ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τέρενς Κουίκ: «Θα ρωτήσουμε τον Σοϊμπλε αν θα ταϊσουμε το λαό μας»

«ΘΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΟΪΜΠΛΕ ΑΝ ΘΑ ΤΑΪΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ Ή ΑΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΣΤΑ ΣΒΗΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΣ. ΣΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΣΜΙΤ ΚΑΙ ΝΤ' ΕΣΤΕΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΟΙ ΥΠΕΞ ΤΕΤΟΙΑ ΧΥΔΑΙΑ ΓΛΩΣΣΑ»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ PARAPOLITIKA FM

Ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ έκανε σήμερα (11.03.15) τις εξής παρεμβάσεις στην εκπομπή των δημοσιογράφων Γ. Κουρτάκη και Π. Τζένου στα PARAPOLITIKA FM.

Το ηχητικό είναι στο terensquick.blogspot.gr

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο έχει ως εξής:
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, ΣΕΝΓΚΕΝ ΚΑΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ: «ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»
Γ. Κουρτάκης: Αυτή τη στιγμή τα όσα ακούμε καθημερινά από την κυβέρνηση, πρώτον πηγαίνουν πιο κάτω τη χώρα σε επίπεδο αξιοπιστίας, γιατί βλέπουμε τις δηλώσεις των Ευρωπαίων, οι οποίοι παρακολουθούν με ιδιαίτερο προβληματισμό τις αντιδράσεις της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Για παράδειγμα, θα ξεκινήσω από τα δικά σας.

Η δήλωση του κυρίου Πάνου Καμμένου σε σχέση με τους μετανάστες. Δηλαδή, θα αφήσουμε τους μετανάστες και θα πάνε οι Τζιχαντιστές στο Βερολίνο. Αυτό μπορεί να έχει μία απήχηση σε ένα ακροατήριο στη χώρα, ωστόσο κάνει τεράστια ζημιά στην εικόνα της χώρας σε διεθνές επίπεδο. Μήπως θα πρέπει κύριε Κουίκ να είστε πιο προσεκτικοί;

Τ. Κουίκ:  Κύριε Κουρτάκη, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και στο πρόγραμμά μας αυτό λέμε. Ότι θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να καταλάβουν, ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό. Δεν μπορούν να μας κάνουν «αποθήκη ψυχών», με καμία δύναμη. 
Το Δουβλίνο ΙΙ που υπέγραψαν Παπανδρέου και Σημίτης, είναι καταστροφικό και πιστεύω ότι αρχίζει η κυβέρνηση αυτή διάλογο, για να δούμε πως μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα, μια που έχουμε και τον κατάλληλο επίτροπο τον κύριο Αβραμόπουλο, ο οποίος έχει αφήσει το παράθυρο «ανοιχτό» για να γίνουν αλλαγές σε αυτήν την συνθήκη. 

Από την άλλη την πλευρά, εμείς λέγαμε ως ΑΝΕΛ, ότι αν τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, θα δώσουμε ταξιδιωτικά έγγραφα μιας χρήσης για να φύγουν να πάνε εκεί που θέλουν πράγματι αυτοί οι άνθρωποι. 

Το 90% θέλουν να απορροφηθούν σε άλλα μέρη της Ευρώπης, όπου έχουν συγγενείς τους. Έστω και αν αυτό σημαίνει μονομερή κατάργηση της Συνθήκης «Σένγκεν». Για συνθήκη «Σένγκεν» μιλάμε. Πιο είναι το περίεργο συνεπώς; Πιο είναι το περίεργο όταν γνωρίζουμε ότι σε όλες......
Γ. Κουρτάκης: Το περίεργο κύριε Κουίκ είναι, ότι η δήλωση του κυρίου Καμμένου «μη μας τσαμπουκαλεύετε» γιατί......

Τ. Κουίκ: Δηλαδή με συγχωρείτε, πρέπει να είμαστε μονίμως στη γωνιά με το στόμα κλειστό; Όταν ξέρουνε και οι ίδιοι, γιατί οι μετανάστες λαθραία ή οι πρόσφυγες, διασχίζουν τα σύνορα της Ευρώπης και ότι μέσα σε αυτό το κύμα το προσφυγικό περνάνε «τζιχαντιστές». 

Τι να κάνουμε; Να το κρύψουμε; Να μην το λέμε δηλαδή σαν μία απειλή για την Ευρώπη; Το έχω πει τρεις φορές στα fora του ΟΑΣΕ. Στις Συνεδριάσεις του ΟΑΣΕ έχω πει: «με συγχωρείτε, το πρόβλημα είναι η ασφάλεια της Ευρώπης».  Πως περνάνε όλοι αυτοί;

Γ. Κουρτάκης: Εντάξει. Εγώ λέω μήπως θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί στα όσα λέμε εντός Ελλάδος, εντός συνόρων. Γιατί δεν λειτουργούμε πλέον ως Ψωροκώσταινα εδώ πέρα…
Ο ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟΣ ΣΟΪΜΠΛΕ,  ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΘΝΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΕΣΩ ΒΟΥΛΗΣ
Π. Τζένος: Είμαστε μια χώρα η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, και τα όσα λέει η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, έχουν και κόστος αλλά μπορεί να έχουν και τεράστια ζημιά για τη χώρα.
Τ. Κουίκ: Μπορείτε να μου πείτε, τί ωφεληθήκαμε όταν ήμασταν πολύ προσεκτικοί, όπως το αντιλαμβανόταν το δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου,  όπου ισοπεδωνόταν η Ελλάδα από μέρα σε μέρα, η ύφεση πήγαινε στον πάτο, όπου είχαμε τις αυτοκτονίες, όπου είχαμε τον δείκτη της ανεργίας στα ύψη; 
Κάποια στιγμή δεν πρέπει να αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους; Εγώ, πραγματικά, πολλές φορές προσχωρώ στην ανοικτή διπλωματία. Πιστεύω, δηλαδή, ότι αυτό το οποίο σκέφτεσαι, πρέπει να το λες.
Εδώ μάλιστα μιλάμε επί ενός πραγματικού γεγονότος. Δεν έχουμε φτάσει στο σημείο του Σόιμπλε, ο οποίος δυστυχώς ειρωνεύεται  κατά τρόπο ανεπίτρεπτο! Ειρωνεύεται έναν Έλληνα Υπουργό, του αρέσει δεν του αρέσει.
Εγώ βλέπω και το τί γράφουν σήμερα (για τη συμπεριφορά Σόιμπλε), οι ελληνικές εφημερίδες. Επιτέλους,  διαβάζω τίτλους που υπερασπίζονται τη δική μας αξιοπρέπεια.
Π. Τζένος: Αυτό είναι γεγονός. Αλλά εγώ ρωτάω άλλο πράγμα τώρα. Εσύ συμφωνείς Τέρενς στο να πάει να κατασχεθεί αυτή τη στιγμή γερμανική περιουσία, για τις αποζημιώσεις του Διστόμου; Είναι λύση αυτή στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης;
Τ. Κουίκ: Αυτό το οποίο λέμε, εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το έχουμε πει σε κάθε τόνο, είναι ότι θα πρέπει τις απαιτήσεις που έχουμε για τη Γερμανία, να τις εγγράψουμε στον προϋπολογισμό μας. 
Και χαίρομαι ιδιαίτερα, που άνοιξε η συζήτηση πλέον, σε επίπεδο Βουλής, για να μη λένε οι Γερμανοί, ότι το φέρνει η κυβέρνηση. Η Βουλή των Ελλήνων το φέρνει. Και εδώ πλέον θα πρέπει και η ΝΔ να πάρει θέση και το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση. 
Άρα, θα είναι ένα πανεθνικό αίτημα και δεν θα είναι το αίτημα μιας κυβέρνησης, την οποία δεν την θέλουνε για τους δικούς τους λόγους. Και νομίζω ότι αυτό, την απόφαση της Βουλής, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς ξένος. Έχει το δικαίωμα η Βουλή των Ελλήνων, και μάλιστα θα έλεγα διακομματικά-πανεθνικά, να ζητάμε πίσω τα λεφτά μας
Π. Τζένος: Ωραία. Δεύτερη ερώτηση. Επειδή ακούμε να γίνεται πάρα πολύ μεγάλη κριτική - αναφέρατε και εσείς -  από τον κ. Σόιμπλε σε όσον αφορά το πρόσωπο του κύριου Βαρουφάκη και στη διαπραγματευτική του τακτική. ΟΙ ΑΝΕΛ στηρίζουν τον Υπουργό Οικονομικών;
Τ. Κουίκ: Το είπε ο κ Καμμένος βγαίνοντας προχθές από το Μέγαρο Μαξίμου. Είπε ότι από το Γιούρογκρουπ έχει καλά νέα και στηρίζει βεβαίως όλο αυτό τον αγώνα που δίνει ο Γιάνης ο Βαρουφάκης, απέναντι σε ένα δίδυμο – τρίδυμο, το οποίο συμπεριφέρεται κατά έναν τρόπο – για τα πολιτικά ευρωπαϊκά ήθη – ανεπίτρεπτο. 
Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ κατά τις περασμένες δεκαετίες, σε εποχές d' Εstaing ή σε εποχές Schmitt, ότι θα μπορούσε να υπάρχει Yπουργός Εξωτερικών ο οποίος θα μιλάει με αυτήν την χυδαία γλώσσα. Γιατί είναι χυδαία η γλώσσα. 
Και πώς είναι δυνατόν ο κ. Σόιμπλε να χαρακτηρίζει μονομερή την ενέργεια για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Μονομερής ενέργεια είναι όταν θέλεις να ταΐσεις τον λαό σου; Όταν θέλεις να δώσεις ρεύμα στα σπίτια του λαού σου; Μονομερής ενέργεια είναι αυτή;
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ, ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΝΤΡΑΓΚΙ
Γ. Κουρτάκης: Ωραία, και κάτι τελευταίο κύριε Κουίκ. Στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν πάει όπως έχετε σχεδιάσει, υπάρχει (γιατί το έχουμε ακούσει αυτό στο παρασκήνιο) άλλος τρόπος να βρεθούν χρήματα πέραν της Ε.Ε. , του Δ.Ν.Τ., της Ε.Κ.Τ.;
Τ. Κουίκ: Ήθελα να σας ρωτήσω – και είναι πολύ εύλογο το ερώτημα σας – όλα αυτά τα χρόνια όλα αυτά που γίνανε, έλυσαν το πρόβλημα ή επί της ουσίας αύξησαν τα χρέη της Ελλάδας;
Π. Τζένος: Έχετε σαράντα μέρες στην κυβέρνηση… Τα Ταμεία έχουν αδειάσει, για να τα λέμε όπως είναι τα πράγματα, δεν χόρτασε κανένας, παρά μόνο λόγια και υποσχέσεις… Το ζητούμενο είναι τώρα τι θα κάνετε, δεν άλλαξε δηλαδή η εικόνα. Δεν έχει αλλάξει καμία εικόνα, μην τρελαθούμε κιόλας…!
Τ. Κουίκ: Καμία αντίρρηση. 
Π. Τζένος: Έτσι μπράβο… Νομοσχέδιο δεν έχει έρθει στην Βουλή.
Τ. Κουίκ: Και λέω, πάρα πολύ απλά, ότι βρισκόμαστε σε μια φάση διαπραγματεύσεων. 
Όταν μας ισοπέδωναν πέντε χρόνια, εάν δεν μπορούν να περιμένουν τώρα σαράντα ημέρες, τότε με συγχωρείτε πολύ, κάπου έχουμε χάσει και την λογική.
Κουρτάκης: Μια απάντηση κ. Κουίκ στο ερώτημα…
Τ. Κουίκ: Και η απάντηση, λοιπόν, είναι, ότι εμείς ήδη φέρνουμε τα πρώτα Νομοσχέδια. Ήρθε το πρώτο κι είναι μέσα στην Βουλή, που αφορά στην ανθρωπιστική κρίση κι έρχεται και το άλλο, που έχει να κάνει με τις 100 δόσεις και την προστασία της Α΄ κατοικίας…
Κουρτάκης: Λεφτά θα πάρετε από κάπου;
Τ. Κουίκ: E, ρωτήστε καλύτερα το Οικονομικό Επιτελείο. Επειδή θέλω να μιλάω με μια υπευθυνότητα, μπορείτε να ρωτήσετε το Οικονομικό Επιτελείο της κυβέρνησης.
Κουρτάκης: Θα πάρετε την δόση;!
Τ. Κουίκ: Να είστε βέβαιος, ότι μέχρι τέλη Απριλίου, που θα έχουμε τελειώσει με αυτή την σημαντική φάση διαπραγματεύσεων, η Ελλάδα θα έχει τελειώσει τις υποχρεώσεις της! Κι όπως είπε κι ο Πρωθυπουργός ο κ.  Τσίπρας, η μπάλα είναι στην μπασκέτα του Ντράγκι… Δεν είναι σε εμάς! 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τέρενς Κουίκ: «Θα ρωτήσουμε τον Σοϊμπλε αν θα ταϊσουμε το λαό μας» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">