιοι έχουν τα βιώματα, ποιοι έχουν τα δεδομένα τι απαιτείται και πως; Τα έχουν ο κ.Παππάς, η μήπως οι εκτός του χώρου που εκ του ασφαλούς δηλώνουν ότι τους κατέβει στο κεφάλι;

Λειτούργησαν όλοι αυτοί επί δεκαετίες δημόσια πληρώνοντας εκατομμύρια ηλεκτρικό ρεύμα, εξοπλισμούς, και δεχόμενοι διώξεις κατασχέσεις; Σαφώς όχι. 

Βρίσκονται αυτοί εκτός του χώρου έπειτα απo δεκαετίες για τα συμφέροντα διαπλεκόμενων κομμάτων, εφοπλιστών, και μεγαλοεργολάβων; Σαφέστατα όχι.

Απλά πληρώνουν τρία ευρώ το μήνα, και στον αντίποδα υπάρχουν οι χιλιάδες διορισμένοι - διορισμένες των κομμάτων των δυο μέτρων και σταθμών. Των κομμάτων που ενώ δεν έπρατταν ορθές πολιτικές υπέρ της κοινωνίας και των πολιτών, δημιουργούσαν σειρά κομματικών κρατικών φερέφωνων, και διόριζαν χιλιάδες κομματικούς ψηφοφόρους.

Προσωπικά επί πολλά χρόνια παρακολουθούσα αποκλειστικά ΕΡΤ, και συγκεκριμένα ΝΕΤ και ΕΡΤ3, και παρότρυνα και τους ακροατές μου να στηρίζουν την δημόσια ραδιοτηλεόραση. Όταν χρειάστηκε για ευνόητους λόγους μια (1) φορά να αποδείξουν ότι ήταν κοντά στη κοινωνία - ανοιχτή πόρτα στη κοινωνία - αποσιώπησαν και αυτοί όσα απαράδεκτα συνέβαιναν στα νότια κατά υμών.

Σήμερα αυτοί λειτουργούν στο ίδιο καθεστώς που λειτουργούσαμε στο παρελθόν, και βρίσκονται στο απυρόβλητο, ενώ εμάς μας είχαν κάνει στόχο τα συμφέροντα και τα κόμματα με διαρκείς διώξεις και κατασχέσεις, άρα δυο μέτρα και σταθμά - και δυο μέτρων και σταθμών - σταθμοί - πολιτικοί - πολίτευμα - πολίτες - κόμματα.

Όπως γνωρίζετε επί πολλά χρόνια δημιουργήθηκαν πολλά δημόσια ραδιοτηλεοπτικά μέσα, όπως και αναρίθμητα συνεργαζόμενα περιφερειακά σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ κανείς δεν ήθελε να υπάρξει έστω ένα (1) στα νότια προάστια Αττικής. Γιατί όμως δεν ήθελαν; Καθίσταται αυταπόδεικτο στη Γλυφάδα για ποιους λόγους δεν επιθυμούσαν μαζική και άμεση ενημέρωση, όπου ένας από τους πλουσιότερους δήμους της χώρας είναι ουραγός ολόκληρης της χώρας, για τα συμφέροντα κομματικών μελών και των υποστηρικτών τους εφοπλιστών κ.τ.λ.

Οι προτάσεις του πολίτη απεστάλησαν γι'άλλη μια φορά τόσο στον πρωθυπουργό κ.Τσίπρα, όσο και στον αρμόδιο υπουργό κ.Παππά, και αυτοί επέλεξαν να μην πράξουν το ορθό.

Αν προκύψει επαναλειτουργία της ΕΡΤ, χωρίς να δοθεί έμφαση στις προτάσεις ενός πολίτη που λειτούργησε επί δεκαετίες ανιδιοτελώς σε αυτόν τον χώρο, σημαίνει πλήρη - καθολική - εξαπάτηση του κοινωνικού συνόλου.

Αν προκύψει επαναλειτουργία της ΕΡΤ, χωρίς έγκαιρα - τώρα - να υπάρξει η συγκεκριμένη πρόταση στο νομοσχέδιο, ισοκατανομής στο σύνολο του νομού Αττικής, με ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό ΜΜΕ στα Νότια προάστια της Αττικής, σαφέστατα δεν έχουμε να κάνουμε με Αριστερή Ριζοσπαστική κυβέρνηση.

Υπάρχουν οι πολίτες που κρίνουν επαρκώς τα πεπραγμένα του συνόλου, και μπορεί να μην κατανοήσουν απόλυτα τι εννοώ, όμως, στο εγγύς μέλλον θα βρουν μπροστά τους το σφάλμα της κυβέρνησης. Στα νότια προάστια Αττικής δεν υπάρχει ούτε ένα (1) δημόσιο η ιδιωτικό ραδιοτηλεοπτικό ΜΜΕ, και το γνωρίζουν συνολικά οι κυβερνώντες του παρόντος.

Είναι ανεπίτρεπτο, όσοι επί χρόνια δημόσια καυτηρίαζαν τα φαινόμενα διαφθοράς - διαπλοκής, όντας γνώστες τι δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τις προηγούμενες δεκαετίες, και τι ισχύει επί του παρόντος στο Ν.Αττικής, να μην διαφοροποιούν το ελάχιστο όσων ίσχυαν. 

Γι'άλλη μια φορά, ότι διαμορφώνουν, στη βάση που το διαμορφώνουν, μακροπρόθεσμα θα αποβεί κατά της κοινωνίας και της δημοκρατίας. Ειδικά στα νότια προάστια Αττικής, που η διαπλοκή των εφοπλιστών καθορίζει τον πολιτικό χαρακτήρα, δεδομένων των υπερασπιστών και αποκλειστικών εκπροσώπων τους, οι οποίοι βρίσκονται στη τοπική αυτοδιοίκηση.

Θα με θυμηθείτε και θα με μνημονεύεται τα επόμενα χρόνια.
Οι υποψίες που είχαν αρκετοί συμπολίτες μας βγήκαν αληθινές, γιατί μια ΕΡΤ στη δομή που υφίστατο στο παρελθόν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ - των διαπλεκόμενων.

Ενδεικτικά: Τα συμφέροντα των κ.Αλαφούζου, Κυριακού, Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη, και των υπολοίπων (...) όπως και της ΝΔ η οποία σε ''άδειο γήπεδο'' θα συνεχίσει να παίζει μπάλα στα νότια προάστια. 

Σε τούτη τη χώρα οι μνήμες είναι νωπές, και προκαλεί μεγάλη εντύπωση πως παραβλέπουν όσα ίσχυαν την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών, όπου οι περισσότεροι ήταν αποκλεισμένοι από τα τηλεοπτικά ΜΜΕ, τα οποία επιλεκτικά προωθούσαν τους δημάρχους της επιλογής τους και είναι γνωστό το αποτέλεσμα.

Τέλος, πείτε ότι ο υποφαινόμενος ποτέ δεν υπήρξε, είτε αύριο ξαφνικά φεύγει για πάντα, άρα δεν υπάρχει, ούτε μπορούν να υπάρχουν λόγοι προσωπικών συμφερόντων, ούτε οτιδήποτε άλλο, όμως, η ελλειμματική δημοκρατία στα νότια θα συνεχίζει να υφίσταται για όλους, όπως και οι λάθος νοοτροπίες - πρακτικές - πολιτικές.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ - Δεν είναι Ριζοσπαστική Αριστερά αυτή η Κυβέρνηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">