ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα κινήματα των πλατειών ενδέχεται να διοικήσουν στην Ισπανία

Τα κόμματα στην Ισπανία είναι πλέον καταδικασμένα σε συμμαχίες

Ο δικομματισμός κατέγραψε τα χειρότερα αποτελέσματα της ιστορίας με μοχλό της αλλαγής κατά τον Ιγκλέσιας το ανερχόμενο Podemos.

Το Podemos ενδέχεται να πάρει Βαρκελώνη και Μαδρίτη πόλεις στις οποίες συνέτριψε το Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι.

Έχει ήδη ξεκινήσει μια ριζική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της Ισπανίας από το κινηματικό Podemos, το οποίο θέλουν να προσομοιάζουν με το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να υπάρχουν ομοιότητες στην δομή των δυο κομμάτων.

Το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι βρίσκεται εγκλωβισμένο σε μια δυσλειτουργία των θεσμών και σε σκάνδαλα της διαφθοράς που μαστίζουν την Ισπανία, και μια οικονομική αναγέννηση από τα κάτω που μπορεί να εγγυηθεί το Podemos θα αλλάξει ουσιαστικά το πολιτικό μέλλον της χώρας στην Ιβηρική χερσόνησο.

Έπειτα από 24 χρόνια συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος στην εξουσία, το κίνημα των αγανακτισμένων της κρίσης, είναι σε θέση να κερδίσει τα δημαρχεία της Μαδρίτης και της Βαρκελόνης με υποστήριξη και άλλων κομμάτων της αριστεράς.

Σαφώς ανοίγει ο δρόμος για μια μελλοντική αυτοδυναμία της λαϊκής βάσης, τονίζοντας ότι και σε αυτή τη περίπτωση δημιουργείτε ένα δίπολο αριστεράς, κέντρο δεξιάς.

Σε πλήρη αντιδιαστολή με τη χώρα μας, που οι αγανακτισμένοι αφομοιώθηκαν σε αρκετά κόμματα, χωρίς να δημιουργήσουν ένα κινηματικό των αγανακτισμένων, στην Ισπανία οι αγανακτισμένοι κερδίζουν δυο από τους μεγαλύτερους δήμους.

Το Λαϊκό Κόμμα εκτός από τις τοπικές κυβερνήσεις και τους μεγάλους και μικρούς δήμους έχασε και τη διαχείριση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, άρα η διαχείριση που θα περάσει σε δημοκρατικές περιφερειακές και δημοτικές αρχές που θα λειτουργήσουν προς το συμφέρον των πολιτών και όχι των μεγάλων συμφερόντων.

Μακάρι να το βλέπαμε και στη χώρα μας, που υποτίθεται κυβερνά η αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην περιφέρεια Αττικής ώστε να συνεχίζεται η υπηρέτηση του κεφαλαίου μιας ολιγαρχίας ιδιωτών. (Βλέπε Αστέρια Γλυφάδας, και την μετατροπή του τουριστικού συγκροτήματος σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα, με δυνατότητα να οικοδομούνται χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα σε μια περιοχή με αρχαιολογικά ευρήματα και ιστορία χιλιετιών, αποκλείοντας το λαό από τη δυνατότητα πρόσβασης στην παραλία. Πολιτικές εμπορευματοποίησης του αιγιαλού και της παραλίας προς όφελος του κεφαλαίου κατά των προεκλογικών τους εξαγγελιών. Κάποιοι μηχανικοί και αρχιτέκτονες κατά τόπους μπορούν να μας διαφωτίσουν ελάχιστα αν θα έχουν μια άμεση σχέση στην οικοδόμηση των Αστεριών; Επιπροσθέτως, οι γνωστοί εργολάβοι της Γλυφάδας τι ρόλο θα διαδραματίσουν στην οικοδόμηση της παραλίας;)

Η ακτιβίστρια Άντα Κολάου της Πλατφόρμας των Πληγέντων από τις Υποθήκες συνέτριψε τους νεοφιλελεύθερους εθνικιστές της CiU στο δήμο της Βαρκελώνης, και μάλλον θα είναι η επόμενη δήμαρχος. ενώ η Μαδρίτη ετοιμάζεται να περάσει στα χέρια του κινηματικού ψηφοδελτίου της Μανουέλα Καρμένα με την υποστήριξη των σοσιαλιστών.

Δεδομένου ότι το ''έργο'' το είδαμε, και το γνωρίζουμε στη χώρα μας, χωρίς να έχουμε τις καλύτερες των εντυπώσεων με την συνεργασία αριστερών και Πασόκων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια και την κυβέρνηση, τα αποτελέσματα στην Ισπανία έπειτα των διοικήσεων και του έργου τους.

Γ.Κ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα κινήματα των πλατειών ενδέχεται να διοικήσουν στην Ισπανία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">