ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Λαφαζάνη μπορείς να πετύχεις στην Ελλάδα όσα πέτυχε ο Πούτιν στη Ρωσία;



Το Κρεμλίνο έχει σχεδόν τον πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ, ιδιαίτερα στην τηλεόραση από την οποία ενημερώνονται οι περισσότεροι Ρώσοι. Όλα τα μεγάλα κανάλια, είτε είναι κρατικά, ή απόλυτα αφοσιωμένα στο κράτος, ή τα επιβλέπουν απευθείας αξιωματούχοι του Κρεμλίνου που υπαγορεύουν τι πρέπει - και κυρίως τι δεν πρέπει - να μεταδοθεί.

Από λίγα δωμάτια με λίγες εκατοντάδες εργαζομένων κατευθύνουν τα εκατομμύρια πολιτών, όπως και στη χώρα μας, όμως στη χώρα μας ισχύει για τα συμφέροντα λίγων οικογενειών και πολιτικών.

Το μόνο ανεξάρτητο τηλεοπτικό κανάλι, το TV Rain δέχεται διαρκώς τις οχλήσεις των αρχών και έχει ελάχιστα χρήματα στη διάθεσή του.

Το κανάλι του βασιλιά των ΜΜΕ στη Ρωσία, Αράμ Γκαμπρελιάνοφ,ανήκει στην
εταιρεία News Media, το 50% της οποίας με τη σειρά της ανήκει στην National Media Group του Γιούρι Κοβάλτσουκ και Γκενάντι Τιμτσένκο. Δύο δισεκατομμυριούχων του κύκλου του Πούτιν, που είναι στις λίστες με τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Ο Γκαμπρελιάνοφ αρνείται ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν το κανάλι για να περάσουν τις ειδήσεις που θέλουν, μία ιδιαίτερα έντονη φήμη στη Μόσχα, αλλά παραδέχεται ότι «γιατροί, νοσοκόμες, αστυνομικοί, πολιτικοί και κάθε λογής άνθρωποι» πληρώνονται από το LifeNews.

Αποκαλεί αυτές τις πηγές ως «πράκτορες» και παρότι το προσωπικό πληρώνεται με πενταπλάσιους μισθούς από άλλα μέσα, είναι κοινό μυστικό ανάμεσα στους εργαζομένους ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων τους το δίνουν για να εξαγοράσουν πηγές. Στα γραφεία, πάνω από 600 δημοσιογράφοι και τεχνικοί γράφουν ειδήσεις και δημιουργούν τηλεοπτικές εκπομπές που διαμορφώνουν το πώς βλέπουν οι Ρώσοι τον κόσμο.

Εκεί έχουν μεγάλη πέραση και όσοι ειδικεύονται στις θεωρίες συνωμοσίας.

«Λέμε την αλήθεια. Βέβαια, τη λέμε με τον τρόπο που θα οδηγήσει το κοινό να βγάλει τα συμπεράσματα που χρειαζόμαστε. Αυτό χρειάζεται η χώρα μας και η ιδεολογία μας».

Κάποιοι θα το έλεγαν προπαγάνδα. Ή όπως έγραψε πρόσφατα ο Πίτερ Πομεράντσεφ που δούλευε για χρόνια ως παραγωγός στη ρωσική τηλεόραση «η ιδέα της αλήθειας είναι άσχετη. Στα ρωσικά δελτία ειδήσεων, τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας έχουν θολώσει».

Όταν ρωτήθηκε για τον Μπόρις Νέμτσοφ, επικεφαλής της αντιπολίτευσης που δολοφονήθηκε με γκανγκστερικό τρόπο κοντά στο Κρεμλίνο το Φεβρουάριο, απαντά: «Είναι κακό που σκοτώθηκε. Αλλά ειλικρινά, δεν αναστατώθηκα όταν συνέβη».

Εξίσου μη απολογητικός είναι όταν τον ρωτάνε για την άνευ όρων υποστήριξή του στον πρόεδρο. «Ο Πούτιν είναι το μόνο πράγμα που κρατά τη χώρα ενωμένη», απαντά.

«Ηταν τόσο ντροπιαστικό για εμάς όταν ο Μπόρις Γέλτσιν ήταν μεθυσμένος και ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ παραχώρησε όλα τα συμφέροντα της χώρας. Αλλά για τον Πούτιν είμαι υπερήφανος. Όταν ανέλαβε την εξουσία πριν από 15 χρόνια η χώρα ήταν κατεστραμμένη. Τώρα, ακολουθούμε το δρόμο μας για να αναπτύξουμε τις αξίες μας», καταλήγει.

Στη Ρωσία έχουμε αυταπόδεικτα την άλλη όψη του νομίσματος, που επίσης δεν τιμά την πραγματική δημοκρατία, ενώ στη χώρα μας η κατάσταση θεωρώ ότι είναι κατά πολύ υποδεέστερη.

Λαφαζάνη μπορείς να πετύχεις στην Ελλάδα την ισχύ εν μέρη όσων πέτυχε ο Πούτιν στη Ρωσία; Καλείσαι να απαντήσεις πριν τις εκλογές, και θεωρώ ότι δεν θα το πράξεις...

Δηλώνω ότι εμείς μπορούμε, δεδομένου ότι το διακήρυξα δημόσια πριν από δεκαετίες, (ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ) και θεωρώ ότι είμαι ένας από τους ελάχιστους νεοέλληνες που δικαιούμαι και μπορώ να καταργήσω την διαπλοκή μιας χούφτας οικογενειών, με σχέδιο νόμου ίδρυσης και λειτουργίας πολλών δημόσιων και δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών δομών. 

Εξισορρόπηση σε μια χώρα που μια χούφτα οικογένειες ρυθμίζουν αντισυνταγματικά την διαμόρφωση της κοινής γνώμης, με συγκεκριμένο σχέδιο νόμου λειτουργίας 50% δημόσιων, ιδιωτικοδημόσιων - διαδημοτικών, και 50% ιδιωτικών ραδιοτηλεοράσεων στη χώρα μας, και ουδεμία απόκλιση επί του συγκεκριμένου.

Άλλωστε έχω παρέχει τα διαπιστευτήρια μου, τόσο με τις ενέργειες, όσο και με τις προτάσεις που δεν υιοθέτησε το κυβερνητικό σχήμα, και είμαι ο μοναδικός πολίτης στα νότια προάστια που αξίωσε τέταρτο κρατικό κανάλι ώστε να χτυπηθεί η διαπλοκή των ολιγαρχών, και να επέλθει εξισορρόπηση στο μισό του Ν.Αττικής. Δεν το εφαρμόσατε ως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το έπραξε ο Τσίπρας, και κρίνεται. Το ανάλογο για το σύνολο των κομμάτων.

Όσοι και όσες από τη Γλυφάδα και τα νότια θα τρέξετε πίσω από τον Λαφαζάνη μπορείτε να καταργήσετε την διαπλοκή; 

Μπορείτε να λειτουργήσετε ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό; 

Έστω να λειτουργήσετε ένα ιδιωτικό (συγκεκριμένου χαρακτήρα) το οποίο να μην αποτελεί διαπλεκόμενο; 

Επί αρκετά χρόνια γνωρίζω ότι παρακολουθείτε διαπλεκόμενα, διαβάζετε διαπλεκόμενα, ενισχύεται διαπλεκόμενα, άρα η αριστερά στη διακυβέρνηση της χώρας ακυρώνεται στη πράξη, δεδομένου ότι θα συνεχίσετε την διαπλοκή όπως την συνέχισε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Αν συνολικά δεν μπορείτε να δεχτείτε τις προτάσεις που γίνονται από Έλληνες πολίτες, για ποιον λόγο αυτοαναγορεύεστε αριστερά και αριστεροί;   

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Λαφαζάνη μπορείς να πετύχεις στην Ελλάδα όσα πέτυχε ο Πούτιν στη Ρωσία; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">