ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συντονισμός δράσεων Δήμων και Περιφέρειας για τους πρόσφυγες στο Ελληνικό

Την Παρασκευή 02-10-2015, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα κ. Χρήστου Καπάταη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των Δημάρχων του Νότιου Τομέα της Αθήνας.

Στην συνάντηση παρεβρέθησαν οι κ.κ: Μαρία Ανδρούτσου Δήμαρχος Αγ.Δημητρίου, Ανδρέας Κονδύλης Δήμαρχος Αλίμου, Γιώργος Παπανικολάου Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιάννης Κωνσταντάτος Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, και ο Αντιδήμαρχος κ. Μηνόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ.Κωστάκης, Ανδρέας Ευθυμίου Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου και η Αντιδήμαρχος Καραβία Βασιλική, Σταύρος Τζουλάκης Δήμαρχος Ν.Σμύρνης και ο Διονύσιος Χατζηδάκης Δήμαρχος Π.Φαλήρου.

Μοναδικό θέμα της συζήτησης ήταν η προσωρινή εγκατάσταση των προσφύγων στον χώρο του Ελληνικού και ο συντονισμός των δράσεων για την παροχή βοήθειας.

Όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες δήλωσαν την προθυμία να παρέχουν την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή τους προκειμένου να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο προσωρινής διαμονής στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού. Συγκεκριμένα ανέλαβαν όλοι μαζί από κοινού την σίτιση των προσφύγων για τον επόμενο μήνα εφόσον παραστεί ανάγκη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση του Α΄και Β΄ βαθμού του Νότιου Τομέα Αθήνας πάντα ανταποκρίνεται στις κρίσιμες καταστάσεις που περνάει η πατρίδα και θα βοηθήσει έμπρακτα και αυτή την φορά ώστε να ξεπεράσουμε με επιτυχία την ανθρωπιστική κρίση από το προσφυγικό πρόβλημα.

Επίσης δήλωσαν ότι με συντονισμένες ενέργειες θα βοηθήσουν όπου αλλού μπορούν και έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν.

Τέλος επισήμαναν ότι λαμβάνουν πολύ σοβαρά τις δεσμεύσεις του αρμόδιου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα Ιωάννη, τόσο για τον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούνται στο χώρο όσο και για το διάστημα της φιλοξενίας τους.

Υποσημείωση του Γ.Κ: Πολλές φορές τα λόγια δεν χρειάζονται, δεδομένου ότι κάποιοι από τους εικονιζόμενους στην φώτο γνωρίζουν τι δεν έκαναν και δεν κάνουν για Έλληνες πολίτες... 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συντονισμός δράσεων Δήμων και Περιφέρειας για τους πρόσφυγες στο Ελληνικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">