ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Τρόικα στην Αθήνα

Στήριξη της ελληνικής οικονομίας χωρίς στήριξη των πολιτών

Oι συνομιλίες μεταξύ της Αθήνας και των διεθνών πιστωτών της, σχετικά με ένα νέο πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αναμένεται να ξεκινήσουν τη Δευτέρα, καθώς τα τεχνικά ζητήματα που καθυστέρησαν τις συναντήσεις αυτήν την εβδομάδα έχουν επιλυθεί σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών.

Αυτό που δεν έχει επιλυθεί είναι η στήριξη των πολιτών, και δεδομένου ότι πληρώσαμε επί αρκετά χρόνια όσα κακώς διαμόρφωσαν ΝΔ & ΠΑΣΟΚ, ας φροντίσει η σημερινή κυβέρνηση, όπως εμείς φροντίσαμε να βρεθεί στην διακυβέρνηση της χώρας, να πράξει αναλόγως.

Γιάννης Κουρδομένος: Να μη ξεχνάμε σκόπιμα, ότι, πριν από δεκαετίες - δημόσια - ο υποφαινόμενος τάχτηκε καθαρά κατά της ΕΕ, κατά του ευρώ, κατά των εκσυγχρονιστών, και με απόλυτη ακρίβεια διέγνωσε ποια θα είναι η οικονομική και πολιτική μετεξέλιξη στη χώρα μας.(Τουλάχιστον στα νότια δεν είμαστε χιλιάδες δημόσια έκθετοι με σαφή επιχειρήματα τα οποία επαληθεύτηκαν στο έπακρο. Θυμάμαι τότε, όπως και σήμερα, την πλειονότητα να συμβιβάζεται στις απαράδεκτες κυβερνήσεις που μεθόδευαν την χρεωκοπία της χώρας για την δική τους ευμάρεια)

Να μη ξεχνάμε το σχέδιο των δεξιών στη Γλυφάδα, που εμφανίστηκαν με ένα φορτίο μάσκες εξαπατώντας το κοινωνικό σύνολο ώστε να βρεθούν στο δήμο, και ενώ είχαν δώσει τα διαπιστευτήρια τους προ των εκλογών, κάποιοι τους έβαλαν στο δήμο. Σας θυμίζω τα ''αναπτυξιακά'' χιλιάρικα που έπεσαν από το ΕΣΠΑ στη σύμπραξη των υποψηφίων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ώστε να δημιουργηθεί το πλαίσιο εκλογής τους, χωρίς να υπάρχει το ελάχιστο από τη πλευρά τους υπέρ του δήμου ΓΛΥΦΑΔΑΣ, δεδομένου ότι και από τα έδρανα του δήμου, σήμερα, υπηρετούν ημέτερους, και διαπλεκόμενα εκτός του δήμου.

Τα διαπλεκόμενα τα υπηρετούν τόσο η περιφέρεια Αττικής, όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, μην έχουμε αυταπάτες, και τα εξαγγελθέντα για αναπτυξιακές τράπεζες - αλληλεγγύη - δικαιοσύνη - δημοκρατία - ήταν καθολική εξαπάτηση, με εκλεγμένους που εν ριπή οφθαλμού ''άδειασαν'' στη κυριολεξία το σώμα της κοινωνίας που τους παρείχε τη λαϊκή εντολή, και σήμερα μανιωδώς προσπαθούν με στήριξη οικονομικών παραγόντων της ολιγαρχίας, και με προπαγανδιστικές μεθοδολογίες να πείσουν για την ορθότητα των επιλογών τους.

Σε πρώτη προτεραιότητα είναι οι ανάγκες της κοινωνίας, ημών, και σε καμία περίπτωση της ΕΕ, ολιγαρχών που υπηρετήθηκαν και υπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο, όπως και των εξασφαλισμένων βουλευτών των κομμάτων με ικανοποιητικές αποδοχές κ.τ.λ...

Ο Ντέκλαν Κοστέλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Ράσμους Ρέφερ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η Ντέλια Βελκουλέσκου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ο Νικόλα Τζαμαριόλι, υπεύθυνος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, θα μεταβούν στην Αθήνα.

Αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας επισήμανε ότι οι συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν επίσημα τη Δευτέρα αφού επιλύθηκαν τα τεχνικά ζητήματα.

Τα τεχνικά ζητήματα μπορεί να έχουν επιλυθεί, η κυβέρνηση όμως δεν υπηρετεί τους πολίτες, δεν υπηρετεί ούτε εμάς, και δεν θα ανακυκλώνουμε τα ίδια και τα ίδια.

Ο αξιωματούχος διέψευσε τις αιτιάσεις ότι η ελληνική πλευρά επιχείρησε να εμποδίσει την πρόσβαση της ομάδας των πιστωτών στις κυβερνητικές υπηρεσίες.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να επισκεφθούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους» τόνισε ο αξιωματούχος.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τέλος, επιβεβαίωσε ότι έλαβε την επιστολή της Αθήνας με την οποία ζητείται από τον διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό νέα δανειακή διευκόλυνση, η οποία για άλλη μια φορά δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όσων υπέστησαν την μεγαλύτερη ζημία τα τελευταία χρόνια, δεν πρόκειται να εξυπηρετήσει την πληττόμενη κοινωνία, θα εξυπηρετήσει γι' άλλη μια φορά τα ίδια συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου.

Έχετε έστω ένα στοιχείο που να πιστοποιεί ότι η κυβέρνηση εφαρμόζοντας το τρίτο μνημόνιο θα καλύψει αρχικά την πληττόμενη κοινωνία, αποκαθιστώντας την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που υποσχέθηκε;

Έχετε έστω ένα στοιχείο, μια ενέργεια, ένα σχέδιο νόμου, που να καλύψει αρχικά τον επί δεκαετίες ΔΗΜΟΣΙΑ έκθετο δημότη ΓΛΥΦΑΔΑΣ;

Αν δεν έχετε, και σίγουρα δεν μπορεί να έχετε, δεδομένου ότι δεν έχουν πράξει το ελάχιστο για εμάς, η οδός είναι αποκλειστικά μια (1) Συμπόρευση για κατάργηση των Μνημονίων, και διαμόρφωση των πολιτικών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της χώρας μας.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Είχα όλη τη καλή διάθεση, ως πολίτης, μια επαγγελματική ενασχόληση σταδιακά να εξελιχθεί - μετεξελιχθεί - προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, και ειδικότερα του τόπου μας, ο οποίος βρίσκεται έρμαιο συγκεκριμένων συμφερόντων - ατόμων - τα οποία εξαπατούν το κοινωνικό σύνολο, και με ποικίλα τεχνάσματα αποκομίζουν επί του παρόντος ενώ απομυζούν την τοπική εξελίξιμη κοινωνία και το ορθό μέλλον του τόπου.

Όπως γνωρίζετε ο υποφαινόμενος δεν βρίσκεται ως εργαζόμενος σε γραφεία υπουργών, βουλευτών, πρωθυπουργών, ούτε ασκεί πολιτική υπέρ ενός κόμματος για το δήμο Γλυφάδας.

Δεδομένου ότι τα νότια προάστια αξίζει να γίνουν Μητρόπολη της Αττικής, (το διακήρυξα δημόσια πριν από δεκαετίες) άλλωστε έχουν όλα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά, και ο μοναδικός αποτρεπτικός παράγοντας για το *μέλλον που άρμοζε στα νότια είναι τα πολιτικά κόμματα, οι πολιτικοί, η οικονομική ελίτ, κ.τ.λ, (εννοώ το μέλλον του συνόλου) να είσαστε περισσότεροι προσεκτικοί σε όσα διαδραματίζονται τοπικά, και με το σύνολο εμπλεκομένων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Τρόικα στην Αθήνα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">