ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνέρχεται το απόγευμα στις 6.μ.μ. η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ


Συνέρχεται το απόγευμα στις 6.μ.μ. η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι η πρώτη σύγκληση του κομματικού οργάνου εν μέσω της υφιστάμενης πολιτικής κρίσης στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου.

Με σκληρή δήλωση, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Ρούντι Ρινάλντι, τη Δευτέρα, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Η δήλωση Ρούντι Ρινάλντι

«Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Η χώρα μπήκε στην τροχιά της χρεοκοπίας και η κοινωνία θα ζήσει αβάστακτες καταστάσεις με το 3ο Μνημόνιο που πιθανά δεν θα αποτρέψει το Grexit».

«Ο κομματικός οργανισμός είχε υποκατασταθεί πλήρως από τον κυρίαρχο μηχανισμό και τις γραφειοκρατικές πρακτικές του, μηχανισμό ο οποίος μάλιστα το τελευταίο 6μηνο έχει επιπλέον κρατικοποιηθεί»

«Στα πλαίσια αυτά η Πολιτική Γραμματεία -με αυτονόητες τις ευθύνες της- έχει μετατραπεί σε αδρανοποιημένο και ακολουθητικό συνεργό της συντελούμενης κεντροαριστερής και τώρα μνημονιακής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ».

«Τούτων δοθέντων, και μετά την μνημονιακή συμφωνία και την ψήφιση προαπαιτούμενων και δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί, ανοίγει μια περίοδος ριζικού επαναπροσδιορισμού του λαϊκού κινήματος, αλλά και της ουσίας της πολιτικής διαδικασίας σαν τέτοιας, το περιεχόμενο των οποίων μέλλει να αναζητηθεί».

«Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ προδιαγράφει την πορεία του έξω από τα αιτούμενα αυτού του επαναπροσδιορισμού, μεταλλασσόμενος σε οργανικό υποστύλωμα της μνημονιακής διαδικασίας έστω κι αν λεκτικά την αρνείται».

«Στα πλαίσια αυτά παραιτούμαι από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Η ζωή όμως συνεχίζεται, με ό,τι έχει και ό,τι της λείπει»,
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνέρχεται το απόγευμα στις 6.μ.μ. η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος