ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δεν έχω λόγια ούτε για τη κυβέρνηση ούτε για τις διοικήσεις στα νότια

Του Γιάννη Κουρδομένου 

Έχουμε οδηγηθεί σε μια νεοελληνική κοινωνία όπου συνήθως συνολικά κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, και η εξαπάτηση έχει γίνει σχεδόν καθολικό φαινόμενο.

Ήθελα να πιστέψω - αφελώς - για μία φορά, ότι μπορεί ανάμεσά μας να υπάρχουν και ορισμένοι με σωστή νοοτροπία, οι οποίοι θα κάνουν τις υπερβάσεις όπου απαιτούνται, δημιουργώντας το πολίτευμα και τους θεσμούς - που αρμόζουν στη χώρα μας, και στο κοινωνικό σύνολο που ολοένα και αυξανόμενα ξεφεύγει του μέτρου.

Όσα μπορούσαν και μπορούν να γίνουν, με αυτά τα άτομα στους θεσμούς, δεν θα γίνουν ποτέ. Όπως γνωρίζουν αρκετοί εκ των συμπολιτών μας, στα νότια προάστια τα τελευταία χρόνια είθισται να εκλέγονται με αρωγή του οικονομικού λόμπι οι εκάστοτε διοικήσεις. Δεν θα επεκταθώ εκθέτοντας συγκεκριμένα πρόσωπα, όμως, θεωρώ ότι ορισμένοι γνωρίζεται λεπτομερώς τα ισχύοντα.

Εφοπλιστές, επιχειρηματίες, εργολάβοι, εκκλησία, κ.τ.λ, διαδραματίζουν ένα καθοριστικό ρόλο τι θα υφίσταται στις τοπικές κοινωνίες στα νότια προάστια, και σύμφωνα με αυτό το καθεστώς κάποιοι εξ' υμών τόλμησαν να αποκλίνουν αυτής της πεπατημένης. 

Δεν είναι του παρόντος να πούμε αν ορθά πράξαμε στηρίζοντας όσους δεν πρόκειται ποτέ να μας υποστηρίξουν, δεδομένου ότι η επιλογή ήταν δική μας, και δεν μας την επέβαλε κανείς. Τονίζω ότι ποτέ δεν πιστέψαμε τις προθέσεις των υπολοίπων, διότι οι δικές μας ήταν πάντοτε καλύτερων προδιαγραφών, άλλωστε αυτοί αποδεδειγμένα ποτέ δεν έγιναν δικοί μας αρωγοί, εμείς όμως γίναμε αρωγοί ανιδιοτελώς για όσα διακήρυξαν δημόσια, και το ότι δεν αναγνωρίζουν ούτε την ανιδιοτελή υποστήριξη, τουλάχιστον σε εμάς δηλώνει πολλά. 

Από αυτούς είχαν γίνει εκ του ασφαλούς οι ενέργειες αξιώνοντας είτε να κυβερνήσουν, είτε να διοικήσουν, και γνωρίζετε ότι η πλειονότητα αυτών των ατόμων ελάμβανε, όπως και λαμβάνει, αρκετά χρόνια το δημόσιο χρήμα, σε πλήρη αντιδιαστολή με αρκετούς εξ υμών που χωρίς να λαμβάνουμε το ελάχιστο του δημοσίου χρήματος τους παρείχαμε υποστήριξη.

Το ότι γνωρίζουν επαρκώς την ανιδιοτελή υποστήριξη που τους παρασχέθηκε, χωρίς να ακολουθούν είτε από κυβερνητικής πλευράς, είτε από την πλευρά των διοικήσεων κατά τόπους, ορθές πολιτικές, δηλώνει τις αρχικές τους προθέσεις.

Εμείς ποτέ δεν βάλαμε στόχο τις καρέκλες, την εξουσία, τα προνόμια, τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου, άρα αν δεν ακολουθήσουν όσα αποτελούν επιβεβλημένη αναγκαιότητα - αντιλαμβανόμενοι ότι σφάλλουν - δικαιωματικά είμαστε οι μόνοι που δικαιούμαστε να τους ανατρέψουμε.

Αυτοί εκ του ασφαλούς, και εμείς εκτός από όλα, αυτοί να διαβιούν με τα χρήματα του συνόλου, και εμείς ποτέ να μην έχουμε λάβει ούτε μια δεκάρα δημοσίου χρήματος, και να διαπιστώνουμε την αθέτηση των καλών προθέσεων, και την ''κωλοτούμπα'' όσων εξήγγειλαν τόσο τοπικά όσο και εθνικά.

Πάνε ''περίπατο'' η δημοκρατία, η δικαιοσύνη,  η αλληλεγγύη, οι αλλαγές,  η αξιοπρέπεια,  η πρόοδος, και αποκλειστικά υφίστανται οι συνεχιστές όσων ίσχυαν, ενώ το κοινωνικό σύνολο επέλεξε ότι δεν κάλυπταν τις προσδοκίες του και τους έδωσε ευκαιρίες. Σε εμάς δεν δόθηκε ποτέ ούτε μια ευκαιρία.

Οι διοικήσεις στα νότια δεν επιθυμούν πρόοδο, επιθυμούν τη δική τους πρόοδο, η κυβέρνηση επίσης κάτι ανάλογο, και το γνωρίζουμε δεδομένου του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ, όπως και με τις πρακτικές της διοικήσεως στη Γλυφάδα.

Αν είμαστε εμείς στη θέση τους, με γνώμονα το δημόσιο όφελος, τη δημοκρατία, και το κοινωνικό σύνολο, στις συναντήσεις που έκαναν μεταξύ τους όσων αφορά τα συμφέροντα Λάτση, την ΕΡΤ, κ.τ.λ, θα θέταμε το ζήτημα τοπικής δημοκρατίας, πολιτισμού - διαφάνειας, κοινωνικών δομών, ισοκατανομής, εξισορρόπησης, ενώ αυτοί δεν το έπραξαν. 

Θα θέταμε το ζήτημα κοινωνικών δομών, Συνταγματικών δικαιωμάτων, Δημοκρατίας, ισοκατανομής, ισοπολιτείας, όταν αυταπόδεικτα στα νότια δεν υφίσταται καμία ραδιοτηλεοπτική δομή, και παραμένει σε ''τεχνητό μεσαίωνα σκοταδισμού'' για τα συμφέροντα της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής, χωρίς αμεσότητα και μαζικό χαρακτήρα. 

Προσωπικά γνωρίζω την διάλυση, τόσο της κοινωνικής συνοχής, όσο και του τοπικού πολιτισμού στα νότια προάστια, αν οι υπόλοιποι για τα προσωπικά τους συμφέροντα αδυνατούν να βλέπουν καθαρά - αντικειμενικά - δεν φέρω την ευθύνη.

Ο εναρμονισμός και η εξοικείωση των πολιτών σε οτιδήποτε τους δημιούργησαν ως συνθήκες, είναι ένα άλλο κεφάλαιο, το οποίο δεν είναι του παρόντος, θεωρητικά όμως από ριζοσπάστες περιμένεις άλλες πολιτικές, το ίδιο και από νεοφιλελεύθερους. 

Ασφαλώς είναι απαράδεκτο, στην ίδια μας τη χώρα να διαπιστώνουμε ακόμη και σήμερα την καπηλεία και εξαπάτηση για τα συμφέροντα αποκλειστικά της οικονομικής ελίτ, και κάποιων πολιτικών, ενώ για εμάς προείχε αληθινά η δημοκρατία, έστω και αν μας προδίδει μέχρι τέλους._     
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δεν έχω λόγια ούτε για τη κυβέρνηση ούτε για τις διοικήσεις στα νότια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">