ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλέζος: Αν δεν συνεργαστούν όλοι οι αντιμνημονιακοί θα ψηφίσω ΚΚΕ!


«Η υποψηφιότητά μου θα εξαρτηθεί από το εάν θα υπάρξει ένα και εφόσον ακουστούν οι απόψεις μου προς την κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας. Αν δε γίνει κατορθωτό να δημιουργηθεί ένας πόλος με βάση την αρχή ότι ο λαός αποφασίζει για τα πάντα, εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ παρά τις διαφορές μου», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην ΕΣΗΕΑ, ο Μανώλης Γλέζος.

Ο κ. Λαφαζάνης εχθές σε συνέντευξή του δεν θέλησε να δώσει πολλές λεπτομέρειες αν θα υπάρξει συνεργασία με τον Μ.Γλέζο, όμως ιδρυτικά στελέχη του κόμματος ήδη από τη Δευτέρα σημείωναν πως θα υπάρχουν ανακοινώσεις επ’ αυτού εντός της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μανώλης Γλέζος έχει δεχτεί κρούσεις για συνεργασία, ενώ δεν είναι τυχαίο πως παραβρέθηκε στην εκδήλωση της iskra στον Πανελλήνιο και απηύθυνε χαιρετισμό.

«Οι αντιλήψεις μου είναι "ο λαός στην εξουσία". Πώς λοιπόν να συνεργαστώ με κάποιους που λένε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ;» σημείωσε με νόημα και πρόσθεσε: «Όταν ένα κόμμα ζητά να φύγει από την ευρωζώνη και εγώ έχω πει ότι δεν χαρίζουμε την Ευρώπη στους Δυτικοευρωπαίους... Ο άνθρωπος που βλέπει τα πράγματα μονοδιάστατα είναι Κύκλωπας».

«Αξιοποιώ από το παλιό ό,τι είναι χρήσιμο και απορρίπτω ό,τι δεν χρειάζεται. Ορισμένοι λένε ότι είμαστε και με το παλιό και με το νέο. Δεν γίνεται αυτό. Δεν θα χαρίσουμε την Ευρώπη. Όποιος δεν παίρνει μέρος στα κοινά είναι άχρηστος» σχολίασε.

«Το σύστημα Μαξίμου δεν εξέφρασε την ψήφο του λαού ούτε στις εθνικές εκλογές, ούτε στο δημοψήφισμα. Κυριάρχησε η αντίληψη πως έπρεπε να συνάψουμε δάνεια και αγνοήθηκε πως όποιος δανείζεται δεν κερδίζει τίποτε. Στα πέντε χρόνια που δανείζεται ο ελληνικός λαός τι κέρδισε;», τόνισε το στέλεχος της Αριστεράς.

Τέλος ο Κ. Γλέζος εξέφρασε την αντίθεσή του σε όσους προτείνουν την έξοδο από την ευρωζώνη. «Δεν πρέπει να τους χαρίσουμε την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε δε ότι το κοινό νόμισμα προστατεύει από τον πληθωρισμό και προσέθεσε ότι δεν ευθύνεται το κοινό νόμισμα αλλά ο δανεισμός.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της ΛΑΕ οι Κώστας Ήσυχος, Ραχήλ Μακρή, και Γιάννης Σταθάς, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Νάντια Βαλαβάνη.

Υπέρ της ενεργούς συμμετοχής του Μανώλη Γλέζου με την Λαϊκή Ενότητα τάχθηκε προχθές και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε προκειμένου να ανακοινώσει την εκλογική συνεργασία της με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Γιάννης Κουρδομένος: Συμφωνώ απόλυτα με τον Μανώλη Γλέζο όσων αφορά το πρώτο σκέλος ενιαίου αντιμνημονιακού μετώπου, και την άμεση δημοκρατία, και δεδομένου ότι το ανέφερα πριν από μια ώρα σε φιλική συνάντηση, θα το τηρήσω στο έπακρο. Αν δεν συνεργαστούν όλες οι αντιμνημονιακές δυνάμεις της αριστεράς όπου και να βρίσκομαι θα ψηφίσω ΚΚΕ. Συνολικά έχουμε αδικήσει το ΚΚΕ, το έχω αναφέρει πολλές φορές, αν και προσωπικά ούτε το ΚΚΕ με καλύπτει.

Για άλλη μια φορά τονίζω, είναι απαράδεκτο το σύνολο των κομμάτων επί δεκαετίες να μην έχει υιοθετήσει τις προτάσεις ενός πρωτεργάτη των FM, που δέχτηκε σειρά καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων, ενώ οι προτάσεις μου που υπάρχουν από τη δεκαετία του 90 υιοθετήθηκαν από τις κυβερνήσεις των Η.Π.Α, και στις Ηνωμένες πολιτείες λειτουργούν από το 2.000 χιλιάδες τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί παράλληλα των εμπορικών.

Κύριε Γλέζο συγγνώμη για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας, και για την Ευρωπαϊκή ''δημοκρατία'' όμως προσωπικά δεν μου κάνει, δεδομένου ότι οι ευρωβουλευτές όλων των χωρών και της δικής μας δεν προτείνατε την ισχύ όσων εφαρμόστηκαν στις Η.Π.Α, για την δημοκρατικότητα ενός χώρου.

Το καθεστώς στις ΗΠΑ υιοθετήθηκε ακριβώς όπως το μετέδωσα, και το πρότεινα στις εκάστοτε κυβερνήσεις τις χώρας μας, δίνοντας τη δυνατότητα στους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς LOW POWER να χρησιμοποιούν συχνότητες που χρησιμοποιούν και οι εμπορικοί σταθμοί, και χωρίς να μπορούν να προσφύγουν σε βάρος αυτών των τοπικών σταθμών οι εμπορικοί σταθμοί, ακόμη και αν δέχονται παρεμβολές. Αναγνωρίζοντας ότι ο εμπορικός σταθμός έχει μια περιοχή κάλυψης εκατοντάδων χιλιομέτρων, ενώ ο τοπικός λίγων χιλιομέτρων.

Άλλος πολιτισμός, άλλη κουλτούρα, ενώ στη χώρα μας οι αριστεροί επί χρόνια καπελώνουν τα δίκαια αιτήματα - προτάσεις, και είτε ηθελημένα, είτε εκούσια υπηρετούν συνολικά μια χούφτα οικογένειες ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλέζος: Αν δεν συνεργαστούν όλοι οι αντιμνημονιακοί θα ψηφίσω ΚΚΕ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb