ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για τις συχνότητες (VIDEO)Χ. Σπιρτζής: Όποιος θέλει να κάνει κανάλι, ή έχει, θα μπορεί να συμμετάσχει εφόσον πληροί τα κριτήρια. Και τίθεται αυτομάτως το ερώτημα: 

Γιάννης Κουρδομένος: Ποια κριτήρια πληροί ο νομοθέτης; Ο νομοθέτης λειτουργεί με γνώμονα το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον; Αν ο νομοθέτης λειτουργεί με γνώμονα  το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον πως διαχωρίζει ένα ενιαίο φάσμα συχνοτήτων - ερτζιανών - κατά το δοκούν, και νομοθετεί για τις τηλεοπτικές συχνότητες αφήνοντας εκτός τις ραδιοφωνικές; Αν επιθυμία του νομοθέτη είναι η αποκατάσταση ενός ελέγξιμου πλαισίου από τη πολιτεία, συνιστά κακουργηματική πράξη να θέτει εκτός τις συχνότητες ραδιοφωνίας που πρώτον, κατά παράβαση του ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ χρησιμοποιεί ως ΚΡΑΤΟΣ με δεκάδες κρατικά ραδιόφωνα στο Ν.Αττικής εις βάρος των πολιτών, και δεύτερον, έρμαιο του κάθε μαφιόζου εφοπλιστή - επιχειρηματία. Δεδομένου ότι πρέπει να γίνει και η μετάβαση της αναλογικής ραδιοφωνίας στη ψηφιακή πλατφόρμα, και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί να λειτουργήσουν ΨΗΦΙΑΚΑ, το νομοσχέδιο πρέπει να περιλαμβάνει και τη ραδιοφωνία. Τόσα τα τηλεοπτικά κανάλια, όσο και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν από ενιαίο - κοινό - φάσμα συχνοτήτων - μέσω της πολύπλεξης, άρα το νομοσχέδιο πρέπει απαραιτήτως να περιλαμβάνει και τη ραδιοφωνία διότι θα δημιουργηθεί εκ νέου ΔΙΑΠΛΟΚΗ μιντιαρχών.

Βγαίνει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης. 

Από την έως τώρα επεξεργασία των στοιχείων «μπορεί να βγει το συμπέρασμα ότι η ΕΡΤ έκλεισε τον Ιούνιο του 2013 για να μη μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις συχνότητες.

Υπάρχει πολιτική ευθύνη και για το κλείσιμο της ΕΡΤ αλλά και για τον τρόπο που έγινε ο διαγωνισμός στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Στη διαβούλευση για τον διαγωνισμό μετείχαν 26 εταιρίες, αλλά τελικά, υπήρξε μόνο μία προσφορά, αυτή της Digea, στην οποία είναι μέτοχοι τα 6 ιδιωτικά κανάλια που εκπέμπουν πανελλαδικά. «Στόχος είναι να σπάσουμε ένα ιδιωτικό μονοπώλιο που έχει στηθεί στη χώρα ώστε να μη μπορεί κανείς να ελέγξει την εκπομπή των ιδιωτικών καναλιών» τόνισε ο κ. Σπίρτζης:

«Η ΕΡΤ πριν την κλείσουν ήταν ο μοναδικός φορέας που θα μπορούσε να είναι ταυτόχρονα και πάροχος τηλεοπτικού σήματος και πάροχος περιεχομένου, κάτι σαν την DIGEA. Όμως ενάμισι μήνα πριν τον διαγωνισμό επεβλήθη το μαύρο στην ΕΡΤ».

«Ακυρώθηκε μάλιστα και ο διαγωνισμός που είχε προκηρύξει η ΕΡΤ για την αγορά πομπών, όπως έγινε μετά και με τη ΝΕΡΙΤ. Το αποτέλεσμα είναι η ΕΡΤ να πληρώνει σήμερα ένα μεγάλο ποσό στην DIGEA για να εκπέμπει!»

Όποιος ελέγχει τις τηλεοπτικές συχνότητες μπορεί να ελέγξει και τα περιφερειακά κανάλια. Μέτοχοι στην DIGEA τα έξι ιδιωτικά πανελλαδικά κανάλια.

«Αν δει κανείς την αλληλουχία των κινήσεων μεταξύ της Αρχής Τηλεπικοινωνιών και των κυβερνητικών πράξεων μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα ότι η ΕΡΤ `έκλεισε` για να μη συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις συχνότητες».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων τόνισε επίσης ότι ενώ συμμετείχαν 26 εταιρίες στη διαβούλευση για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες, υπήρξε όμως μόνο μια προσφορά, της DIGEA!

«Υπάρχει πολιτική ευθύνη. Και όχι μόνο σε μία πράξη. Πολιτική ευθύνη για το κλείσιμο της ΕΡΤ, για τον διαγωνισμό όπως έγινε, στην ΕΕΤ, ενώ βάσει του καταστατικού οι προσφορές πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 αναθεώρησε και κατέληξε ότι μπορεί να είναι και ο πάροχος. Υπάρχει και πρόσθετη πολιτική ευθύνη γιατί αντί να υπάρχει ένας χάρτης συχνοτήτων ανά την Ελλάδα, ξαφνικά βγήκε υπουργική απόφαση χωρίς καμία μελέτη που έχει 156 σημεία».

«Από την πλευρά μας», υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης, «ό,τι στοιχεία είχαμε τα δώσαμε στον εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Αθηνών για να διερευνήσει τις ευθύνες για το πώς έτρεξε ο διαγωνισμός».

«Σήμερα θα καταθέσουμε το νομοσχέδιο προς διαβούλευση»

«Σήμερα αν προλάβουμε το νομοσχέδιο βγαίνει προς διαβούλευση, το οποίο θα περιλαμβάνει τρεις προϋποθέσεις»: 
1. «Τον διαγωνισμό για αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, δουλειά που αρκετούς μήνες τη δουλεύουμε με Νίκο Παππά». 
2. «Την ίδρυση θυγατρικής της ΕΡΤ που θα είναι ανταγωνιστική εταιρία της DIGEA». 
3. «Την λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων που επιτέλους θα πρέπει να σταματήσει να είναι μια αρχή που δεν ελέγχεται από πουθενά και δε λειτουργεί όπως θα έπρεπε να λειτουργεί», σχολίασε.

Τι είπε ο υπουργός για το «θολό» τοπίο με τις προσωρινές άδειες των ιδιωτικών καναλιών και οι πολιτικές ευθύνες:

«Έχουν προσωρινές άδειες που ανανεώνονται επομένως με τον τρόπο αυτό είναι σε μια διαρκή διαβούλευση ή αλισβερίσι η κυβέρνηση με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ. Και αυτό είναι δέσμευση και του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ότι θα σταματήσει αυτό το αλισβερίσι. Επομένως θα υπάρξει διαγωνιστική διαδικασία που θα είναι από μηδενική βάση, άρα όποιος θέλει να κάνει κανάλι ή έχει θα μπορεί να συμμετάσχει εφόσον πληροί τα κριτήρια».

Κύριοι Παππά, και Σπιρτζή, να σταματήσει η επιλεκτική μεθόδευση από τη πλευρά της κυβερνήσεως, να νομοθετήσετε επί του συνόλου και δίκαια, δεδομένου ότι πρέπει να γίνει μετάβαση και της ραδιοφωνίας, και μέχρι στιγμής η κυβέρνηση θέτει την κρατική ΕΡΤ προνομιούχο έναντι των πολιτών. Το κράτος λειτουργεί ψηφιακή ραδιοφωνία, και οι πολίτες είναι εκτός της ψηφιακής ραδιοφωνίας. Η ΕΡΤ λειτουργεί παράλληλα των δημόσιων καναλιών και τρία ψηφιακά ραδιόφωνα, και στο νομοσχέδιο επίσης έχει τη δυνατότητα ψηφιακής μετάδοσης ραδιοφώνου, ενώ πουθενά δεν αναφέρεται το αντίστοιχο για τους ιδιώτες. 

Εκτός αν παρέχεται υπό μορφή δώρου στον κάθε συμμετέχοντα, στη δρομολόγηση του ψηφιακού σήματος κάθε ενός (1) τηλεοπτικού καναλιού, να συμπεριλάβει και πέντε ψηφιακά ραδιόφωνα. 

Δεδομένου ότι η ΕΡΤ το πράττει σήμερα στην πλατφόρμα των ιδιωτών, (digea) (ΗΜΙΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ) γιατί να μην ισχύσει και με τους ιδιώτες;

Τέλος, πότε θα νομοθετήσετε καθαρά - αυτούσια - για μετάδοση ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ; Δεν πρέπει να γίνει κάποια στιγμή μετάβαση και στη χώρα μας των αναλογικών FM σε ψηφιακή πλατφόρμα;

Διαβάστε το νομοσχέδιο

Υποσημείωση:  Όποιος θέλει να κάνει πολιτικό κόμμα, ή έχει, δεδομένου ότι απαιτείται ο απόλυτος σεβασμός στο Σύνταγμα της χώρας, και σύμφωνα του ότι σε ετήσια βάση τα πολιτικά κόμματα - πολιτικοί λαμβάνουν ένα σεβαστό ποσό από το σύνολο των πολιτών, όταν συμμετάσχει των εκλογών και στη συνέχεια νομοθετεί, πρέπει να λαμβάνει υπ' όψιν την απόλυτη τήρηση του Συντάγματος και την αναλογική ισότητα.

Σας θυμίζω ότι πρωτοστάτησα σε ένα χώρα (FM) και λειτούργησα επί δεκαετίες χωρίς να με νομιμοποιήσει η πολιτεία, κατόπιν αίτησης και παραβόλου. Επί δεκαετίες οι Ελληνικές κυβερνήσεις - κόμματα - συνετέλεσαν ώστε να δέχομαι σειρά διώξεων και κατασχέσεων, και τα κατασχεθέντα να καταλήγουν στην κρατική ΕΡΤ. 

Η σημερινή κυβέρνηση που υποσχέθηκε δημοκρατία και δικαιοσύνη δεν έπραξε το ελάχιστο για αποκατάσταση, και στον αντίποδα φρόντισε ώστε 2.500 χιλ. διαπαραταξιακά διορισμένοι της ΕΡΤ να επαναλειτουργήσουν αρκετά ραδιοτηλεοπτικά, άρα καθίσταται αυταπόδεικτο ότι η πολιτεία - κράτος - κυβέρνηση - δεν λειτουργεί με γνώμονα το Σύνταγμα της χώρας, και δημιουργεί προνομιούχες κατηγορίες πολιτών και ολιγοπώλια.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αρχική συχνότητα λειτουργίας του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, ετεροχρονισμένα - έπειτα διώξεων&κατασχέσεων, κατέλαβε η κρατική ΕΡΤ, ώστε να διαβιούν οι διαπαραταξιακά διορισμένοι των κομμάτων, την ίδια στιγμή που κατέστρεφαν οικονομικά τον πρωτεργάτη του χώρου.

Ποιοι, πως, πότε, και γιατί έφτιαξαν - δημιούργησαν σειρά από κρατικά ραδιόφωνα; Ποιους υπηρετούσαν; Γιατί δεν ίσχυσαν τα αυτονόητα στο Ν.Αττικής για όσους πρωτοστάτησαν σε ένα χώρο; 
Γνωρίζετε...άρα ως κυβέρνηση είτε κάνετε αποκατάσταση - όπως απαιτείται - είτε συντελείτε ως κακούργοι κατά των πολιτών.

Διαχρονικά τα Νότια προάστια, ''έπεφταν λίγο μακριά'' του κοινοβουλίου - βουλευτών, και το κατάμαρτυρά τόσο η αδιάψευστη πραγματικότητα, όσο και τα εκάστοτε σχέδια νόμου, όπως και το ένα (1) κέντρο εκπομπής στον Υμηττό, το οποίο σαφώς δεν βρίσκεται στα Νότια προάστια, όμως, ό Υμηττός περικλείει και τα νότια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για τις συχνότητες (VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος