ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ξεκίνησε το παιχνίδι των ονομάτων για τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ


Με γνώμονα τη «γραμμή» Τσίπρα να μην υπάρχουν σταρ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, οι επιτελείς της Κουμουνδούρου οργανώνουν τις λίστες του κόμματος για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.


Στόχος του προέδρου του κόμματος είναι να βρεθούν σε εκλόγιμες θέσεις οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς που όλο τον προηγούμενο καιρό παρέμεναν σε δεύτερο πλάνο και στήριζαν με κάθε κόστος την κυβέρνηση.

Ουσιαστικά δεν σημαίνει τίποτα η φερόμενη αντιστάρ «γραμμή» Τσίπρα, δεδομένου ότι τα περισσότερα ονόματα που αναφέρονται παρελαύνουν από τις τηλεοράσεις της διαπλοκής κ.τ.λ, και τώρα κατά πόσο είναι ιστορικά στελέχη της αριστεράς κάποιοι διατελέσαντες στο ΠΑΣΟΚ, είναι ένα θέμα για μακρά συζήτηση. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Κατρούγκαλος θα είναι υποψήφιος στη Β' Αθήνας, καθώς δημιουργούνται εκεί περισσότερες από έξι κενές θέσεις μετά τις διαρροές προς τη Λαϊκή Ενότητα. Όπως όλα δείχνουν, ο Νίκος Κοτζιάς προωθείται σε εκλόγιμη θέση είτε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είτε στην Α' Αθήνας, αφού αποχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ωστόσο σίγουρα θα βρεθεί πίσω από τους Νίκο Βούτση και Νίκο Φίλη.

Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο της Β' Αθήνας, ενώ στην ίδια λίστα θα βρεθεί και ο Π. Σκουρλέτης. 

Έχουν γίνει κάποιες πρόσφατες μετρήσεις οι οποίες έδειξαν ότι οι κάτοικοι της B'Αθηνών και περισσότερο της Νότιας Αττικής επιθυμούν τους κ. Παππά και Σκουρλέτη; Στον χρόνο υπουργοποίησης που δόθηκε, ειδικά στον κ. Παππά, έπρεπε να παρέχει έστω και μια απόδειξη ώστε να γίνει συμπαθής από τους πολίτες. Στον αντίποδα στη Γλυφάδα υπάρχει ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στάθης Παναγούλης, ο οποίος ετεροχρονισμένα πέρασε σε κείμενα του πολλά από όσα είχα μεταδώσει ραδιοφωνικά κατά των διαπλεκόμενων κ.α. χωρίς μια ενεργή παρουσία υπέρ της περιοχής μας και των πολιτών.
Να κατέβει το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, να αξιώσει να κυβερνήσει, το θέμα είναι για ποιους λόγους θα πρέπει να ψηφίσουμε υποψηφίους βουλευτές οι οποίοι δεν ακολούθησαν καμία πρόταση από όσες έγιναν, και κατά πόσον αρμόζει να ψηφιστούν όσοι γνωρίζουν ότι ευεργέτησαν συνδικαλιστές της ΕΡΤ οι οποίοι έτρεξαν πίσω από τον κ. Λαφαζάνη; Με ποια ψυχή θα στηρίξουμε όσους δεν έπραξαν το ελάχιστο από τις κυβερνητικές καρέκλες; Πως να τους υποστηρίξουμε όταν ήταν ανύπαρκτοι για το τόπο μας και για το δίκαιο;


Στην εκλογική του περιφέρεια (Α' Αθήνας) παραμένει ο Γ. Σακελλαρίδης, ενώ ο Χρήστος Σπίρτζης βρίσκεται σε αναμονή για το πού θα είναι υποψήφιος. Ο Δημήτρης Μάρδας και ο Νίκος Παρασκευόπουλος φαίνεται πως θα είναι υποψήφιοι στη Θεσσαλονίκη, ενώ διαφορετικές θα είναι οι περιφέρειες για τον Αριστείδη Μπαλτά και την Χριστόφορο Βεναρδάκη.

Πιθανότατα στην Β' Αθήνας θα είναι υποψήφιοι ο Γ. Θεωνάς, που παραιτήθηκε από τη διοίκηση του ΙΚΑ, και ο Λαοκράτης Βάσσης, οι οποίοι είναι από τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς. Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Τσουκαλάς, που ήταν τέταρτος επιλαχών στη Β' Αθήνας φαίνεται πως πηγαίνει σε εκλόγιμη θέση, ενώ ο Θ. Δρίτσας θα είναι τελικά υποψήφιος στην Α' Πειραιά. Εκτός λιστών θα είναι ο Γ. Πανούσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Δύο ακόμη στελέχη, ο Νίκος Τόσκας, αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και ο Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, θα μετέχουν στα ψηφοδέλτια, άγνωστο όμως αν θα είναι στο Επικρατείας ή σε μεγάλη εκλογική περιφέρεια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ξεκίνησε το παιχνίδι των ονομάτων για τις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">