ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κατατέθηκε στη Βουλή το αντιλαϊκό ν/σ (Τρίτο Μνημόνιο)

Κατατέθηκε στη Βουλή το αντιλαϊκό ν/σ με το πολυσέλιδο κείμενο της συμφωνίας, και οδεύει για ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. 

Σαφέστατα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο στη χώρα μας με την εν λόγω συμφωνία, και καθίσταται σαφές σε όποιον την διαβάσει ότι είναι ένα μόρφωμα απεχθέστερο της ΝΕΡΙΤ που ''κατάργησε'' η κυβέρνηση Τσίπρα ώστε να υπάρχει το ολιγοπώλιο της ΕΡΤ παράλληλα των διαπλεκόμενων.

Αρχικά η εν λόγω συμφωνία - Τρίτο Μνημόνιο (2015 - 2018) προβλέπει σαρωτικές αντιλαϊκές ανατροπές σε όλους του τομείς, και ειδικότερα στη φορολογία, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, αλλά και τα εναπομείναντα ασφαλιστικά δικαιώματα.


Αφιερώστε τρεις ώρες ώστε να το διαβάσετε ''ολόκληρο''...




Ριζοσπάστης: ΠΛΗΡΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, με στόχο ετήσιες «εξοικονομήσεις» 0,5% του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει παραπέρα περικοπές των κάθε είδους προνοιακών επιδομάτων, ύψους τουλάχιστον 900 εκατ. ευρώ το χρόνο, και μάλιστα με αυξητικό ρυθμό, αντίστοιχα με τους μελλοντικούς ρυθμούς καπιταλιστικής ανάκαμψης. Και βέβαια, στο στόχαστρο βρίσκεται ακόμη και το ΕΚΑΣ των χαμηλοσυνταξιούχων. Προβλέπεται η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ ξεκινώντας με το 20% των «υψηλότερων» χαμηλοσυνταξιούχων από το Μάρτη του 2016. Η αντιλαϊκή συμφωνία προβλέπει την «αποτελεσματικότερη στόχευση των κοινωνικών δαπανών», που σημαίνει κατάργηση και παραπέρα συμπίεση των προνοιακών επιδομάτων σε μεγάλα τμήματα του λαϊκού πληθυσμού, σε συνδυασμό με την πολιτική διαχείρισης της ακραίας φτώχειας.

Ο ΕΝΦΙΑ στη λαϊκή κατοικία παραμένει και τα επόμενα χρόνια

ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ: Προβλέπεται διπλασιασμός του φόρου εισοδήματος, στο 26% και μάλιστα από το πρώτο ευρώ εισοδήματος (από 13% σήμερα) Ο ειδικός φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο προβλέπεται να αυξηθεί σταδιακά, επίσης σε δύο δόσεις, από τα 66 ευρώ ανά χιλιόλιτρο που ισχύει σήμερα στα 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Η πρώτη από τις ανατιμήσεις θα έχει άμεση εφαρμογή προκειμένου να ακολουθήσει και η δεύτερη από το 2016. Η πρόσθετη φορο-αφαίμαξη, μέσω του συγκεκριμένου νέου αντιλαϊκού μέτρου, θα φτάσει στα 264 ευρώ για τα 1.000 λίτρα.

ΜΟΝΙΜΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ: Ποσά ύψους 2,65 δισ. ευρώ το χρόνο προβλέπονται για το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, με ρήτρα ότι θα μείνουν ακατέβατα ακόμη και αν πέσουν οι αντικειμενικές τιμές στην ακίνητη περιουσία.
Αυξάνεται και μονιμοποιείται η λεγόμενη «εισφορά αλληλεγγύης», που ενσωματώνεται πλέον στο φόρο εισοδήματος.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ: Νέες αντιλαϊκές παρεμβάσεις δρομολογούνται στην κλίμακα φορολόγησης μισθωτών και συνταξιούχων για τα εισοδήματα του 2016. Στα σκαριά είναι και η κατάργηση των τελευταίων ελαφρύνσεων που έχουν απομείνει για τις δαπάνες των λαϊκών νοικοκυριών.

ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Μειώνεται στο 50% η κρατική «δαπάνη» για το επίδομα θέρμανσης των λαϊκών νοικοκυριών. Το μέτρο θα ισχύσει από το χειμώνα του 2015.
Πολλά μαγαζιά έχουν βάλει λουκέτο τα τελευταία χρόνια. Στο νέο μνημόνιο προβλέπονται ακόμα μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για τους επαγγελματίες
Πολλά μαγαζιά έχουν βάλει λουκέτο τα τελευταία χρόνια. Στο νέο μνημόνιο προβλέπονται ακόμα μεγαλύτερες επιβαρύνσεις για τους επαγγελματίες.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ: Μείωση του ακατάσχετου ορίου (σήμερα 1.500 ευρώ) για μισθωτούς και συνταξιούχους με ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία. Είναι φανερό ότι η συγκυβέρνηση ενεργοποιεί και ενισχύει το μέτρο των κατασχέσεων προκειμένου να βάλει στο χέρι τα ληξιπρόθεσμα «χρέη» της λαϊκής οικογένειας, από τα κάθε είδους μνημονιακά χαράτσια.

ΑΠΟΒΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ όσων «δεν καταφέρνουν να πληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους», καθώς και όσων έχουν «εισοδηματική ικανότητα» να πληρώσουν νωρίτερα από τη λήξη της ρύθμισης. Ταυτόχρονα, προβλέπεται αύξηση των προβλεπόμενων επιτοκίων και προστίμων.
ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ 100% ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. Αύξηση του ορίου απαλλαγής από το καθεστώς ΦΠΑ για αυτοαπασχολούμενους από τα 10.000 ευρώ στα 25.000 ευρώ.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: Μπαίνουν σε εφαρμογή από 1/1/2016, μέσω του νέου «ενιαίου μισθολογίου» με «πλήρη εφαρμογή σε όλο το δημόσιο τομέα» και με έμφαση στη διασύνδεση του «κόστους» με την «ικανότητα, την απόδοση και την ευθύνη του προσωπικού». Αποκαλυπτικό είναι το γεγονός ότι θεσπίζεται και ανώτατο όριο μισθολογικού κόστους και «για τον αριθμό των εργαζομένων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η μείωση του κόστους σε σχέση με το ΑΕΠ, μέχρι το 2019».

Ενημέρωση: Σε παλλαϊκό συλλαλητήριο την Πέμπτη, στις 8 το βράδυ στην Πλατεία Συντάγματος, καλεί η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο «τρίτο αντιλαϊκό μνημόνιο, που προγραμματίζεται να ψηφιστεί από τη νεομνημονιακή Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Σύμφωνα με τη ΑΔΕΔΥ, το μνημόνιο πλήττει βάναυσα τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κατατέθηκε στη Βουλή το αντιλαϊκό ν/σ (Τρίτο Μνημόνιο) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">