ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αποκλειστικά για το δημοψήφισμα στη Γλυφάδα


Ο δήμος Γλυφάδας σε όλες τις μέχρι σήμερα εκλογικές διαδικασίες, δεν έχει δώσει προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ. Σαφέστατα η ΝΔ, όπως και τα συστημικά media παίζουν το ρόλο τους για όσα διαμορφώνονται στη κάλπη στα νότια προάστια.

Σίγουρα το δημοψήφισμα δεν μπορούμε να το εντάξουμε σε μια κατηγορία όμοια των εθνικών, η δημοτικών εκλογών, αποτελούσε όμως ένα προσωπικό στοίχημα της κυβέρνησης και του ιδίου του πρωθυπουργού το αν θα έπαιρνε μια σαφή ισχυρή λαϊκή εντολή.

Τα τελικά αποτελέσματα της κάλπης του δημοψηφίσματος, και το ισχυρό ΟΧΙ, αν μας επιτρέπεται να κάνουμε μια εκτίμηση, δείχνουν καθαρά ότι κλείνει σημαντικά η ψαλίδα που χώριζε τον ΣΥΡΙΖΑ από την ΝΔ στην πόλη της Γλυφάδας.

Ενώ στις εθνικές εκλογές, όπως και στις δημοτικές, η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ ήταν αρκετών μονάδων, το 50,59% ΝΑΙ στη πόλη της Γλυφάδας που υποστήριξε η ΝΔ, έχοντας σημαντική υποστήριξη από το σύνολο των συστημικών media, και το 49,41% OXI που υποστήριζε η κυβερνώσα παράταξη, ξεκάθαρα καταμαρτυρούν το κλείσιμο της ψαλίδας στη πόλη της Γλυφάδας.

Παράλληλα, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Νότια καταμαρτυρά ότι τα τρία Β, το παλαιό Φάληρο, όπως και η Γλυφάδα, αποτελούν ακόμη απόρθητα φρούρια νεοφιλελεύθερων, εφοπλιστών, ολιγαρχών, και εντός των δήμων ακολουθούνται πολωτικές πολιτικές. (Ειδικά στη Γλυφάδα, είναι αυταπόδεικτο) 

Όπως βλέπετε στα αποτελέσματα, στα τρία B η διαφορά ανάμεσα στο ΝΑΙ και το ΟΧΙ είναι τεράστια, δεν έχει υπάρξει κλείσιμο της ψαλίδας, και γνωρίζουμε, όσων αφορά όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, ότι το αποτέλεσμα είναι απόρροια - σε σημαντικό βαθμό - της κοινωνικής διαστρωμάτωσης, και της χειραγώγησης των συστημικών ραδιοτηλεοράσεων.

Παλαιό Φάληρο: 51,87 NAI, 48,13 OXI
Γλυφάδα: 50,59 ΝΑΙ 49,41 OXI
Βάρη - Βούλα - Βουλιαγμένη: 60,56 NAI, 39,21 OXI
Ελληνικό - Αργυρούπολη: 39,54 NAI, 60,45 OXI
Άλιμος: 48,33 ΝΑΙ, 51,67 ΟΧΙ
Ηλιούπολη: 39,48 NAI, 60,52 OXI
Άγιος Δημήτριος: 35,31% ΝΑΙ, 64,69 ΟΧΙ.
Καλλιθέα: 37,33 ΝΑΙ, 62,67 ΟΧΙ
Κορωπί: 38,26 NAI, 61,74 OXI

Γι' άλλη μια φορά , σε τοπικό επίπεδο, γίναμε μάρτυρες του αστικού κατακερματισμού, της κοινωνικής διαστρωμάτωσης, και του διπόλου που σχηματίζεται τοπικά, με αρκετούς κατοίκους στα εκλογικά τμήματα του κέντρου της πόλης να τάσσονται υπέρ του ΝΑΙ, και τους κατοίκους της Άνω Γλυφάδας - περισσότερο - να ψαλιδίζουν την διαφορά υπέρ του ΟΧΙ.

Σαφώς τα sosial media, σήμερα, παίζουν ένα καθοριστικό ρόλο στις ηλικίες 18 - 35, κόντρα στις συστημικές τηλεοράσεις, και καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό το αποτέλεσμα των εκλογικών αναμετρήσεων, τονίζουμε όμως και την μεγάλη αποχή στις ηλικίες 18 - 35, η οποία επί χρόνια δεν έχει απασχολήσει ιδιαίτερα το πολιτικό προσωπικό. 

Άλλωστε είμαστε σε μια περιοχή που (έκλεισαν) οτιδήποτε υφίστατο στα ερτζιανά, και επί αρκετά χρόνια υπάρχει αποκλειστικά το ολιγοπώλιο, ''μονοπώλιο'', διαπλοκής και κράτους, και στον αντίποδα κομματικές διοικήσεις που λειτουργούν κατά της δημόσιας ωφέλειας τόπου - δημοτών, ''υπερασπιζόμενες'' διαχρονικά τα ολιγοπώλια, τα οποία βρίσκονται εκτός των ορίων των δήμων. 

Δεν υπήρξε ολοκληρωμένα μια δημοκρατική στρατηγική για κατά τόπους δημόσιες δομές - ανεξάρτητες των κομμάτων, και διαχρονικά τα κόμματα καταστρατηγούν εντός των δήμων την πραγματική δημοκρατία που πρέπει να διέπει τις τοπικές κοινωνίες. 

Δεν βλέπουμε να αποδεικνύεται το ελάχιστο όσων εξήγγειλαν προεκλογικά, ειδικά στη Γλυφάδα, για δήμο αχρωμάτιστο όλων των δημοτών, και αυτό αποβαίνει  κατά του τόπου._
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΚΤΑΚΤΟ: Αποκλειστικά για το δημοψήφισμα στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">