ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιώργος Παπανικολάου: «Κάθε μας ενέργεια και κάθε μας δράση έχει ως επίκεντρο τον πολίτη»

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Με πηγαίο τίτλο «Κάθε μας ενέργεια και κάθε μας δράση έχει ως επίκεντρο τον πολίτη» κυκλοφορεί τοπική εφημερίδα, και σαφέστατα οι τελικοί αποδέκτες της εφημερίδος, που πληρώνουν τόσο τον δήμαρχο Παπανικολάου, όσο και μέρος των εξόδων τυπώματος της φυλλάδας, θα καλύπτονται πίσω από ψευδεπίγραφες δηλώσεις. 

Αν κάθε ενέργεια και δράση έχει ως επίκεντρο τον πολίτη στη Γλυφάδα, δεν θα υπήρχε δημόσια έκθεση ενός δημότη όλο αυτό το χρονικό διάστημα ''διοικήσεως'' Παπανικολάου, η καλύτερα της δεξιόστροφης παρέας ανάλγητων και κακοδιοικούντων.

Αν κάθε ενέργεια και δράση έχει ως επίκεντρο τον πολίτη στη Γλυφάδα, δεν θα είχε χρειαστεί να καταθέσω σειρά από αιτήσεις στις οποίες συνολικά παρανόμησαν από την πλευρά του δήμου.

Αν κάθε ενέργεια και δράση έχει ως επίκεντρο τον πολίτη στη Γλυφάδα, θα υπήρχαν και οι αποδείξεις, τις οποίες δεν τις έχουμε, και έχω τονίσει επανειλημμένα ότι επί πέντε χρόνια ενώ συνολικά τα φερόμενα τοπικά ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, λαμβάνουν μηνιαίως χρήματα από τον δήμο Γλυφάδας, πάνω και κάτω από τα έδρανα,  ο υποφαινόμενος όχι μόνον δεν έχει λάβει ούτε ένα (1) ευρώ ολόκληρη την περίοδο κακοδιοικήσεως Κόκκορη, δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ πέραν του ενός έτος που ο κ.Παπανικολάου έχει διαθέσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε φίλους, γραφεία τύπου, εκδότες, δημοσιογράφους, τοπικά ΜΜΕ, κ.τ.λ.

Αν ο κ. Παπανικολάου έχει ευχάριστες αναμνήσεις, προσωπικά του τονίζω ότι θα έχει ακόμη περισσότερες, δεδομένου ότι υπάρχουν συντονισμένες ενέργειες και όλα τα στοιχεία θα οδηγηθούν στην δικαιοσύνη ώστε να διαπιστώσουν και οι συμπολίτες μας αν αληθεύουν όσα μεθοδευμένα περνούν σε τοπικό επίπεδο.

Αν υπάρχει έστω και ένας από τους φερόμενους εκδότες - δημοσιογράφους - της τοπικής κοινωνίας, ο οποίος έχει πεινάσει μια ημέρα, η έχει υποστεί σοβαρή βλάβη η υγεία του από τις φασιστικού τύπου κακοδιοικήσεις της πόλης μας, καλείται να βγεί δημόσια και να μας αναφέρει τα στοιχεία. Στον αντίποδα διαθέτω το σύνολο των στοιχείων πόσα χρήματα έχει αποσπάσει από το δήμο κάθε φερόμενος τοπικός εκδότης - μέσο - δημοσιογράφος, όπως και για τις εγκληματικού τύπου κακοδιοικήσεις, οι οποίες επιλεκτικά χρηματοδοτούν με τα χρήματα των συμπολιτών μας, συγγενείς, φίλους, παραταξιακούς, κ.τ.λ.

Θα σας θυμίζω ότι σε τοπικό επίπεδο γίνεται σκόπιμα ένα τεράστιο λάθος. Κάποιοι θεωρούν κομματικό η προσωπικό τσιφλίκι τον δήμο, διαχειριζόμενοι κατά το δοκούν τα χρήματα του συνόλου των δημοτών, και ηθελημένα με δόλο παρακάμτεται επιμελώς ότι ο πρώτος δημότης που λειτούργησε ραδιοφωνικά στα FM, κατέθεσε αίτηση στο υπουργείο τύπου και ΜΜΕ, και επί δεκαετίες ήταν και παραμένει ασχολούμενος με τα κοινά είναι ο υποφαινόμενος.

Η αγνομωσύνη των νεοελλήνων είναι απερίγραπτη, και ειδικά στο δήμο Γλυφάδας,  δεδομένου ότι έγινε μια δαπάνη εκατομμυρίων δραχμών ώστε να λειτουργεί επί χρόνια ένα τοπικό ραδιόφωνο, το οποίο ουδέποτε στήριξαν οι εκάστοτε κομματικοί διοικούντες (''συμπολίτες μας''), και όπως σας ενημερώνω έπειτα από σειρά καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων, με αυτά τα κόμματα εξουσίας, τα μέλη τους από τα δημοτικά έδρανα συνεχίζουν να εμπαίζουν τους συμπολίτες μας.

Ο αριστερός θείος μου, ο οποίος διετέλεσε προ αρκετών δεκαετιών δημαρχεύων της πόλης, σε μια περίοδο που δεν υπήρχε στη Γλυφάδα απολύτως τίποτα σε επίπεδο τύπου, μου εμφύσησε τρία συγκεκριμένα πράγματα: Την επιμονή σε ότι πιστεύεις μέχρι τελικής πτώσεως, την αλήθεια, και τα ιδεώδη της αριστεράς, και όπως γνωρίζεται και τα τρία είναι θεμελιώδη.

Αν αποκτούν κάποιοι έρεισμα δια μέσω των κομμάτων στην τοπική αυτοδιοίκηση, προσωπικά έχω και έναν λόγο περισσότερο. Τον αριστερό θείο μου δεν τον πριμοδότησε ένα κόμμα ώστε να βρεθεί στη θέση δημάρχου, τον πριμοδότησαν συνολικά οι συμπολίτες μας. Σαφώς σε μια εποχή καθαρότητας για τη πόλη, όπου δεν είχε υπάρξει ο άκρατος καπιταλισμός και τα κόμματα νεοφιλελευθερισμού, δεν είχαν ισοπεδωθεί οι αξίες, σε μια Γλυφάδα που υπήρχαν ''καθαροί'', ευπρεπείς, και αξιοσέβαστοι δημότες, χωρίς τις γνωστές παθογένειες λαμογιάς του παρόντος, και προωθημένων ατόμων από συγκεκριμένα συμφέροντα, οι οποίοι σύμφωνα των δις που έχουν διατεθεί και διατείθονται στο δήμο Γλυφάδας επί δεκαετίες, τα έργα τους είναι μηδέν εις το πηλίκον... 

Η συστημική εξαπάτηση για εμένα των συμπολιτών μας, σύμφωνα των προαναφερόμενων

[Π]: Τι είναι εκείνο που θυμάστε ευχάριστα από τον πρώτο χρόνο διοίκησης;

Γιώργος Παπανικολάου:
Την ανταπόκριση και τη συμμετοχή των δημοτών και κατοίκων της Γλυφάδας στην προσπάθειά μας. Πλήθος σχολίων και παρατηρήσεων καθημερινά – και φυσικά μπόλικη και αυστηρή κριτική, αλλά και ενεργός συμμετοχή. Δεκάδες εθελοντές στηρίζουν δυναμικά μια σειρά από πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε και υλοποιούμε – από την προστασία του Υμηττού μέχρι την ενίσχυση των κοινωνικών δομών του Δήμου. Κάθε μας ενέργεια και κάθε μας δράση έχει ως επίκεντρο τον πολίτη και ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητάς του και της ποιότητας ζωής του. Είναι αναζωογονητικό πραγματικά να βλέπουμε τους δημότες να ασχολούνται ενεργά με τα κοινά της πόλης τους, να συμπαρίστανται στο έργο μας – και βέβαια να μας ασκούν γόνιμη και εποικοδομητική κριτική.
 

[Π]: Έχετε υλοποιήσει και σε τι ποσοστό το προεκλογικό σας πρόγραμμα;
Γ.Π.: Ολόκληρο το προεκλογικό μας πρόγραμμα είναι ακόμα και σήμερα αναρτημένο στο διαδίκτυο, ανοιχτό και προσβάσιμο από όλους – και έτσι θα παραμείνει. Ώστε να μπορεί κάθε δημότης – αλλά και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος – να κρίνει ανά πάσα στιγμή την πορεία της υλοποίησής του. Θυμίζω εξάλλου ότι το πρόγραμμα της δημοτικής μας παράταξης ήταν προϊόν εκτεταμένης διαβούλευσης με τους πολίτες. Μέσα στον πρώτο χρόνο έχουν ήδη υλοποιηθεί κορυφαίες προεκλογικές δεσμεύσεις, όπως η κατάργηση των δημοτικών τελών για πολύτεκνους και ανάπηρους δημότες, η δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας, η ενίσχυση των κοινωνικών δομών, η ανάπλαση της παραλίας, η διασφάλιση κοινοτικών κονδυλίων για έργα πνοής. Κυρίως δε, η δέσμευση για επίλυση ενός μέγιστου και χρόνιου κοινωνικού ζητήματος για την πόλη, τη δημιουργία δημοτικού κοιμητηρίου. Έχουμε ακόμα τέσσερα χρόνια μπροστά μας για να υλοποιήσουμε και τις υπόλοιπες δεσμεύσεις μας, αλλά και πολλά ακόμα κρίσιμα έργα.


[Π]: Τι θα πρέπει να περιμένουν οι δημότες άμεσα από τη δημοτική αρχή το επόμενο διάστημα και τι μέσα στον επόμενο χρόνο;
Γ.Π.: Το αμέσως προσεχές διάστημα θα είναι απόλυτα λειτουργική η δημοτική συγκοινωνία και θα εξυπηρετεί όλες τις γειτονιές της Γλυφάδας. Θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η δυνατότητα κάθε κατοίκου να αναφέρει οποιοδήποτε πρόβλημα (π.χ. σε δρόμους, λάμπες, πεζοδρόμια) άμεσα και γρήγορα, μέσω του υπολογιστή του ή του κινητού του τηλεφώνου. Ξεκινά η κατασκευή αγωγών όμβριων υδάτων στην Άνω Γλυφάδα, η κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στην Τερψιθέα, η ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων, η ανάπλαση και πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών (σε αρκετές τα έργα βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο) και η κατασκευή και τοποθέτηση υποδομών για διευκόλυνση των ΑΜΕΑ. Ο περιορισμένος χώρος της εφημερίδας δεν μου επιτρέπει να αναπτύξω περισσότερο το εύρος των έργων που σχεδιάζονται για την πόλη μας.


[Π]: Τι είναι εκείνο που θα θέλατε να πετύχετε από τον πρώτο χρόνο αλλά δεν έγινε και τι το κωλυσιέργησε;
Γ.Π.: Η καθαριότητα είναι ένα κομβικό για την πόλη και τους κατοίκους ζήτημα, για το οποίο εργαζόμαστε νυχθημερόν. Έχουμε ήδη πετύχει ιδιαίτερα σημαντικά αποτελέσματα, αλλά μένουν αρκετά να γίνουν. Καταρχάς πρέπει να τονίσουμε ότι οι Δήμοι τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με τις ελλείψεις σε προσωπικό. Συνεπώς, δεν επαρκούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα για να καλύψουν πλήρως όλες τις γειτονιές. Έχουμε ζητήσει την αύξηση του ορίου των προσλήψεων και ελπίζουμε σύντομα να γίνει δεκτό το αίτημά μας αυτό. Κατά δεύτερον βάλαμε γρήγορα μπροστά ένα έργο αυτονόητο, που δυστυχώς για τη Γλυφάδα ήταν ζητούμενο: Την καταγραφή των λεγόμενων «πράσινων σημείων» της πόλης, όπως είναι οι κάδοι. Πρόσφατα έγινε καταγραφή των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης και εντοπίσαμε τις ελλείψεις. Σύντομα θα γίνει η προμήθεια νέων κάδων και έπειτα η τοποθέτησή τους στις γειτονιές που τις στερούνται. Μεγάλη έμφαση δίνεται στην ανάγκη να διαχωρίζονται τα κλαδιά από τα υπόλοιπα απορρίμματα και να μην καταλήγουν έτσι όλα στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής – όπως γινόταν τα περασμένα χρόνια - αλλά να προχωρούμε π.χ. στην κομποστοποίηση. Με την ολοκλήρωση των ενεργειών αυτών, σύντομα θα έχουμε τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα στην καθαριότητα.


[Π]: Για ποιο έργο σας είστε περήφανος;
Γ.Π: Τον τελευταίο χρόνο έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια στη Γλυφάδα, αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς της δημοτικής αρχής, των εργαζομένων στο Δήμο και εθελοντών. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω ένα έργο αυτό θα ήταν η αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου της Γλυφάδας, με τον καθαρισμό και την αναβάθμιση και των πέντε ακτών. Μετά από εντατική προσπάθεια – και παρά το αντίξοο περιβάλλον που δημιουργούν οι ευρύτερες εξελίξεις – παραδώσαμε τις παραλίες καθαρές και λειτουργικές τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Τοποθετήθηκαν παντού κάδοι απορριμμάτων. Εγκαταστάθηκαν ντουζιέρες, αποδυτήρια και χημικές τουαλέτες. Απομακρύνθηκαν πέτρες, μπάζα και ογκώδη αντικείμενα. Τοποθετήθηκαν μοντέρνα παγκάκια. Ενισχύθηκε ο φωτισμός. Φυτεύτηκαν δεκάδες κουκουναριές, που δημιουργούν ένα σκιερό περιβάλλον. Τοποθετήθηκαν ομπρέλες σε όλο το μήκος της παραλίας. Εγκαταστάθηκε μια ολοκληρωμένη υποδομή για να μπορούν να απολαμβάνουν οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία τον ήλιο και τη θάλασσα. Εγκαταστάθηκε η πρώτη δημόσια δωρεάν ανταλλακτική βιβλιοθήκη, στην πέμπτη παραλία του Δήμου. Και μην ξεχνάτε: Η πρόσβαση σε όλες μας τις ακτές παραμένει ανοιχτή και ελεύθερη για όλους.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιώργος Παπανικολάου: «Κάθε μας ενέργεια και κάθε μας δράση έχει ως επίκεντρο τον πολίτη» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">