ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ν.Παππάς: Συρρικνώνεται η τηλεόραση - λιγότερες άδειες

Αποφασισμένη να βάλει τέλος στο διαπλεκόμενο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο των περασμένων δεκαετιών φαίνεται πως είναι η κυβέρνηση είναι οι τίτλοι σε αρκετά site - blogs.

Σαφώς ο υπουργός επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών (...) και δεν γίνετε καμία αναφορά για το ραδιόφωνο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας, η κυβέρνηση ετοιμάζει το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν λιγότερες τηλεοπτικές άδειες από τις υπάρχουσες, καθώς, όπως είπε, η διαφημιστική αγορά έχει μικρύνει.

Η διαφημιστική αγορά έχει μικρύνει, όμως η διαπλοκή αντισυνταγματικά λειτουργεί σειρά ραδιοτηλεοράσεων, και ο υπουργός κ.Παππάς επεξεργάζεται μόνο το ένα κομμάτι της ραδιοτηλεόρασης που είναι οι εθνικές τηλεοπτικές άδειες.

Να υποθέσουμε σύμφωνα με το βασικό δεδομένο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παράλληλα με το κόμμα διατηρεί και αντισυνταγματική λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού - επιχείρησης - ότι σκόπιμα παρακάμπτεται ο τομέας ραδιοφωνίας και όσα συνεπάγονται αυτού;

Όταν μια κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα νομοσχέδιο, πρέπει να είναι πλήρες, και να εμπεριέχει την λαϊκή βούληση της πλειονότητας του Ελληνικού λαού, όπως και τις προτάσεις όσων πρωτοστάτησαν σε αυτό τον χώρο.

Ας κάνουν το κόπο από κυβερνητικής πλευράς πρώτον, να ενημερώσουν επαρκώς τι επεξεργάζονται και τι αφορά, δεύτερον, ο νόμος να εμπεριέχει απαραίτητα και την ραδιοφωνία (αναλογική - ψηφιακή) τρίτον, εναρμονισμός με το πρότυπο που είχα αιτηθεί και δεν ίσχυσε *Low Power FM Broadcast Radio Stations (LPFM) αν και υπάρχει σε ισχύ ο νόμος πολύ πριν τους Αμερικανούς στη χώρα μας ο οποίος ποτέ δεν εφαρμόστηκε, τέταρτον, επανεξέταση του συνόλου κατατιθεμένων αιτήσεων στις οποίες οι κυβερνήσεις ΝΔ & ΠΑΣΟΚ δεν χορήγησαν βεβαιώσεις λειτουργίας, πέμπτον, ισχύ της δημοκρατικότητας και συνταγματικότητας με ένα (1) μέσο είτε ραδιοφωνίας, είτε τηλεόρασης σε κάθε εμπλεκόμενο, εμπλεκόμενους, ομίλους, εταιρίες, κ.τ.λ. έκτονάμεση τοποθέτηση νέας διοικήσεως στο ΕΣΡ που θα απαρτίζεται από άτομα ηθικά ακέραια χωρίς καμία σχέση με την διαπλοκή γνωστών οικογενειών.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο που καθορίζει και το πλαίσιο τηλεοπτικών αδειών» είπε συγκεκριμένα ο κ. Παππάς, ενώ σημείωσε πως οι διατάξεις του θα προβλέπουν πως η νέα ΕΡΤ θα είναι και πάροχος ψηφιακού σήματος.

Η ΕΡΤ δεδομένης της εισφοράς από το σύνολο των πολιτών, ως πάροχος ψηφιακού σήματος οφείλει να καλύψει το σύνολο όσων αιτηθούν την χρήση της πολυπλεξίας ψηφιακού σήματος, και σε καμία περίπτωση πάροχος αποκλειστικά για την δική της χρήση.

Με δεδομένο το πράγματι άναρχο τοπίο, αλλά και το γεγονός ότι ήδη υπάρχουν πάρα πολλά κανάλια στη χώρα, ο νέος νόμος θα ρυθμίσει τις τεχνικές, νομικές και οικονομικές προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούνται, καθώς και τα εχέγγυα νομιμότητας και διαφάνειας που θα θωρακίζουν τη νόμιμη λειτουργία των καναλιών.

Ο Νίκος Παππάς φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν τρεις ή το πολύ τέσσερις άδειες για κανάλια εθνικής εμβέλειας. Επιπλέον, πρόθεση του υπουργού Επικρατείας είναι να μην δίνεται μπόνους στη διαγωνιστική διαδικασία που θα προκηρυχθεί, στα υπάρχοντα κανάλια έναντι νέων παικτών.

Ο υπουργός πρέπει να καλύψει τόσο συνταγματικά, όσο και δημοκρατικά την ισοκατανομή μέσων και ειδικά ραδιοφωνικών στο Ν.Αττικής, σύμφωνα του πληθυσμού και των δήμων που περιβάλλουν το Ν.Αττικής. (Ιδιαίτερη προσοχή στο συγκεκριμένο κομμάτι δεδομένου ότι θα έρθουν και οι επόμενες εκλογές στις οποίες θα υπάρχουν υποψήφιοι της Α'Αθηνών, Β'Αθηνών, και υπολοίπου Ν.Αττικής, όπως και κατά τόπους στους δήμους, και σίγουρα κάποιος με δημοκρατικές καταβολές όπως ο υποφαινόμενος γνωρίζει τι θα πράξει)

Η κυβέρνηση γνωρίζοντας το σύνολο από παθογένειες που ανέκυψαν στα 26 χρόνια διαπλεκόμενης ραδιοτηλεόρασης, δεν δικαιούται ούτε προχειρότητες, ούτε δυσαρέσκεια έπειτα της κατάθεσης του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός ας αξιοποιήσει το σύνολο όσων γνωρίζουν τόσο τις παθογένειες, όσο και το τεχνικό κομμάτι, ώστε να υπάρξει ένας πλήρες νόμος που δεν θα χρειαστεί να αμφισβητηθεί από κανένα πολιτικό χώρο, και κανένα πολίτη.

Θα βάλλω πρώτος τον λίθο σε ένα ημιτελή και αντιδημοκρατικό νόμο._

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Kαταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις

* Ξέρετε πόσοι παράνομοι ραδιοτηλεοπτικοί λειτουργούν επί χρόνια;
* Τουλάχιστον για εμένα  το ζήτημα χαμηλής ισχύος ραδιοφωνικών σταθμών στην εκπαίδευση - παιδεία - όπως και στους δήμους, κ.τ.λ είναι ζήτημα δημοκρατίας και πολιτισμού.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ν.Παππάς: Συρρικνώνεται η τηλεόραση - λιγότερες άδειες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">