ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο πρωθυπουργός απορρίπτει ως παράλογη την προσφορά των πιστωτών

Ο Αλέξης Τσίπρας  ξεκαθάρισε πως απορρίπτει λύση που δεν θα περιλαμβάνει ρύθμιση του χρέους.

Τα μηνύματα που έστειλε ο πρωθυπουργός ήταν σαφή και απευθύνονταν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας, αναγνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει κάνει συμβιβασμούς σε κάποια θέματα σε σχέση με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για μια βιώσιμη και δίκαιη συμφωνία. 

Ο Αλ.Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι η πρόταση των θεσμών που παρουσίασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απορρίπτεται ως βάση για μια συμφωνία.

Δημοσίευμα των  FinancialTimes σχολιάζει «Ο Τσίπρας απορρίπτει ως παράλογη την προσφορά των πιστωτών» . Ωστόσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός ενδιαφέρεται ακόμα να βρει μία συμβιβαστική λύση. « Πιστεύω ότι είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μία λύση».

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός τόνισε με νόημα πως «ο χρόνος πια δε λιγοστεύει μόνο για την Ελλάδα, λιγοστεύει για όλους», με τον ίδιο ωστόσο να επισημαίνει «αν και οι συζητήσεις βρίσκονται στο πιο κρίσιμο σημείο τους δεν υπάρχει χρονικό όριο στις διαπραγματεύσεις».

«Ο Τσίπρας λέει στους δανειστές να μην ταπεινώνουν την Ελλάδα» γράφει το BBC.

Ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η οικονομία και η τοποθέτηση του αυτή ερμηνεύτηκε από πολλούς ως άνοιγμα στο ενδεχόμενο νέας παράτασης του προγράμματος, που θα δώσει πολύτιμο οξυγόνο στην κυβέρνηση αλλά και χρόνο στις δύο πλευρές για να καταλήξουν σε μια συμφωνία.

Στη Guardian γίνετε αναφορά για ανησυχητική αντίφαση στην ομιλία του πρωθυπουργού, πώς θα υπάρξει συμφωνία, γράφοντας ότι από τη μία ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν υποχωρεί, και από την άλλη λέει ότι η συμφωνία είναι πιο κοντά από ποτέ. Οπότε πώς θα υπάρξει συμφωνία;  Ο κος Τσίπρας δεν πρόκειται να υποχωρήσει από τις θέσεις του. και δεν φαίνεται ότι και το ΔΝΤ, η ΕΚΤ, και η Κομισιόν, θα αναδιπλωθούν. 

Το σενάριο  μιας νέας παράτασης  διαβλέπουν αρκετά ξένα μέσα τα οποία το θεωρούν μονόδρομο, κρίνοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία, τουλάχιστον εντός του Ιουνίου.

Η Welt αναφέρει ότι μια νέα παράταση θα μπορούσε να ξεκλειδώσει τα 11 δισ. ευρώ για την Ελλάδα και να δώσει χώρο και χρόνο για διαβουλεύσεις μέχρι το φθινόπωρο.

Το γερμανικό Spiegel αναφέρει ότι « σε ομιλία του στη Βουλή ο κ. Τσίπρας απέρριψε την πρόταση των δανειστών ως παράλογη», και συνεχίζει λέγοντας «έπειτα από την αναστολή των πληρωμών στο ΔΝΤ η Ελλάδα παραμένει σε τροχιά σύγκρουσης με τους δανειστές»

Η ''τροχιά'' σύγκρουσης, ώστε να γίνει δεκτή η ρύθμιση του χρέους, απαιτείται δεδομένου ότι αποτελούσε και αποτελεί πάγια δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ._  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο πρωθυπουργός απορρίπτει ως παράλογη την προσφορά των πιστωτών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">