ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Γκρεμίστηκε το ''έργο τέχνης'' στη Γλυφάδα

Πόσο κόστισε το γκρέμισμα του ''έργου τέχνης'' στη Γλυφάδα;

Το κατ' επίφαση συντριβάνι, το οποίο κατασκευάστηκε  στην οδό Κωνσταντίνου Αθανάτου, γκρεμίστηκε το πρωί της Δευτέρας (20/7) όμως, δεν έχουμε ενημέρωση πόσο κόστισε το γκρέμισμα που έκανε ο συνεργαζόμενος τοπικός ιδιώτης εργολάβος.

Αν αποτελεί είδηση το  γκρέμισμα της κακοτεχνίας, αποτελεί σημαντικότερη είδηση πόσο κοστίζει στους δημότες Γλυφάδας ο συνεργαζόμενος ιδιώτης εργολάβος  ο οποίος αναλαμβάνει το σύνολο των τοπικών εργασιών.

Επίσης, ακόμη μεγαλύτερη είδηση αποτελεί το γεγονός ενός από τους πλουσιότερους δήμους της Αθήνας, στον οποίο δεν υφίστανται οι απαιτούμενες δημοτικές δομές - μηχανήματα - ώστε να καλύπτουν τις εγγενείς ανάγκες του δήμου.

Στη θέση του θα τοποθετηθεί σύμφωνα με πληροφορίες πράσινο,  μία ελιά στο κέντρο, και δύο υδάτινες στήλες, θεωρώ όμως ότι ο συμβολισμός θα είναι λάθος, δεδομένου ότι η ελιά είναι σύμβολο γαλήνης, προστασίας, ειρήνης, σοφίας, και της Νίκης, και απ' όσο γνωρίζουν συνολικά οι συμπολίτες μας, κατ' αρχήν η επιδίωξη της σημερινής διοικήσεως Γλυφάδας δεν ήταν ούτε η προστασία των δημοτών, ούτε η γαλήνη, ούτε η ειρήνη, ούτε προάσπιση της σοφίας, ούτε και μια Νίκη για το τόπο μας, νίκη της Γλυφάδας και του συνόλου των δημοτών.

Επιπροσθέτως, τα δυο μέτρα και σταθμά, σε τοπικό επίπεδο, όπως και σε εθνικό, τείνουν να γίνουν μάστιγα επί παντός επιστητού, και διαφωτίστε με πόσο κόστισε η κατεδάφιση.

Υποσημείωση: Ελιά, σύμβολο γαλήνης, προστασίας, γονιμότητας.
Θεϊκό δώρο. Δέντρο του καλού συνδεδεμένο με την αναγέννηση και το φως.
Σύμβολο ειρήνης και νίκης, σύμβολο αθανασίας και ευφορίας.

Η ελιά για τους αρχαίους Έλληνες ήταν σύμβολο των ολυμπιακών ιδεωδών, της ειρήνης, της σοφίας και της νίκης. Γι' αυτό και το μοναδικό βραβείο που
έπαιρνε ο Ολυμπιονίκης ήταν ένα στεφάνι φτιαγμένο από κλαδί ελιάς, ο «κότινος». Μέσα στο ναό της Ήρας στην Αρχαία Ολυμπία, υπήρχε μια ελιά,
η «καλλιστέφανος ελαία», από της οποίας τα κλαδιά φτιαχνόταν ο κότινος.

Το ελαιόλαδο ήταν το βραβείο για τους νικητές των περίφημων Παναθηναϊκών Αγώνων, που γίνονταν προς τιμή της θεάς Αθηνάς.

Στην αρχαία Αθήνα το βραβείο του νικητή στο αγώνισμα του
δρόμου ήταν 700 αμφορείς που περιείχαν 2,5 τόνους ελαιόλαδο, αξίας του ελαιολάδου περίπου 9.000 χιλ. ευρώ σε σημερινά χρήματα, και εκατομμύρια αξίας των 700 αμφορέων για τα σημερινά δεδομένα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Γκρεμίστηκε το ''έργο τέχνης'' στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">