ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δεν χρειάζεται ο ''συμπαραστάτης'' στη Γλυφάδα

Σαφέστατα το να βρίσκεσαι σε μια πόλη που έχεις διακηρύξει δημόσια τις απόψεις και θέσεις σου, επί δεκαετίες, πριν την ύπαρξη πολλών σχεδίων που εφαρμόστηκαν ετεροχρονισμένα, χωρίς να σου αναγνωρίζουν το ελάχιστο, και ειδικά οι αιρετοί της Γλυφάδας, είναι απερίγραπτο, ώστε να μη γράψω κάτι ουσιαστικό και αυταπόδεικτο.

Πρωτίστως, πρέπει να ερωτηθούν συνολικά αν ως αιρετοί και κάτοικοι Γλυφάδας άκουσαν τις θέσεις και απόψεις μου που μεταδόθηκαν επί χρόνια από τον τοπικό ΓΛΥΦΑΔΑ FM.

Στη συνέχεια πρέπει να μας παρέχουν μια σαφή και ξεκάθαρη άποψη αν γνωρίζουν η αν αγνοούν παντελώς ποιος, πότε, πόσες φορές, πόσα χρόνια, μετέδωσε δημόσια τις θέσεις του δημότη Γλυφάδας, τόσο για την τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και για τα επί μέρους.

Ακολούθως, πρέπει να ρωτήσουν τον κ.Γιάννη Ραγκούση, όπως και τον κ.Παπανδρέου, οι οποίοι οριοθέτησαν τη ''νέα διοίκηση''  των δήμων, με άνοιγμα της εξουσίας στους νέους και νέες από τα 18 έτη, (σας θυμίζει κάτι από τις μεταδόσεις μου στον Δήμο Γλυφάδας των υπέργηρων;) αν δέχτηκαν προτάσεις του πολίτη όσων αφορά τον συμπαραστάτη του δημότη, και για ποιους λόγους.

Γνωρίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας ότι ο υποφαινόμενος έχει κάνει δημόσια χιλιάδες προτάσεις, όπως και εκατοντάδες προς τις Ελληνικές κυβερνήσεις - πολιτικούς, αν και για τα δεδομένα τόσο της χώρας μας όσο και της κουλτούρας - νοοτροπίας νεοελλήνων αυτό που θεωρείτε ΕΛΛΗΝΙΚΟ προτέρημα εκλαμβάνεται ως μέγα λάθος. Δεν είναι του παρόντος να εξηγηθεί περαιτέρω, γνωρίζοντας επίσης χιλιάδες συμπολιτών μας τι έχω διακηρύξει δημόσια και τι ακολούθησαν αρκετοί/ες σε τοπικό επίπεδο παρακάμπτοντας αυτόν που προηγήθηκε.

Για δεύτερη φορά δεν έτυχε εκλογής στη πόλη μας ο ''συμπαραστάτης του δημότη'' και θεωρώ καλώς δεν έτυχε, δεδομένου ότι σύμφωνα του τρόπου εκλογής του - από αιρετούς - παρατάξεις και παραταξιακά συμφέροντα - δεν μπορεί να προκύψει πραγματικά συμπαραστάτης, αυτό που αποτελούσε την αρχική πρόταση.

Ο συμπαραστάτης θα μπορούσε να προκύψει αποκλειστικά στη περίπτωση που το πολίτευμα στη χώρα μας ήταν αυθεντικό - γνήσιο - και το αποτέλεσμα εκλογών το διαμόρφωναν συνολικά οι δημότες των πόλεων, και σε καμία περίπτωση παρατάξεις με σκοπιμότητες και συμφέροντα. 

Άλλωστε αυτή ήταν η πρόταση, να υπάρξει ενδυνάμωση του πολιτεύματος με αφετηρία τη κοιτίδα του, τους δήμους, και σταδιακά να υπάρξει συμμετοχική δημοκρατία που θα απλώνει στο σύνολο των δημοτών - πολιτών, όπως και εκλογικές διαδικασίες οι οποίες θα είναι ανοιχτές στο σύνολο των κατοίκων - δημοτών. Αυτή η πρόταση εμπεριείχε και τον συμπαραστάτη του δημότη, δεδομένου ότι δοκιμάζοντας τόσο τους εκάστοτε δημάρχους, όπως και τις παρατάξεις, διαπίστωσα την καθολικότητα αναλγησίας, όπως και αδράνειας ανταπόκρισης στα καθήκοντα τους.

Όσοι και όσες επιθυμούν για τις παραταξιακές τους σκοπιμότητες και συμφέροντα έναν έμμισθο ελεγχόμενο από παραταξιακούς η διοικούντες, θεωρώ ότι σφάλλουν. Επίσης, ποιοι σας είπαν ότι για τη θέση συμπαραστάτη απαιτείται απαραίτητα δικηγόρος;

Δεν χρειάζεται ''συμπαραστάτης'' όταν δεν τον εκλέγουν συνολικά οι δημότες - δημότισσες των πόλεων, με μια διαφανή συμμετοχική διαδικασία από όλους,  χωρίς σκοπιμότητες και παραταξιακά συμφέροντα.

Επί δεκαετίες οι τοπικές παρατάξεις του χθες και του παρόντος στη Γλυφάδα σφαγιάζεται τη τοπική μας δημοκρατία προτείνοντας τους παραταξιακούς
και τους φίλους σας, όπως και διορίζοντας με ανάλογο ''τρόπο'' στο δήμο.

Σήμερα σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν χιλιάδες μάρτυρες που γνωρίζουν επί δεκαετίες ''τη συμπαράσταση'' που έχετε παρέχει συνολικά οι αιρετοί, όπως και οι διοικούντες, άρα δεδομένης της απόλυτα ελλειμματικής συμπαράστασης - εκπροσώπησης από δεκάδες αιρετούς - παραταξιακούς - τι θα μπορούσε να κάνει ένας (1) άνθρωπος, ειδικά στη Γλυφάδα;

ΓΛΥΦΑΔΑ WEB,
Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Ποιοι δεν ήθελαν και δεν θέλουν ανάλογες εκλογικές διαδικασίες όπως αυτής που οι ίδιοι/ιες έχουν εκλεγεί; Γιατί δεν ίσχυσαν ανάλογες εκλογικές διαδικασίες και για τον συμπαραστάτη, η οτιδήποτε άλλο, οι οποίες να είναι ανοιχτές στο κοινωνικό σύνολο; (Τα δυο μέτρα και σταθμά σε ένα πολίτευμα, δεν δηλώνουν σωστές προθέσεις από τη πλευρά πολιτευομενων)

*Θυμίζω ότι συμμετείχα στη πρώτη εκλογή ''συμπαραστάτη'' στο Δήμο Γλυφάδας δοκιμάζοντας το σύνολο παρατάξεων, διοικούντων, και αιρετών. 

Επίσης, σας πληροφορώ ότι δεν συμμετείχα στη δεύτερη εκλογική διαδικασία, ενώ έπειτα της προκήρυξης ζήτησα να συμμετέχω. Δεν συμμετείχα στη δεύτερη ώστε να καταστεί σαφές στο σύνολο των παρατάξεων ότι έχουν κατακρεουργήσει τη τοπική δημοκρατία και υφίσταται παραταξιακή - κομματική χούντα.

Το αυταπόδεικτο όσων αφορά τον ''συμπαραστάτη'' είναι ξεκάθαρο. 

Κάθε παράταξη υποστηρίζει συγκεκριμένα άτομα, είτε παραταξιακά, είτε από το ευρύτερο φιλικό τους περιβάλλον, άρα ότι και να προκύψει στο δήμο θα είναι πέρα από κάθε ουσιαστική αρμοδιότητα του Καλλικράτη.

Σας διαβεβαιώ ότι στη πόλη μας δεν υφίσταται ίχνος δημοκρατίας, και πραγματικά γνωρίζω και γνωρίζετε πόσο ανοιχτή και ''σύγχρονη'' κοινωνία είμαστε. 

Ειδικά οι δημότες/ισσες Γλυφάδας με εντοπιότητα, η πολλές δεκαετίες παραμονής στη πόλη μας γνωρίζουν, και γνωρίΖΟΥΝ πολύ καλά τη τοπική πραγματικότητα. Αρκετά από όσα υφίστανται τοπικά (...)  φέρουν συγκεκριμένες σφραγίδες κάποιων δημοτών που έθεσαν δημόσια ανιδιοτελώς θέσεις και απόψεις, όπως και προτάσεις, και για ''άγνωστους'' λόγους όσοι ακολούθησαν ετεροχρονισμένα πολλά και διάφορα τεχνηέντως τους παρέκαμψαν.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δεν χρειάζεται ο ''συμπαραστάτης'' στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">