ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Βαρουφάκης: Η ελληνική κυβέρνηση σαφώς επιθυμεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων

Σε συνάντηση του «think tank» Aspen Institute, που πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, στη Βενετία, συμμετέχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Από τα κύρια θέματα της συζήτησης ήταν η κρίση στην ευρωζώνη και οι δυνατότητες αντιμετώπισής της.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της συνάντησης, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι το βασικό θέμα αφορά τον τρόπο έγκρισης και εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και την διαδικασία με την οποία αυτές θα κριθούν.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση σαφώς επιθυμεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και ότι το κύριο ζήτημα αφορά την ένταξή τους σε ένα γενικότερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, θετικό για όλους.

Τόνισε ακόμη ότι οι αναφορές στην Ελλάδα ήταν θετικές και ότι ο πρόεδρος του Eurogroup έχει απαντήσει στην επιστολή που ο ίδιος του έχει στείλει.

Στο διήμερο διεθνές συνέδριο της Βενετίας έλαβαν μέρος δεκάδες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, τον πολιτικό και δημοσιογραφικό χώρο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο κ. Βαρουφάκης συμμετείχε σε πάνελ με θέμα «Το σκοτεινό σενάριο της Ευρώπης, X-exit,  σε μια συζήτηση σχετικά με τα εσχατολογικά ενδεχόμενα για το μέλλον της Ευρωζώνης με πιθανή έξοδο αγνώστου αριθμού χωρών από την ζώνη του Ευρώ που μπορεί να προκαλέσει τη διάλυσή της.

Σημειώνεται ότι από την Ιταλία ο κ. Βαρουφάκης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας 9 Μαρτίου.

Υποσημείωση του Γ.Κ: Πρέπει να βρεθεί μια λύση άμεσα πριν ψοφήσει ο *γάιδαρος, και δεν έχετε κανένα λόγο να παρατείνετε τους όρους των ''θεσμών'' διότι  «Ο γάιδαρος πριν ψοφήσει, καυλώνει» . Ελπίζω να γίνομε αντιληπτός.

* Ο Ελληνικός λαός
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Βαρουφάκης: Η ελληνική κυβέρνηση σαφώς επιθυμεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">