ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εκλογές τον Σεπτέμβριο

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές φαίνεται πως έχει ήδη ξεκινήσει και όπως όλα δείχνουν οι κάλπες αναμένεται να στηθούν μέσα στον Σεπτέμβριο, άλλωστε το είχα γράψει προ μηνός.

Σαφώς, όσοι επιθυμούν τη σταθερότητα στις προεκλογικές διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν γνωρίζω αν προτίθενται να προβούν σε ανεξαρτητοποίηση, και να δημιουργήσουν ένα αυθεντικό ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα, το οποίο θα τηρήσει απόλυτα τις εξαγγελίες, η αν θα ταλαντεύονται ώστε να μην θεωρηθούν βασικοί συντελεστές πόλωσης, δεδομένης της πόλωσης που δημιούργησε το ''στρατόπεδο'' του Αλ.Τσίπρα υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο. 

Ο Μανώλης Γλέζος απευθυνόμενος στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα είπε συνέλθετε για να μην αποτελέσει η αριστερά επταμηνήτικη παρένθεση.

Από τη άλλη πλευρά Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν ότι η στήριξη τελείωσε, όμως δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο.

Τρεις είναι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι επικρατέστερες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των εκλογών: Το "αργότερο" στις 27 Σεπτεμβρίου, το "πιθανότερο" στις 20 Σεπτεμβρίου, ενώ δεν αποκλείονται και εκλογές εξπρές στις 13 Σεπτεμβρίου.

Θέλουμε και τους 162 βουλευτές στην ψήφο εμπιστοσύνης. Η κυβέρνηση δεν στέκεται με 118 ψήφους. Άλλωστε έρχονται 6 εφαρμοστικοί νόμοι. Θα τους ψηφίσει η πλευρά Λαφαζάνη; 

H απόφαση για εκλογές - εξπρές ελήφθη στο στενό επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα που αποτελείται από τους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά και Αλέκο Φλαμπουράρη, τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Νίκο Φίλη, τον Στέλιο Παππά, τον Σπύρο Σαγιά, τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κορωνάκη και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

Το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εκτίμησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ότι ακόμη κι αν η Αριστερή πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη απέχει από την ψηφοφορία, αυτό δεν αλλάζει την ουσία που είναι ότι το πολιτικό σχίσμα έχει οριστικοποιηθεί.

"Ο καθένας τραβάει τον δρόμο του. Αν μπει σε ένα μονοπάτι δυστυχώς πολλές φορές το μονοπάτι σε πάει και όχι εσύ ακολουθείς το μονοπάτι", δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

H κυβέρνηση, όπως λένε κορυφαία στελέχη της, δεν στέκεται πια ούτε με 115 ούτε με 130 ψήφους υπέρ της και επιρρίπτουν ευθέως την ευθύνη στα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας.

Υπουργοί και στελέχη επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεροποιηθεί και να προχωρήσει τα νομοσχέδια που η ίδια θα θέλει να προωθήσει αν παραμένει δέσμια μιας ανάπηρης ή μιας δάνειας πλειοψηφίας.
"Νομίζω ακριβώς γι' αυτό το λόγο, της πολιτικής σταθερότητας, είναι επιβεβλημένες οι εκλογές. 


ΕΚΤΑΚΤΟ: Πάμε σε εκλογές

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εκλογές τον Σεπτέμβριο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">