ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το νέο ''ΣΥΡΙΖΑ'' ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Του Γιάννη Κουρδομένου

Μιλάει ο Α.Τσίπρας, ο οποίος συνοδεύεται και φρουρείται από μπασκίνες, για επαναστατικό χαρακτήρα, και για διάνοιξη δρόμων.

Είναι να λυπάσαι και παράλληλα να ντρέπεσαι για λογαριασμό όσων καταλαμβάνουν κυβερνητικές θέσεις, και είναι το λιγότερο ανήθικο από την εξουσία μια χώρας να κατηγορείς τους υπολοίπους.

Είναι οξύμωρο να χρησιμοποιείται από το κυβερνητικό σχήμα ο όρος ΣΥΡΙΖΑ ''συνασπισμός ριζοσπαστικής αριστεράς'' δεδομένου ότι δεν υπάρχει ίχνος ριζοσπαστισμού και σοσιαλισμού στη σημερινή κυβέρνηση.

Κάποιοι εξ ημών υποστηρίξαμε επί χρόνια την αλλαγή εξουσίας στη χώρα μας, έχοντας απέναντι διαπλεκόμενα και τους ολιγάρχες που έπαιζαν σε τριπλό ταμπλό, και το σύνολο των εκδοτών - δημοσιογράφων.

Θεωρώ σκόπιμο να τονιστεί ότι στην Ν.Α.Αττική, όπως και στη Γλυφάδα, επί χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ετύγχανε, ακόμη και διαδικτυακά, σχεδόν καμιάς υποστήριξης.

Βρεθήκαμε λίγοι άνθρωποι που σηκώσαμε δημόσια το φορτίο στη νοτιοανατολική Αττική, επώνυμα, και οι επιλογές από τη πλευρά της κυβερνήσεως, όπως και όσων την στηρίζουν σε μνημονιακές πολιτικές και υπηρέτηση ολιγαρχών κρίνονται. 

Αυτή η κυβέρνηση δεν υπηρετεί τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπηρετεί αριστερούς ριζοσπάστες, και έχει καταστεί σαφές στους επτά μήνες διακυβέρνησης. Σαφώς υπηρετεί το παλιό δοκιμασμένο ΠΑΣΟΚ, αρκετούς/ες του δημοσιοϋπαλληλικού τομέα, και τα συμφέροντα τους, τη διαπλοκή των μιντιαρχών ολιγαρχών, και ορισμένες οικονομικές ελίτ καθώς και πρόσωπα.

Αν υπήρχε ριζοσπαστικό κόμμα της αριστεράς στη κυβέρνηση, δεν θα πέταγε στον κάλαθο των αχρήστων τις προτάσεις από τους αγωνιστές του κόμματος. 

Να ιδρύσετε και να χαιρόσαστε το νέο κόμμα, το οποίο θα συνεχίσει να υπηρετεί διαπλεκόμενα, ολιγάρχες, την οικονομική ελίτ, και σε καμία περίπτωση δεν θα υπηρετεί τους αριστερούς και τα ιδεώδη της αριστεράς.

Το νέο ''ΣΥΡΙΖΑ'' ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας που εμφανίστηκε στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος «ανακουφισμένος» από την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας.

Στην δίωρη συνεδρίαση στην Κουμουνδούρου, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δημιουργήσει ένα «ευκρινές πολιτικό στίγμα, απαλλαγμένο από τα συντηρητικά κατάλοιπα και αυταπάτες».

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος ο κ. Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση ανέφερε πως ο ΣYPIZA έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει, ενώ, παράλληλα, τόνισε πως η Αριστερά δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να επιλέγει τον χρόνο ή τις συνθήκες που θα δώσει τις μάχες.

Κατηγόρησε τον Π. Λαφαζάνη ότι κινείται σε μια εικονική πραγματικότητα. «Δεν είναι επαναστατικό να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα ή τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας. Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν», δήλωσε, πετώντας το «γάντι» στην Αριστερή Πλατφόρμα.

Ο Α. Τσίπρας πρότεινε τη συγκρότηση τριών επιτροπών: εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας.

Όπως αποφασίστηκε την Δευτέρα θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία, ενώ θα υπάρχει σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής τις επόμενες μέρες.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το νέο ''ΣΥΡΙΖΑ'' ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">