ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ένα 15ωρο στην εφημερία του Ευαγγελισμού

Έπειτα από ένα σχεδόν 15ωρο ''Ευαγγελισμού'', και μια σειρά εξετάσεων, αντιλήφθηκα έχοντας τα πορίσματα των εργαστηριακών ερευνών και εξετάσεων, ότι δεν έχω κάποια βλάβη, όμως υφίσταται έντονο πρόβλημα.

Αρκεί ένα 15ωρο σε ένα δημόσιο νοσοκομείο, ώστε να δεις και να αντιληφθείς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι Έλληνες/ιδες γιατροί, και εν γένει το νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και τα χιλιάδες προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της Αττικής... τα οποία οδηγούν χιλιάδες καθημερινά στα δημόσια νοσοκομεία.

Όσα διαδραματίζονται σε μια εφημερία, δημόσιου νοσοκομείου, σαφέστατα δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια, ούτε με το καλύτερο σκηνοθετημένα ντοκιμαντέρ, δεδομένου ότι συνυπάρχουν παράλληλα, ο ανθρώπινος πόνος, η αγωνία, η ελπίδα, η απογοήτευση, κ.τ.λ.

Θυμίζω ότι η Ελλάδα έχει φάει πρόστιμο άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, γιατί συστηματικά παραβιάζει τα όρια ασφαλείας και υγείας των γιατρών, και διαπίστωσα ότι συνεχίζει να ισχύει, δεδομένου ότι η εφημερία στα επείγοντα είναι 8 ώρες με βάση το νόμο, και οι γιατροί παραμένουν από την αρχή της εφημερίας σχεδόν μέχρι το μεσημέρι της επόμενης ημέρας.

Δεδομένου ότι δεν πήγα στο νοσοκομείο για ρεπορτάζ, δεν θα αναφερθώ σε όσα είδα και άκουσα, απλά θα εκθέσω κάποιες διαπιστώσεις. 

1) Κατ' αρχάς δεν υπάρχει δωρεάν δημόσια υγεία.
2) Οι συνθήκες εργασίας των γιατρών δεν συνάδουν με ευρωπαϊκή χώρα, Πάνο Σκουρλέτη, δεδομένου ότι η πολιτεία όφειλε να τηρεί τα εργασιακά όρια ασφαλείας και υγείας.
3) Τα περισσότερα προβλήματα υγείας των πολιτών δεν σχετίζονται για εμένα με οργανικά αίτια, και αποτελούν δημιουργηθείσες παθογένειες από όσα επικρατούν στη χώρα μας, και σχετίζονται με την ποιότητα ζωής του νεοελληνικού λαού, απόρροια κάκιστων κυβερνήσεων - πολιτικών.

Αληθινή υγεία για το κοινωνικό σύνολο, αποτελεί σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν από ασθενείς και κάποιους γιατρούς, εντός του νοσοκομείου, η ρήξη με τα μνημόνια και την Ευρώπη των δυο ταχυτήτων.

Είδα ανθρώπους οι οποίοι ήρθαν στην εφημερία του Ευαγγελισμού έπειτα λιποθυμικών επεισοδίων λόγω ελλείψεως τροφής, και αυτό δηλώνει ότι ακόμη δεν υφίσταται μια οργανωμένη πολιτεία.

Όσα μέτρα και να αποφασιστούν, από κυβερνητικής πλευράς, δεν αποτελούν πανάκεια θεραπείας των υφιστάμενων παθογενειών, δεδομένου ότι δεν ακολουθούνται από το σύνολο, άρα οφείλει ο νομοθέτης να καλύψει το σύνολο.

Με αυτές τις ελάχιστες διαπιστώσεις κλείνω το κείμενο, ευχόμενος ουσιαστική ρήξη και ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, που ευθύνονται για τις περισσότερες παθογένειες των νεοελλήνων. 

Γ.Κ

Υ.Γ: Προσεχώς θα υπάρξει και ένα 24ωρο μίνι ''ντοκιμαντέρ'' από μια εφημερία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ένα 15ωρο στην εφημερία του Ευαγγελισμού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">