ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η δήλωση του Πρωθυπουργού στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας (VIDEO)

Σήμερα όλοι και όλες γράψαμε μια λαμπρή σελίδα στην Ευρωπαϊκή Ιστορία. Σήμερα δεν έχουμε νικητές και ηττημένους. Σήμερα αποδείξαμε ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, τόνισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμα του για την ιστορική νίκη του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, την οποία παρακολουθήσαμε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας.

Ωφείλω να ομολογήσω ότι τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και συνολικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εργάστηκαν μεθοδικά ώστε να υπάρξει μια ισχυρή λαϊκή εντολή στο δημοψήφισμα του ΟΧΙ, που παρέχει ένα ισχυρό όπλο στην κυβέρνηση. 

Η κυβέρνηση καλείται τώρα να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο υπέρ του λαού.Τα κυριότερα σημεία της δήλωσης του πρωθυπουργού:

Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω ανεξάρτητα από το τι επιλέξατε. Είμαστε όλοι ένα και χρέος μας είναι να κάνουμε το καλύτερο για να ξεπεράσουμε την κρίση με συνοχή, σταθερότητα και εθνική ενότητα.

Θέλω να ευχαριστήσω και τους Ευρωπαίους πολίτες που έδειξαν την αλληλεγγύη τους.

Κάνατε μια πολύ γενναία επιλογή. Έχω πλήρη συνείδηση πως η εντολή που παίρνω δεν είναι εντολή ρήξης, αλλά εντολή συμφωνίας για απεγκλωβισμό από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν δίκαιες λύσεις, αρκεί να το θέλουν και οι δύο πλευρές.

Ο λαός σήμερα απάντησε στο σωστό ερώτημα. Δεν απάντησε στο ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ. Αυτό το ερώτημα πρέπει να φύγει για πάντα. Είπαμε ότι θέλουμε την Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Άμεση προτεραιότητα μας είναι η αποκατάσταση της τραπεζικής σταθερότητας. Η ΕΚΤ κατανοεί την ανθρωπιστική διάσταση της κρίσης.

Θέλουμε αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις για τη μεταφορά των βαρών από τους αδύναμους στους ισχυρούς με αναπτυξιακές επενδύσεις σε συνεργασία με την Ευρ. Επιτροπή. Βάζουμε στο τραπέζι επίσημα και το θέμα του χρέους έχοντας μαζί μας την έκθεση του ΔΝΤ που ζητά το ίδιο με εμάς.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η δήλωση του Πρωθυπουργού στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας (VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">