ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διπλή διαπραγμάτευση - Επιστολή Ντάισελμπλουμ: «Συνεργαστείτε με τους θεσμούς»

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών ξεκινούν νέο γύρο διεθνών επαφών για να προχωρήσει η διπλή διαπραγμάτευση και να αρθούν τα εμπόδια χρηματοδότησης της χώρας.

Επιστολή Ντάισελμπλουμ: «Συνεργαστείτε με τους θεσμούς»

«Θα σας ενθάρρυνα να εργαστείτε σε στενή συνεργασία με τους θεσμούς, με σκοπό να επιτευχθεί μια γρήγορη και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης» επισημαίνει, στην απαντητική επιστολή του προς τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της Δευτέρας.

Ο ίδιος χαρακτηρίζει «χρήσιμη» την επιστολή των μεταρρυθμίσεων που έλαβε από τον υπουργό Οικονομικών, τονίζοντας ότι οι προτάσεις θα πρέπει να ελεγχθούν εξονυχιστικά από τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Αυτό το έγγραφο θα είναι χρήσιμο κατά τη διαδικασία προσδιορισμού της πρώτης λίστας μεταρρυθμιστικών μέτρων» επισημαίνει στον Γ.Βαρουφάκη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με το Reuters.
«Οι προτάσεις που περιγράφονται στην επιστολή σας θα πρέπει, ως εκ τούτου, να συζητηθούν περαιτέρω με τους θεσμούς» σημειώνει στην επιστολή ο επικεφαλής του Eurogroup και συνεχίζει:

«Επιτρέψτε μου επίσης να διευκρινίσω ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας αξιολόγησης, οι θεσμοί θα πρέπει να αποκτήσουν μια ευρεία εικόνα που να καλύπτει όλους τους τομείς πολιτικής».

Ο πρόεδρος του Eurogroup σημειώνει, ακόμη, ότι «έχουμε συμφωνήσει ότι οι συζητήσεις με τους θεσμούς θα λάβουν χώρα στις Βρυξέλλες» και προσθέτει ότι «οι εργασίες τεχνικής φύσεως για την υποστήριξη αυτής της διαδικασίας θα γίνουν στην Αθήνα».

Ο Γ.Ντάισελμπλουμ καταληγει: «Θα σας ενθάρρυνα να εργαστείτε σε στενή συνεργασία με τους θεσμούς, με σκοπό να επιτευχθεί μια γρήγορη και επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Αποφασιστικό βήμα για την ολοκλήρωση της ενδιάμεσης συμφωνίας μέσα στον Απρίλιο αποτελούν οι επτά μεταρρυθμίσεις, οι οποίες περιλαμβάνονται στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη προς το Eurogroup, που συνεδριάζει αύριο.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, "στο Eurogroup της Δευτέρας η Ελλάδα θα θέσει το πλαίσιο της απόφασης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, πλαίσιο που βασίζεται στις δεσμεύσεις που ανέλαβε όχι μόνο η χώρα αλλά και οι εταίροι. Η ελληνική, λοιπόν, πλευρά υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, όπως παρουσιάζονται και στην επιστολή του Υπουργού Οικονομικών".

Παράλληλα με τις διαβουλεύσεις για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, η κυβέρνηση προτείνει να ξεκινήσει η πολιτική διαπραγμάτευση με τους εταίρους με στόχο ένα νέο συμβόλαιο για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, που θα καταστήσει βιώσιμο το χρέος και θα βάλει τέλος στη σκληρή λιτότητα.

Η κυβέρνηση ξεκινά την εφαρμογή των μέτρων για την ανθρωπιστική κρίση, προχωρά τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και ετοιμάζεται να δώσει αποφασιστικά τη μάχη με τις δύο μεγάλες πληγές, τη φοροδιαφυγή και τη γραφειοκρατία, που άφησε πίσω το παλιό καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Υποσημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Η διαφθορά και η διαπλοκή συνεχίζουν να υφίστανται στο 100% με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και ομολογουμένως θεωρείται απίθανο να γίνουν οι τομές που απαιτούνται σε όλους τους τομείς. 

Η φοροδιαφυγή και η γραφειοκρατία είναι η κορυφή του παγόβουνου της διαπλοκής - διαφθοράς που άφησαν πίσω τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και συνεχίζουν να υφίστανται στο έπακρο.

Ηθελημένα κάποιοι δεν θέλουν να τονίζεται ότι αρκετοί δήμοι στο Ν.Αττικής και την περιφέρεια βρίσκονται έρμαιο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και παράλληλα τα υπόλοιπα κόμματα έχουν μια υποτονική λειτουργία η οποία δεν διαφοροποιεί το ελάχιστο των γνωστών παθογενειών ενώ οι πολίτες εξοντώνονται.

Είναι επιεικώς απαράδεκτο να υφίσταται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και περιφέρεια ΣΥΡΙΖΑ, και να ισχύουν σήμερα οι γνωστές παθογένειες στους Ο.Τ.Α. ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ σε ημέτερους της ΝΔ. 

Ωφείλεται να πράξετε όσα απαιτούνται ώστε να αλλάξει αυτό το καθεστώς, και να υπάρξει ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, όπως και επίλυση για τους πολίτες που δεν είναι δεξιοί - ΝΔ._
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διπλή διαπραγμάτευση - Επιστολή Ντάισελμπλουμ: «Συνεργαστείτε με τους θεσμούς» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">