ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξεκίνησε ο ''πόλεμος'' για την Υδρούσα

Ο Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης με απόφαση του, σταμάτησε τις εργασίες για τη διαμόρφωση του χώρου στο νησί Υδρούσα.

Η απόφαση σφράγισης της εγκατάστασης στην Υδρούσα ισχύει για ένα χρόνο. Μετά από αυτοψία της υπηρεσίας δόμησης του Δήμου, η οποία διενεργήθηκε την Πέμπτη 6 Αυγούστου, διαπιστώθηκε ότι έχει δημιουργηθεί υποδομή για ακτή κολύμβησης με την τοποθέτηση σε χώρο εκτός ζώνης αιγιαλού 78 ξύλινων ομπρελών πλησίον των οποίων είναι στοιβαγμένες ξύλινες ξαπλώστρες, ενώ υφίστανται και χώρος τουαλετών.

Επειδή η διαπιστωθείσα χρήση αντίκειται των διατάξεων περί χρήσεων γης που ισχύουν στην περιοχή, η οποία είναι περιοχή απόλυτης προστασίας με το ΠΔ 254/04 αλλά και σχετικής απόφασης του ΣτΕ, αποφασίστηκε η σφράγιση της εγκατάστασης.

Η Υδρούσα ή Κατραμονήσι έχει ενοικιαστεί για 25 χρόνια από τον Νεκτάριο Νικολόπουλο και τη σύζυγο του, Κατερίνα Λάσπα, οι οποίοι σκόπευαν να δημιουργήσουν χώρους για συναυλίες, παραστάσεις, beach-bar, πλωτή καντίνα, κ.α.

Ο δήμαρχος Βούλας, Βάρης , Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι εγκαταστάσεις στην Υδρούσα δεν θα λειτουργήσουν, καθώς αποτελούν οχλούσες και αντικοινωνικού χαρακτήρα δραστηριότητες, και εξέφρασε την πολιτική θέση της Δημοτικής Αρχής ότι η νησίδα πρέπει να παραμείνει προστατευόμενη περιοχή χωρίς πολυκοσμία, όχληση και beach bar που οι σημερινοί φερόμενοι ως ιδιοκτήτες και διαχειριστές οραματίζονται. 

Ο επιχειρηματίας απάντησε με αγωγή κατά της αποφάσεως της δημοτικής αρχής και το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη η οποία με βάση τα θεσπισμένα και ισχύοντα για την Υδρούσα θα αποφανθεί.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξεκίνησε ο ''πόλεμος'' για την Υδρούσα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">