ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Εκδήλωση - συζήτηση για το χρέος στην πλατεία Σουρμένων

Εκδήλωση - συζήτηση για το χρέος, με θέμα «διαγραφή του χρέους » διοργάνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας πολιτών. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 20:00 περίπου, στην πλατεία Σουρμένων, με αρκετά μεγάλη συμμετοχή.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρώην δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Χ.Κορτζίδης, δημοτικοί σύμβουλοι από τους δήμους της περιοχής, και αρκετοί κάτοικοι από τους δήμους στα νότια.
«Τα ΜΜΕ προσπαθούν να σου επιβάλουν μια ηθική υποχρέωση », υπογράμμισε  ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου, και συνεχίζοντας τόνισε « Αν μπορούσαμε να σας παρουσιάσουμε δελτία ειδήσεων από τον Ισημερινό, η την Αργεντινή, θα νομίζατε ότι βλέπατε το MEGA η τον ΑΝΤ1, μόνο που ο Πρετεντέρης και η Τρέμη μιλούσαν Ισπανικά» 
Ο Άρης Χατζηστεφάνου εξήγησε ότι τα MEDIA των ολιγαρχών, δια μέσω δημοσιογράφων προσπαθούσαν να πείσουν τους τηλεθεατές ότι ένα χρέος δημόσιο είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με ένα προσωπικό χρέος, αυτό που ονομάζετε επιβολή ηθικής υποχρέωσης στους πολίτες
Επίσης, ο δημοσιογράφος ανέφερε  «το πόρισμα της επιτροπής αλήθειας είναι το υπέρ-όπλο που κάθε Ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θα ήθελε όταν πηγαίνει στις Βρυξέλλες να το χτυπήσει πάνω στο τραπέζι, να τους μοιράσει τα αντίτυπα, και να τους πει ότι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ, από τους σημαντικότερους οικονομολόγους του πλανήτη, λένε ότι με βάση το διεθνές δίκαιο δεν οφείλω να σας πληρώσω ΤΙΠΟΤΑ».
Στη συνέχεια πήρε το λόγο η κ. Δέσποινα Σπανού η οποία ανέφερε ότι « η Ελληνική κυβέρνηση εκβιάζεται να πάρει μέτρα που είναι εις βάρος του Ελληνικού λαού» και συνέχισε « μπορούμε να προβούμε σε διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, και να μπορέσουμε με τα υπόλοιπα χρήματα να συγκροτήσουμε τον παραγωγικό ιστό της χώρας, και να κάνουμε μια καινούργια αρχή, και για τον λαό, και για τον τόπο». 
Συνεχίζοντας δήλωσε «τον τελευταίο καιρό μας βομβαρδίζουν και είδαμε κάτι το πρωτοφανές. Σε συγκεντρώσεις που έγιναν από συντηρητικές δυνάμεις, για να δικαιολογήσουν τη στάση των δανειστών, σε πλακάτ είχαν το μήνυμα ''η Ελλάδα να είναι συνεπής προς τις υποχρεώσεις της'' δηλαδή έγιναν οι συγκεντρώσεις για να δικαιολογήσουν τα αιτήματα των δανειστών. Να μας πνίξουν ακόμη περισσότερο. Αυτό ήταν κάτι το πρωτοφανές, και δείχνει το φόβο τους, και την αδυναμία που υφίστανται και οι ίδιοι στο ενδεχόμενο να παρθούν μέτρα που θα ξεφύγουν από όσα εφάρμοζαν οι ίδιοι ως κυβερνήσεις όλες τις προηγούμενες δεκαετίες».  
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε να δημιουργείτε ένα κίνημα και για την διαγραφή του χρέους, και για ρήξη με τους δανειστές. Ο κόσμος είναι υπέρ της ρήξης ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, και ο κόσμος αυξάνεται διότι αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει άλλη λύση»
Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο οικονομολόγος κ. Λεωνίδας Βατικιώτης ο οποίος ανέφερε « Μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα, και επιδεινώνουν τους όρους διαβίωσης της μεγάλης πλειοψηφίας. Το επιχείρημα βέβαια που ακούγετε είναι ''Βάζουμε χέρι και στα χοντρά πορτοφόλια'' όμως τα χρήματα που παίρνουν από τους οικονομικά ισχυρούς έπρεπε να διατεθούν για δημιουργία νέων νοσοκομείων, και να δοθούν για αυξήσεις των συντάξεων των συνταξιούχων».  
Ο οικονομολόγος κ.  Βατικιώτης ανέφερε « Διαιωνίζεται η αντιλαϊκή - Μνημονιακή πολιτική των προηγούμενων ετών, και ταυτόχρονα έρχονται και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτή η κατάληξη των διαπραγματεύσεων είναι χρονικό προαναγγελθέντος θανάτου. Βασικότερη αιτία είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε μια αυταπάτη, ότι μπορούσε στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, και εντός του ευρώ και της ευρωζώνης, να ανατρέψει τη πολιτική της λιτότητας».   
« Η κυβέρνηση υποτίμησε το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν κανένα συμφέρον από τη μείωση του δημόσιου χρέους, και δεύτερον η Ευρωπαϊκή ένωση μέσα από πλήθος νόμων που έχει ψηφίσει τα τελευταία χρόνια, παγιοποιεί - νομιμοποιεί - διαιωνίζει στο άπειρο την αντιλαϊκή πολιτική, στο βαθμό να επιβάλει πρόστιμα σε όσες χώρες δεν έχουν ισοσκελισμένους προυπολογισμούς».  
Περισσότερα μπορείτε να παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί, όπως και τα ερωτήματα που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση - συζήτηση για το χρέος. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Εκδήλωση - συζήτηση για το χρέος στην πλατεία Σουρμένων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">