ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσακαλώτος: Ηττηθήκαμε, δεν είναι καλό να το κρύβουμε

Εκτός από το μνημόνιο πρέπει να έχουμε 4-5 αιχμές ως κοινωνία για να αφήσουμε το αποτύπωμά μας ότι υπάρχουν και διαφορετικές κυβερνήσεις, είπε ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

Στην παραδοχή ότι στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ «υπάρχει μια ήττα και δεν είναι καλό να το κρύβεις» προχώρησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος παράλληλα χαρακτήρισε «μεγάλο λάθος» το γεγονός ότι δεν έγινε συνέδριο πριν από τις εκλογές.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο κ. Τσακαλώτος επανέλαβε την άποψή του ότι «όσοι έχουν πολλές προτεραιότητες είναι το ίδιο με αυτούς που δεν έχουν καμία προτεραιότητα», σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «Εκτός από το μνημόνιο πρέπει να έχουμε 4-5 αιχμές ως κοινωνία για να αφήσουμε το αποτύπωμά μας ότι υπάρχουν και διαφορετικές κυβερνήσεις».

Σύμφωνα με τον πρώην ΥΠΟΙΚ «Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να πολεμήσεις και εντός του μνημονίου: κόκκινα δάνεια, πράγματα στην υγεία, στην παιδεία…και θα ήμουν περήφανος αν υπήρχε κυβέρνηση της αριστεράς με 4 πράγματα για να μας θυμάται ο κόσμος».

Ερωτηθείς για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν είναι χώρος των εύκολων λύσεων αυτός που αντιπροσωπεύω. Χρειάζεται αναστοχασμός και χρόνος. Εγώ δεν είμαι πολιτικός κατά επάγγελμα. Χρειάζεται ένα νέο αφήγημα, μια στρατηγική που μπορεί να δουλεύει προς την αναδιανομή του εισοδήματος».

Γιάννης Κουρδομένος: Την αναδιανομή του εισοδήματος δεν την διαπιστώσαμε στους επτά μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως διαπιστώσαμε να ευνοούνται συγκεκριμένα άτομα, τα οποία ήταν σε προνομιακή θέση και πριν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Επτά μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έπραξε το ελάχιστο, ενώ υπήρξαν σειρά προτάσεων που δεν αφορούσαν την ωφέλεια ενός ατόμου, η μιας ομάδας. Υπήρξαν προτάσεις που αφορούσαν το μέλλον ενός τόπου, εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, της κοινωνικής συνοχής, και της δημοκρατίας που δικαιούμαστε.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσακαλώτος: Ηττηθήκαμε, δεν είναι καλό να το κρύβουμε Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">