ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την παραίτηση του

Την παραίτησή του από την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά τη νίκη του «όχι» στο δημοψήφισμα. Προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ αναλαμβάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προκειμένου να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την αλλαγή στο τιμόνι του κόμματος.

«Από σήμερα παραιτούμαι από την ηγεσία της ΝΔ και ζήτησα από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος και να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες» είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Πριν καταλήξει στην ανακοίνωση της παραίτησής του ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνθηκε της στάσης του στο προηγούμενο διάστημα. Τόνισε ότι μοναδικός του οδηγός πάντα ήταν να αποφύγει η χώρα μια οδυνηρή εξέλιξη και είπε ότι η στάση του πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος ήταν τέτοια για να διευκολύνει την διακομματική συσπείρωση του «ναι».

Υποστήριξε επίσης ότι «ο λαός μίλησε» αλλά «σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα που έγινε με κλειστές τράπεζες» και «πάνω σε ασαφές ερώτημα μέσα σε ελάχιστες μέρες». Στη συνέχεια είπε ότι «η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη να φέρει μία συμφωνία αμέσως» αλλά και την ευθύνη να απομονώσει τα κομματικά στοιχεία που τοποθετούνται ανοιχτά υπέρ της δραχμής.

Στη συνέχεια κάλεσε την κυβέρνηση να ανατρέψει την εντύπωση ότι το «όχι» θα οδηγήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης και ζήτησε από τους εταίρους στην ευρωζώνη να βοηθήσουν τη χώρα ενώ υποστήριξε ότι τώρα χρειάζεται μια βιώσιμη συμφωνία.

Τέλος υπογράμμισε ότι η πατρίδα περνάει μία μεγάλη δοκιμασία και η ΝΔ, την οποία χαρακτήρισε «μεγάλη ευρωπαϊκή παράταξη», οφείλει να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό.

Σημειώνεται ότι πριν τις δηλώσεις Σαμαρά την παραίτησή του είχε ζητήσει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης ενώ είχε γίνει γνωστό ότι το ίδιο είχε κάνει το Σάββατο η Ντόρα Μπακογιάννη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την παραίτηση του Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος