ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λαφαζάνης: Δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατία αν είμαστε ευρωαποικία



Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με τον επικεφαλής της ΚΟ της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο κ. Λαφαζάνης, που παραιτήθηκε μαζί με άλλους 24 βουλευτές από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι πρεπει να τηρουμε τις θεσμικές διαδικασίες και τις προβλέψεις τους Συντάγματος.

«Έχω θεσμική υποχρέωση να ενημερώσω την πρόεδρο της Βουλής για την ίδρυση μια νέας κοινοβουλευτικής ομάδας με προοπτική την άμεση ίδρυση ενός αντιμνημονιακού μετώπου για να βγει η χώρα από την κρίση» δήλωσε ο επικεφαλής της νέας Κ.Ο. με την επωνυμία «Λαϊκή Ενότητα» Π. Λαφαζάνης, προσερχόμενος στη Βουλή, όπου θα γίνει δεκτός μετά από αίτημά του από την κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ο κ. Λαφαζάνης, που παραιτήθηκε μαζί με άλλους 24 βουλευτές από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι πρέπει να τηρούμε τις θεσμικές διαδικασίες και τις προβλέψεις τους Συντάγματος, υποστηρίζοντας ότι «και οι κυβερνήσεις και οι μνημονιακές δυνάμεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο και τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα».

Λαφαζάνης: "Η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να παίξει ένα καθοριστικό ρόλο στην πορεία της χώρας και να συμβάλει σε προοδευτικές και δημοκρατικές εξελίξεις" δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά τη συνάντησή του με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία χαρακτήρισε θεσμική.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι παρουσίασε τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας, που τις χαρακτήρισε αντιμνημονιακές, πατριωτικές, προοδευτικές, δημοκρατικές και σημείωσε ότι είναι πρόπλασμα ενός κόμματος για το οποίο ήδη έχουν καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα στον Άρειο Πάγο.

"Πιστεύουμε ότι η βουλή πρέπει να λειτουργεί, δεν έχει κλείσει, έχει μια πολύ σημαντική αποστολή. Πρέπει το ρόλο της αυτό η βουλή να τον διαδραματίσει μέχρι τέλους" τόνισε ο κ. Λαφαζάνης λέγοντας ότι ενεργή δημοκρατία δεν μπορεί να είναι μνημονιακή δημοκρατία. "Δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατία αν είμαστε ευρωπροτεκτοράτο, ευρωαποικία, όταν η Μέρκελ και ο Γιούνκερ καθορίζει τις εξελίξεις στην Ελλάδα".
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λαφαζάνης: Δεν μπορεί να υπάρχει δημοκρατία αν είμαστε ευρωαποικία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">