ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Γλυφάδα σήμερα

Όταν οι ''άλλοι'' ανακαλύπτουν τη μια πλευρά σε οτιδήποτε υφίσταται, πολλές φορές από πληροφορίες - συκοφαντίες που έχουν κατασκευάσει ορισμένοι, κάποιοι εξ υμών γνωρίζουν Απόλυτα. 

Αρχικά γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, ότι στη Γλυφάδα, δεν υφίστατο πολιτισμός, και λίγοι κάτοικοι ''έχτισαν'' όσα βρήκαν έτοιμα οι υπόλοιποι, οι οποίοι ερχόμενοι σε αυτή τη πόλη αντί να δημιουργήσουν Πολιτισμό δημιούργησαν το σούργελο στο οποίο συμμετέχουν.

Ενδεικτικά: Μπορώ να ξεχάσω ότι ο πατέρας μου μετέφερε μια - μια στη πλάτη του τις πέτρες - βράχους ώστε να χτίσουν την ενορία στη πλατεία Καραϊσκάκη, την οποία στη συνέχεια την βρήκαν έτοιμη όσοι έρχονται από οπουδήποτε στη Γλυφάδα ως δημόσιοι υπάλληλοι; 

Μπορώ να ξεχάσω πόσα χρόνια προέτρεπα δημόσια από το ραδιόφωνο τους συμπολίτες μας να στηρίξουν την ολοκλήρωση της εκκλησίας, αν και προσωπικά είμαι άθεος;

Μπορώ να ξεχάσω πόσα χρόνια λειτούργησα ανιδιοτελώς παρέχοντας όσα έπρεπε να παρέχουν οι έμμισθοι των παρατάξεων που αξίωναν την εμπλοκή τους στα κοινά και ελάμβαναν τεράστια ποσά από το κοινωνικό σύνολο;

Μπορώ να ξεχάσω πόσα χρόνια αντιτάχτηκα δημόσια κατά των απατεώνων της πολιτικής, θέτοντας τα κριτήρια της πολιτικής μετεξέλιξης για καλύτερο επίπεδο δημοκρατίας;

Μπορώ να ξεχάσω τι πέρασα δημόσια, τι ακολούθησαν οι αχαρακτήριστοι, ποιους στηρίξαμε, και τι ισχύει σήμερα;

Επειδή γνωρίζουμε τι προσπάθησαν να αποκαλέσουν τοπικό πολιτισμό οι ερχόμενοι σε αυτή τη πόλη, οι οποίοι αναζητούσαν τη ''Πολιτισμική μας ταυτότητα'', δαπανώντας το δημόσιο χρήμα, έχω να πω: 

Πραγματικά απίστευτα σούργελα της Γλυφάδας

Μοναδική περίπτωση αχαρακτήριστων, οι οποίοι/ες έχουν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυταπόδεικτα απολίτιστων.

Αποτελούν ντροπή για κάθε κοινωνία όσοι και όσες συμμετέχουν στα κοινά της Γλυφάδας, απαράδεκτοι - απαράδεκτες, και συνάμα όσοι και όσες συμπράττουν για αυτούς τους απατεώνες των θεσμών.

Από τη πλευρά μου δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο, απλά θα σας θυμίσω ότι η πλειονότητα κατοίκων που ήρθε σε αυτή τη πόλη εκμαύλισε το τοπικό πολιτισμό - πολιτισμική ταυτότητα - και στη θέση της υφίσταται ένα σύνολο από σούργελα των θεσμών. Όπου υπάρχουν τα αυταπόδεικτα, δεν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης.

Όποτε σας δοθεί η ευκαιρία ρωτήστε να μάθετε, πλην της κομματικής ταυτότητας των συμμετεχόντων στα κοινά της Γλυφάδας, πόσοι και πόσες εξ' αυτών διαθέτουν εντοπιότητα. 

Όταν γνωρίζεις επαρκώς μπορείς να κρίνεις τι υφίσταται από αυτά τα εγκληματικά στοιχεία, που ήρθαν σε ένα τόπο, τους δεχτήκαμε, και αυτά τα σούργελα κατέστρεψαν το τοπικό πολιτισμό. 

Ακόμη και σήμερα παρουσιάζονται ως τιμητές επί παντός επιστητού, και ενώ υπάρχουν τα αυταπόδεικτα, τα οποία τα γνωρίζουν χιλιάδες κατοίκων, αυτοί συνεχίζουν τις συκοφαντίες, τις παρανομίες, τις ατιμίες, τα δυο μέτρα και σταθμά, σαφώς δηλώνοντας την ταυτότητα τους, η καλύτερα την παλιανθρωπιά τους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Γλυφάδα σήμερα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">