ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι ύποπτες σιωπές των διοικήσεων του γκολφ ζημιώνουν τη δημοτική επιχείρηση

Σε μεγάλο σκάνδαλο τείνει να εξελιχθεί το θέμα του καταστήματος PRO-SHOP στις εγκαταστάσεις του γκολφ Γλυφάδας όπως γράφει η notia-pressαφού η Διοίκηση με κίνδυνο να διωχθεί ποινικά για απιστία στην υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος, δεν εφαρμόζει τους νόμους και τις αποφάσεις των συμβάσεων,αφήνοντας να φεύγει ο χρόνος και η δημοτική εταιρεία να χάνει χρήματα που ανήκουν στον Γλυφαδιώτικο λαό.
Ο λόγος για το κατάστημα PRO-SHOP που ενώ η σύμβαση έχει λήξει στις 13-5-2014, εν τούτοις ο επιχειρηματίας δεν παραδίδει το οίκημα που μίσθωσε.
Στο συγκεκριμένο κατάστημα όμως ήδη έχουν καταγγελθεί παράνομες πράξεις της προηγούμενης διοίκησης που χαρακτηρίζονται χαριστικές, και στέρησαν την δημοτική επιχείρηση από σημαντικά ποσά. Στην προηγούμενη διοίκηση καταλογίζονται πράξεις που ζημίωσαν το δημοτικό ταμείο, αλλά και η σημερινή διοίκηση που με την ανοχή που δείχνει συνεχίζει να ζημιώνει το ταμείο της επιχείρησης.
Το όλο θέμα ξεκίνησε από την άρνηση του ενοικιαστή του δημοτικού καταστήματος να παραδώσει το μίσθιο ως όφειλε στις 13-5-2014, αφού τότε έληγε η σύμβαση που είχε συνάψει στις 14-5-2008. Με μία σειρά εγγράφων και από τις δύο πλευρές που δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, η προηγούμενη διοίκηση προχώρησε στην αγωγή εξώσεως κατά του ενοικιαστή, ζητώντας να παραδώσει το κατάστημα.
Οι πληροφορίες όμως μας λένε οτι ο ενοικιαστής χρώσταγε και κάποια νοίκια, δεν ήταν τακτικός στις υποχρεώσεις του και δημιουργούσε προβλήματα στην εύρυθμη συνεργασία. Από την άλλη μεριά ο ενοικιαστής έλεγε ελάτε να τα πάρετε, η τότε διοίκηση είχε προβλήματα είσπραξης και κάπου η "μπάλλα" χάθηκε.
Έτσι στις 9-9-2014 κατατέθηκε η αγωγή της δημοτικής επιχείρησης και ορίστηκε ημερομηνία εκδίκασης η 18-2-2015.
Στο μεσοδιάστημα όμως άλλαξε η σύνθεση της δημοτικής επιχείρησης με το νέο Διοικητικό συμβούλιο της νέας δημοτικής αρχής του Παπανικολάου και παρά τις όποιες προσπάθειες που κάναμε, δεν ήταν εφικτό να μάθουμε το τι έγινε στην συγκεκριμένη δικάσιμο. Φυσικά είναι θέμα λίγων ημερών για να γίνει γνωστή η δικαστική διαδικασία.
Είναι πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε αν ο κ. Παπανικολάου έστειλε τον νομικό σύμβουλο της επιχείρησης να παραστεί και να διεκδικήσει τα αυτονόητα απέναντι από τον ενοικιαστή. Αν δεν παρέστη ο νομικός σύμβουλος της επιχείρησης, τότε θα μιλήσουμε για καραμπινάτη συγκάλυψη και οι ποινικές ευθύνες των μελών της σημερινής διοίκησης είναι τεράστιες.
Σε απάντηση αυτής της αγωγής, ο επιχειρηματίας απάντησε οτι η σύμβασή του καλύπτεται από το νόμο περί επαγγελματικής σύμβασης με διάρκεια 12ετίας. Όμως σύμφωνα με τον τότε νομικό σύμβουλο της επιχείρησης, οι μισθώσεις αυτές που αφορούν δημοτιούς χώρους, δεν υπάγονται στις επαγγελματικές μισθώσεις και άρα άμα τη λήξει της σύμβασης πρέπει να παραδωθεί το οίκημα.
Επειδή το ρεπορτάζ που κανουμε είναι στη μέση της έρευνας, εκτιμούμε οτι πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το τι έγινε στην εκδίκαση της υπόθεσης
Όμως το θέμα δεν σταματά εδώ.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση, όπως διαπιστώνουμε από τα έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας, δεν έχει πληρώσει τη ΔΕΗ από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι σήμερα!!! Για ποιό λόγο το σημερινό Διοικητικό συμβούλιο δεν ζητά τα χρήματα και δεν κινεί τις διαδικασίες είσπραξης του ρεύματος που αναλογεί στο συγκεκριμένο κατάστημα; Γιατί ο επιχειρηματίας με τις ευλογίες των διοικήσεων δεν πληρώνει το ρευμα που καταναλώνει;
Μεγάλες και οι ευθύνες της προηγούμενης διοίκησης, που με την εξωφρενική της απόφαση να καταργήσει με το έτσι θέλω τον μετρητή του ρεύματος του συγκεκριμένου καταστήματος, ζημειώνει την δημοτική επιχείρηση δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Παρά την παράνομη εντολή της προηγούμενης διοίκησης, ειδικά της διευθύνουσας συμβούλου κ. Παπαδοπούλου, να αφαιρεθούν οι μετρητές ρεύματος, εν τούτοις ο αρμόδιος ηλεκτρολόγος της επιχείρησης αναφέρθηκε στο γεγονός της αφαίρεσης ύστερα από την εντολή της Διεύθυνσης, λέγοντας οτι δεν υπήρχε λόγος χρέωσης!!! και μάλιστα οτι ήδη είχε ενημερώσει τη Διοίκηση.
Δηλαδή ένας φαύλος κυκλος παράνομων ενεργειών, χωρίς υπεύθυνους με μόνο κερδισμένο πολλών δεκάδων χιλιάδων τον ενοικιαστή του καταστήματος σε βάρος του Γλυφιώτικου λαού. Μάλιστα ο συγκεκριμένος υπάλληλος της ηλεκτροδότησης απέστειλε και έγγραφο στο Διοικητικό συμβούλιο του γκολφ στις 5-8-2014, επισημαίνοντας το γεγονός της αφαίρεσης των μετρητών. Κατόπιν τούτου, αναγκάστηκε το Διοικητικό συμβούλιο να ζητήσει από τον τεχνικό ασφαλείας να εκτιμήσει την ημερήσια κατανάλωση τυ καταστήματος για να εισπράξει τα χρήματα που του αναλογούν.
Στις 13-8-2014 ο τεχνικός ασφαλείας αποστέλλει έγγραφο στο Διοικητικό συμβούλιο με την έκθεση εκτίμησης, όπου καταλογίζει κατά μέσον όρο της κατανάλωσης ρεύματος σε 10,83kwh ανά ημέρα.
Αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ που βρίσκεται σε εξέλιξη, ποτέ δεν έχουν εισπραχθεί από τον ενοικιαστή τα αναλογισθέντα ποσά και ο Γλυφαδιώτικος λαός πληρώνει αυτός το ρεύμα του καταστήματος.
Οι ευθύνες της προηγούμενης αλλά και της σημρινής διοίκησης είναι μεγάλες και έχουμε ακόμ δρόμο.
Ο πρόεδρος του γκολφ κ. Κουρουπάκης και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο, είναι υποχρεωμένο να προστατέψει τα συμφέροντα τη δημοτικής εταιρείας, αφού οι ποινικές ευθύνες είναι προ των πυλών της δικαιοσύνης.
Θα επανέλθουμε στο θέμα μόλις ολοκληρώσουμε το ρεπορτάζ, που κάθε μέρα που περνάει γίνεται και πιο ενδιαφέρον από τα στοιχεία που συγκεντρώνουμε και βλέπουμε οτι ο Γλυφαδιώτικος λαός είναι το θύμα αυτών που έβαλε να προστατέψουν τα περιουσιακά του συμφέροντα, καθώς δεκάδες χιλιάδες ευρώ απέκτησαν φτερά ζημιώνοντας το δημοτικό ταμείο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι ύποπτες σιωπές των διοικήσεων του γκολφ ζημιώνουν τη δημοτική επιχείρηση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">