ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσίπρας: Η Ευρώπη και οι θεσμοί πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η λιτότητα απέτυχε


Ο πρωθυπουργός δύναται να επιβιώσει δυο χρόνια χωρίς παροχές;

H ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζει τη διαπραγμάτευση σε πολιτικό επίπεδο, στη βάση των θέσεων που έχουν σταλεί στις Βρυξέλλες.

Με βασικό δεδομένο την απόρριψη της νέας εισήγησης της Αθήνας προς τους πιστωτές, η κυβέρνηση παρέδωσε τη Δευτέρα στον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, δύο συμπληρωματικά κείμενα των ελληνικών εισηγήσεων.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι αφενός να υπάρξει σύγκλιση στο δημοσιονομικό με εναλλακτικές προτάσεις, και αφετέρου να προσδιοριστεί ένα εφικτό σχέδιο βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, «η ελληνική πλευρά συνεχίζει την ανταλλαγή απόψεων με τους θεσμούς σε πολιτικό επίπεδο, αναμένοντας με ενδιαφέρον την επίσημη τοποθέτησή τους».

Σε συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει « Θα εργασθούμε για να κλείσουμε τη διαφορά στα δημοσιονομικά μέτρα, καταθέτοντας εναλλακτικές προτάσεις εκεί όπου υπάρχουν παράλογες και μη αποδεκτές απαιτήσεις. Θέλουμε να θέσουμε οριστικά τέλος στην απαίσια αυτή συζήτηση περί Grexit, που αποτελεί εδώ και χρόνια μια τροχοπέδη για τη οικονομική σταθερότητα στην Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός δεν προβλέπει και ούτε επιθυμεί εκλογές, και επισημαίνει τους λόγους που ''δεν αρέσουν'' στους θεσμούς οι Ελληνικές προτάσεις.

«Η Ευρώπη και οι θεσμοί πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η λιτότητα απέτυχε. Το πρόβλημα είναι ότι ορισμένοι εκ των θεσμών δεν είναι πρόθυμοι να αναγνωρίσουν ότι οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις της τελευταίας πενταετίας έχουν αποτύχει. Δεν πρόκειται για μια εύκολη απόφαση, αλλά θα πρέπει να αναλογιστούμε το κόστος της αέναης κρίσης ή ακόμη χειρότερα το ιστορικό κόστος της αποτυχίας».

Συνεχίζοντας ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτει:  «H κυβέρνησή μου δεν διαπραγματεύεται εγωιστικά. Το αντίθετο. Αν καταρρεύσουν οι διαπραγματεύσεις, το κόστος για τους Ευρωπαίους φορολογούμενους θα είναι τεράστιο. Γι' αυτό είμαι πεπεισμένος ότι δεν είναι προς το συμφέρον κανενός»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο πρωθυπουργός κάνει σαφές ότι δεν επιθυμεί εκλογές «Δεν προβλέπω, ούτε και θέλω άλλες εκλογές. Λάβαμε λαϊκή εντολή πριν από τρεις μήνες και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι έχουμε διευρύνει την επιρροή μας. Στα τέσσερα χρόνια που μας αναλογούν, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο μας. Δεν θα απογοητεύσουμε τον ελληνικό λαό».

Γιάννης Κουρδομένος: Κλείνοντας, και σπάζοντας το στερεότυπο της παγκόσμιας και εθνικής συστημικής δημοσιογραφίας, θα ήθελα να εκφέρω τη προσωπική μου άποψη ως πολίτης - δημότης Γλυφάδας. 

Ήδη πολλοί εξ ημών, όπως και προσωπικά, είμαστε ήδη απογοητευμένοι έπειτα από τέσσερις μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, και αυτό συνεπάγεται των βιωμάτων που έχουμε όσο κυβερνά η τωρινή κυβέρνηση.

Κάθε μέρα που περνά οι συνέπειες σε εμάς, λόγω της εθνικής αντισυνταγματικότητας των νόμων που θέσπισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συνεχίζουν να ισχύουν, όπως και πολλών παθογενειών του συστήματος, και του καθολικού ελλείμματος ενδιαφέροντος από την πλευρά κυβερνώντων - διοικούντων, μας καταρρακώνει.

Η λεγόμενη κρίση (λιτότητα) έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στους πολίτες, και σαφέστατα δεν τίθεται κανένα ζήτημα όσων αφορά τόσο το κεφάλαιο της χώρας, όσο και τους πολιτικούς, διορισμένους, κ.τ.λ, των οποίων η διαβίωση δεν έχει αλλάξει δραστικά.

Προσωπικά θέλω να ερωτηθεί ο πρωθυπουργός αν δύναται να επιβιώσει επί 2 χρόνια χωρίς καμία παροχή και χρήματα, και τι επιπτώσεις θα υπήρχαν σε επίπεδο προσωπικής του υγείας.  

Επίσης, αν ίσχυε το συγκεκριμένο καθεστώς για τον κ.Τσίπρα, ποιες θα ήταν τόσο οι ενέργειες από τη πλευρά του, όσο και οι εφαρμοζόμενες πολιτικές;

Γνωρίζω ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απέτυχαν να μας ''εξοντώσουν'' επί δεκαετίες, και ενδέχεται να εξοντωθούμε επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

* Οι Παροχές που έχουν κοπεί από εμάς λαμβάνονται από άλλους με πλαστά δικαιολογητικά. Το σύστημα καίει κάρβουνο, χιλιάδες διορισμένοι - διορισμένες τύποις χωρίς πραγματική χρησιμότητα, και δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρων. Μια απόφαση που έπρεπε να βγει σε μια ημέρα μπορεί να ταλαιπωρεί τους πολίτες δυο τρία χρόνια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσίπρας: Η Ευρώπη και οι θεσμοί πρέπει να αναγνωρίσουν ότι η λιτότητα απέτυχε Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">