ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση για συζήτηση της τραγωδίας ''Τρωάδες''


Όπως ήδη γνωρίζετε η Εναλλακτική Δράση στα πλαίσια των ιστορικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιήσει στις 4 Ιουλίου επίσκεψη στην Επίδαυρο για παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης Τρωάδες, της σημαντικότερης ίσως παράστασης του Ευριπίδη.

Για την καλλίτερη προετοιμασία της παρακολούθησης της παράστασης έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί συνάντηση για συζήτηση του κειμένου του θεατρικού έργου. Όποιος δεν έχει το κείμενο συστήνουμε, το βιβλίο με τη μετάφραση του Τάσου Ρούσου από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ, γιατί είναι ευκολοδιάβαστο και σε προσιτή τιμή.(6 Ευρώ)

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Ιουλίου στις 7.30μ.μ., στον κήπο του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου της κατάληψης, οδός Καραβία 23 και Πάτμου 300μ από τον σταθμό ΗΣΑΠ Κάτω Πατήσια.

Παρακαλούνται όσοι παραβρεθούν στη συνάντηση να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους το κείμενο με τη μετάφραση, οποιασδήποτε έκδοσης, διότι η συζήτηση θα γίνει με σχολιασμό του κειμένου.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η κράτηση θέσεων για την παράσταση λόγω της μεγάλης ζήτησης παρατείνεται μέχρι τις 26 Ιουνίου.

Η συμμετοχή κοστίζει 30 Ευρώ (Στην τιμή περιλαμβάνονται η μεταφορά με πούλμαν και το εισιτήριο της παράστασης)

Η δήλωση συμμετοχής και η κράτηση θέσης μπορεί να γίνει μόνο μετά από συνεννόηση με την κ.Κική Ναστάκου τηλ.2108964236 - 6937375040

Η γραμματεία της Εναλλακτικής Δράσης


«Τρωάδες» του Ευριπίδη
3 και 4 Ιουλίου Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Οι Τρωάδες, έργο εμβληματικό, διαχρονικό και από τα σημαντικότερα του Ευριπίδη, θα παρουσιαστεί από το Εθνικό Θέατρο στις 3 και 4 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε μετάφραση Κ.Χ. Μύρη και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.

Ο Ευριπίδης με τις Τρωάδες γράφει ένα αντιπολεμικό αριστούργημα και κατακρίνει την πολιτική των Αθηναίων για το προκλητικό ανοσιούργημα που είχαν διαπράξει λίγους μήνες πριν εναντίων των Μηλίων καθώς και για την Σικελική Εκστρατεία που προετοιμάζουν. Οι Τρωάδες είναι ένα αμείλικτο κατηγορώ για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.

Στο στρατόπεδο των Αχαιών, στα παράλια της λεηλατημένης Τροίας, οι αιχμάλωτες Τρωαδίτισσες και η βασίλισσά τους, Εκάβη, θρηνούν για τα δεινά τους. Όσες έχουν απομείνει ζωντανές από την ξεκληρισμένη βασιλική οικογένεια θα δοθούν δώρο στους Αχαιούς, ενώ ο εγγονός της Εκάβης, ο μικρός Αστυάνακτας, γκρεμίζεται από τα τείχη, θύμα της σκληρότητας των κατακτητών. Οι φλόγες αφανίζουν την Τροία και οι γυναίκες, απελπισμένες, οδηγούνται στα πλοία που θα τις μεταφέρουν πέρα από το Αιγαίο, σκλάβες στα σπίτια των νικητών.

Οι Τρωάδες έχουν παρουσιαστεί από το Εθνικό Θέατρο άλλες πέντε φορές 1965,1968,1975, 1983 και 1991.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση για συζήτηση της τραγωδίας ''Τρωάδες'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">