ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καραβάνια προσφύγων σε Γαλάτσι και Ελληνικό

Το συγκεκριμένο ζήτημα ''κύματος'' προσφύγων στη χώρα μας, σαφέστατα είναι ιδιαίτερο και απαιτείται προσοχή, δεδομένου ότι έχουμε ποικίλες και χαρακτηριστικές περιπτώσεις, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν από ανιδιοτέλεια ορισμένων, μέχρι και καπηλεία για προσωπικά και άλλα οφέλη.

Η πολιτεία, καθώς επίσης και όσοι βρίσκονται στα θεσμικά όργανα, έχουν βασική υποχρέωση μέριμνας σε οτιδήποτε υφίσταται εντός της χώρας μας.



Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μεταφέρονται από την πλατεία Βικτωρίας στο Ελληνικό και το Γαλάτσι

Από την πλατεία Βικτωρίας, στην οποία ''απαγορεύεται'' να κατασκηνώσουν οι πρόσφυγες... μεταφέρονται στα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας.

Στο πλευρό των προσφύγων βρίσκονται ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Περιφέρεια Αττικής, φορείς από τους δήμους της περιοχής, οργανώσεις, και αρκετοί κάτοικοι.

Παράλληλα ένα κύμα αλληλεγγύης - το οποίο καλύπτει τα κενά του κράτους, το οποίο όπως γνωρίζεται αυτά τα ''κενά'' τα έχει επί δεκαετίες  - αναπτύσσεται στις γειτονιές της νότιας Αθήνας, είτε με την φυσική παρουσία και προσωπική εργασία στο χώρο, είτε με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης από διάφορες συλλογικότητες.

ΘΑ ΕΜΠΛΕΚΩ ΟΠΟYΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΩΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟΣ.

Γ.Κ: Προσωπικά έχοντας ένα λόγο περισσότερο έναντι των υπολοίπων, δεδομένου ότι γεννήθηκα εντός του αεροδρομίου του Ελληνικού, στις προσφυγικές κατοικίες των Ελλήνων της διασποράς, οι οποίοι ήρθαν πριν από 90 + χρόνια και ως εργαζόμενοι στη περιοχή δημιούργησαν αρκετά στοιχεία του υφιστάμενου τοπικού *''πολιτισμού''θεώρησα ότι δεν πρέπει να ''οικιοποιηθώ'' το ελάχιστο όσων αφορά αυτούς τους ανθρώπους και όσα ζουν.

Παράλληλα, έχουμε τα δεδομένα της μετεξέλιξης του τοπικού πολιτισμού, ο οποίος σύμφωνα με όσα ίσχυσαν, και συνεχίζουν να ισχύουν, ουδέποτε λειτούργησε με ορθό τρόπο έναντι όσων αποτελούσαν έναν από τους θεμέλιους λίθους της δημιουργίας και μετεξέλιξης του τόπου μας.

Σειρά κάπηλων, οι οποίοι ήρθαν ετεροχρονισμένα στο τόπο μας, και όπως γνωρίζετε στράφηκαν κατά ημών, βάλλοντας ουσιαστικά κατά όσων δόμησαν το θεμέλιο της μετεξελίξεως του τοπικού Πολιτισμού, και επί δεκαετίες τόσο από τον δήμο, όσο και από λοιπούς φορείς, οι ενέργειες αυτών χαρακτηρίζονται λείαν επιεικώς απαράδεκτες και απολίτιστες.

Προσωπικά γνωρίζω πως δομείται η καπηλεία, καθώς επίσης πως μπορούν κάποιοι να παραφράσουν κατά το δοκούν την ανιδιοτέλεια, και να εκμεταλλεύονται σύμφωνα συγκεκριμένων σκοπιμοτήτων και συμφερόντων.

Είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που επί δεκαετίες είχαν και έχουν ανιδιοτελή προσφορά, σε αρκετούς τομείς, και όπως γνωρίζετε από συγκεκριμένα πρόσωπα - συμφέροντα - κέντρα - για συγκεκριμένους λόγους, αντί των ενδεδειγμένων ενεργειών υπήρξε αποκλειστικά καπηλεία. Αρκετούς εξ' αυτών, οι οποίοι επένδυσαν χρόνο και χρήμα, ουδέποτε τους αναγνώρισαν, ενώ ''οφείλουμε'' οι υπόλοιποι να αποδεκτούμε και να αναγνωρίσουμε αυτά τα άτομα.

Όσοι θεωρούν ότι προσφέρουν ανιδιοτελώς σε τοπικό επίπεδο, ας κάνουν το κόπο να πουν στους συμπολίτες μας τις ενέργειες τους, επί δεκαετίες διώξεων και κατασχέσεων, ενός από τα ελάχιστα τοπικά ραδιοτηλεοπτικά που υπήρξαν στο τόπο μας, καθώς επίσης αν έχουν να υποδείξουν έστω και μια ενέργεια έπειτα από τόσα χρόνια δημόσιας έκθεσης, αιτήσεων, ενημέρωσης, κ.τ.λ., για την ισχύ των αυτονόητων, επαναλειτουργίας αυτού που λειτουργούσε ΤΟΠΙΚΑ επί δεκαετίες.

Αν πράγματι γνωρίζετε, η υπάρχει έστω και μια (1) μοναδική ενέργεια, από τη πλευρά του συνόλου, κάλλιστα θα μπορέσω να αποδεκτώ ότι υφίσταται ανιδιοτέλεια από τη πλευρά των συμπολιτών μας στα νότια.

Ξέρετε πόσες δεκαετίες παρακολουθώ στενά την λειτουργία του συνόλου στα νότια; Ξέρετε πόσες δεκαετίες υφίσταται αποκλειστικά η καπηλεία του θεαθήναι, και παράλληλα η αποδοχή όσων εδραιώθηκαν επί ημερών των νεοφιλελεύθερων κομμάτων... χωρίς να υπάρχει ούτε μια ενέργεια από τη πλευρά όσων εμπλέκονται με τα κοινά και την πολιτική;

Τι σημαίνει ανιδιοτέλεια επί του παρόντος; Επαναλαμβάνω ότι προσωπικά γνωρίζω συμπολίτες μας που λειτούργησαν επί μακρόν ανιδιοτελώς βάζοντας τόσο τα χρήματα τους, όσο και προσωπική εργασία, και ουδέποτε αναγνωρίστηκαν από τους υπολοίπους. Αν είχαν αναγνωριστεί θα είχαν υπάρξει ορθές ενέργειες από την πλευρά των υπολοίπων που συμμετείχαν και συμμετέχουν στους θεσμούς.

Οι πρόσφυγες ζουν ένα δράμα επί του παρόντος, ενώ κάποιοι εξ ημών το ζούμε επί δεκαετίες, και δεν υπήρξε ούτε μια (1) ορθή ενέργεια._

Η ανιδιοτέλεια μήπως υποκρύπτει προσωπικά συμφέροντα και σκοπιμότητες; Μήπως αποσκοπεί στην προβολή ορισμένων από τα ΜΜΕ;

* Πολιτισμός αξιώσεων δεν υπάρχει στα νότια προάστια. Άλλωστε είναι ο βασικός λόγος που εμμένω μέχρι σήμερα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καραβάνια προσφύγων σε Γαλάτσι και Ελληνικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">