ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Νίκος Παππάς: H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τίμησε τη λαϊκή ψήφο

Κατ' αρχάς θέλω να πω στον τέως υπουργό επικρατείας Νίκο Παππά ότι το μοντέλο της συστημικής δημοσιογραφίας σε κάποιους από εμάς ποτέ δεν έγινε αρεστό. Εννοώ να παίρνεις μια είδηση από μια δομή έμμισθων του κράτους και να κάνεις αναπαραγωγή.

Το διαχρονικό ζητούμενο στη χώρα μας ήταν να υπάρξει συμμετοχική δημοκρατία, όπου η λαϊκή βάση θα έχει προτάσεις, απόψεις, και ισότιμο λόγο έναντι των βουλευτών - υπουργών.

Αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τίμησε τη λαϊκή ψήφο θα κριθεί από το σύνολο των πολιτών, και από κάθε πολίτη μεμονωμένα, σύμφωνα των δικών του αξιών, ιδεολογίας, και της υφιστάμενης πραγματικότητας, δηλ. όλων όσων αντιμετωπίζει.

Θα σας θυμίζω ότι από τη θέση του υπουργού επικρατείας, αρμοδίου για την κρατική ραδιοτηλεόραση - ΕΡΤ - σχεδιάσατε ένα νομοσχέδιο αποκατάστασης των απολυμένων ενός έτους μιας δημόσιας δομής, ενώ στον αντίποδα δεν συμπεριλάβατε τις προτάσεις που έγιναν για εξισορρόπηση στα Νότια προάστια Αττικής τα οποία επί πολλά χρόνια δεν διαθέτουν κανένα ραδιοτηλεοπτικό, και ειδικότερα δημόσιο - δημοτικό. 

Καλύτερα να μας πάρουν και το ένα ''κεραμίδι'' αφού μας λήστεψαν επί δεκαετίες και δεν υπάρχει στο τόπο μας πλουραλισμός, πολυφωνία, και πραγματική δημοκρατία, και αφού εσείς ως κυβέρνηση δεν κάνατε την αποκατάσταση. Τι να το κάνεις το κεραμίδι όταν δεν υπάρχει δημοκρατία; 

«Αν αυτή τη στιγμή είχαμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας οι πλειστηριασμοί θα είχαν ξεκινήσει. Εμείς έχουμε καταφέρει με την συνεννόηση που έχουμε κάνει με τις τράπεζες και τη νέα νομοθετική ρύθμιση την οποία θα προωθήσουμε να παγώσουμε το θέμα των πλειστηριασμών» τονίζει ο πρώην υπουργός Επικρατείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, αναφορικά με τις μειώσεις στις συντάξεις ο κ. Παππάς σημείωσε: «Τον καιρό του μνημονίου ο λογαριασμός ο ετήσιος των συντάξεων μειώθηκε κατά 40%. Συνεπώς οι μειώσεις οι οποίες έχουν συμβεί από το 2010 μέχρι το 2014 ήταν ραγδαίες. Αυτή τη στιγμή το μόνο που είχαμε ήταν μια μικρή αύξηση της εισφοράς, η οποία είναι και πλήρως ανταποδοτική διότι είναι η εισφορά υγείας η οποία αυξάνεται».

Ο πρώην υπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τίμησε τη λαϊκή ψήφο. «Τιμήσαμε την ψήφο του λαού, την αξιοποιήσαμε, φέραμε μια συμφωνία η οποία δίνει πολλές δυνατότητες και τώρα χρειαζόμαστε μια καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε παρακάτω. Κλείνει ο κύκλος των εσωκομματικών συζητήσεων και αναζητήσεων και μπαίνουμε στην τελική ευθεία της εκλογικής μάχης. Ο κόσμος πλέον, ο ελληνικός λαός γνωρίζει και καθώς περνάνε οι μέρες γίνεται όλο και πιο καθαρό ποια είναι τα διλήμματα της επερχόμενης κάλπης».

Ο κ. Παππάς σημειώνει: «Η κυβέρνηση της Αριστεράς ανετράπη εκ των έσω γι' αυτό πηγαίνει η χώρα σε εκλογές. Νομίζω ότι κανένας αριστερός κανένας προοδευτικός άνθρωπος δεν θα ήθελε να δει την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος με ένα πρόσωπο σκληρής δεξιάς και πρόσωπα τα οποία είχανε υποστηρίξει με φανατισμό απάνθρωπες πολιτικές».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Νίκος Παππάς: H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τίμησε τη λαϊκή ψήφο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">