ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο δανειακής σύμβασης (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3)

Τώρα γνωρίζετε ποια είναι η δημοκρατία στη χώρα μας

Με 250 "ναι", 32 "όχι" και 8 "παρών" ψηφίστηκε στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για την διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον ΕΜΣ. 

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί η κοινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Επιτροπών της βουλής για την πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές, η οποία κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης με την διαδικασία του κατεπείγοντος. «Εγώ Παπαδήμος δεν γίνομαι», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Από τους 162 βουλευτές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, "ΝΑΙ" Ψήφισαν οι 145, 8 ψήφισαν παρών, 2 όχι ενώ 7 ήταν απόντες.

Παρών από τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Λεουτσάκος Ευστάθιος, Κωνσταντίνος Λαπαβίτσας, Σταθάς Ιώαννης, Δημήτρης Στρατούλης, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αγλαΐα Κυρίτση, Σκούρας. Όχι ψήφισαν οι Ιωάννα Γαϊτάνη και η κ. Ψαρρέα. Απόντες ήταν οι Κοδέλλας, Χατζηλάμπρου, Βαρουφάκης, Ραχήλ Μακρή, Κυριακάκης,

Κείμενο 14 βουλευτών (Αριστερό Ρεύμα) του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν ΝΑΙ αλλά αντιδρούν στην πρόταση για διαπραγμάτευση και κατηγορούν τους «θεσμούς» για ωμό εκβιασμό.

«Θέλουμε να τονίσουμε στους «θεσμούς» ότι δεν δίνουμε την έγκριση μας με την ψήφο μας, και η διαπραγμάτευση μας βρίσκει ριζικά αντίθετους. Καθώς είναι στην ουσία ακόμη ένα πρόγραμμα λιτότητας. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε όσες και όσους δεν ψήφισαν την πρόταση και υπογραμμίζουμε ότι η μη ψήφιση της πρότασης ανταποκρίνεται και στις δικές μας πολιτικές τοποθετήσεις. Θεωρούμε οτι αυτή η πρόταση δεν θα έπρεπε να ψηφιστεί απο την βουλή και εμείς το κάναμε μόνο και μόνο για να μην δώσουμε αφορμές και να αξιοποιηθεί η στάση μας προκειμένου να τεθεί θέμα δεδηλωμένης προς την κυβέρνηση».

Υπογράφουν οι: Λίτσα Αμανατίδου, Κώστας Δελημήτρος, Ζήσης Ζάνας, Γιάννης Δερβελής, Κώστας Ήσυχος, Ηλίας Ιωαννίδης, Καμματερός Ηλίας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Θωμάς Κόσιας, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Περάκος, Στέφανος Σαμοϊλης, Αλεξάνδρα Τσανάκα, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Νίκος Χουντής

Το Σάββατο, στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδας, το Eurogroup, την Κυριακή η Σύνοδος Κορυφής των «28» 



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο δανειακής σύμβασης (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">