ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τα λάθη πληρώνονται

Πριν από αρκετά χρόνια πήγα να βοηθήσω με όσες δυνάμεις και δυνατότητες διέθετα, και η κατάληξη είναι να ληστεύομαι από όσους ανιδιοτελώς βοήθησα. 

Η ενόχληση δεν είναι για την ληστεία που γίνετε σε εμένα προσωπικά, ούτε τόσο για την έμμεση δολοφονία που διαπράττεται εις βάρος μου από όσους βοήθησα, η τεράστια ενόχληση είναι η ληστεία της σοσιαλιστικής - αριστεράς προοπτικής, και η μετάλλαξη ενός κόμματος σε καθαρά νεοφιλελεύθερο καπιταλιστικό κόμμα ανάλογο και χειρότερο όσων προηγήθηκαν στη χώρα μας. (Αυτό δεν θέλω να το ζήσω)

Όπως είπε σήμερα ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση: Η Αριστερά σήμερα πρέπει να απαντήσει: Θα διαμορφώσει πολιτικό σχέδιο και συμμαχίες για να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις, ή θα απομονωθεί επιστρέφοντας στην παραδοσιακή αντιπολιτευτική της θέση και στην ακαδημαϊκή κριτική;

Σαφέστατα στο ερώτημα του πρωθυπουργού Τσίπρα υπάρχει απάντηση, και είναι ξεκάθαρη, όπως οι προτάσεις που έγιναν από το μετερίζι μας για ένα κόμμα - κυβέρνηση υπηρέτησης των αξιών της αριστεράς, όπως και στις ΟΜ, όπου ορισμένοι για τα προσωπικά τους συμφέροντα τα έβαλαν στην άκρη, όπως και την αριστερά, όπως και την δημοκρατία.  

Ως κάτοικοι Γλυφάδας, και ειδικότερα νοτίων προαστίων, έχοντας τις προσλαμβάνουσες διαπιστώσατε, η γνωρίζετε να μπήκε τέλος στην πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, της λιτότητας, και του αυταρχισμού;

Υλοποιήθηκε κατά την προσωπική σας γνώμη και εκτίμηση ένα ριζοσπαστικό πολιτικό σχέδιο σε σύγκρουση με την εγχώρια ολιγαρχία; 

Ως κάτοικοι στα νότια προάστια Αττικής θεωρείτε ότι δικαιώθηκαν οι αγώνες μας για ελευθερία και δημοκρατία;

Πιστεύεται ότι σήμερα υφίσταται δημοκρατικός σοσιαλισμός στην Ελλάδα; 

Αν πράγματι πιστεύεται όσα προαναφέρονται, τα οποία επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, σας καλώ να μου υποδείξετε τα πεπραγμένα της συγκυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, για ένα πρωτεργάτη ενός χώρου στη χώρα μας, που προετοίμασε το μέλλον που υφίσταται και απολαμβάνουν οι υπόλοιποι.

Επειδή ως ριζοσπάστες αριστεροί, κάποιοι από εμάς, δεν παραιτούμαστε ποτέ από όσα πιστεύουμε, καλείστε να κρίνετε αν η κυβέρνηση καλύπτει όσα δηλώνει ο Α.Τσίπρας, και αν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Η συλλογική δουλειά που έγινε σε επίπεδο κοινωνίας, επί πολλά χρόνια, ώστε να υπάρξει ένα διαμορφωμένο αποτέλεσμα, από ορισμένους μηδενίζεται, και επικαλούνται ότι το γεγονός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια προσωπική επιτυχία του Τσίπρα.   Αντί για αυτή τη βλακώδη άποψη εκθέτω ότι ορισμένοι επικαλέστηκαν δημόσια  ότι θα φροντίσουν τα συμφέροντα των πληττόμενων πολιτών, και αντί αυτού πλουτίζουν οι ίδιοι, όπως και οι ολιγάρχες, και όσο για τη δημοκρατία είναι των λόγων και των εντυπώσεων.


ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Διώξεις & Κατασχέσεις

Αν το κυβερνητικό σχήμα συνεχίζει να κωφεύει καταλαμβάνοντας -απολαμβάνοντας κυβερνητικές θέσεις και υπουργεία... θα το ανατρέψουμε, και είναι ζήτημα χρόνου να διαπιστώσουν ορισμένοι αν αρκεί ο Α.Τσίπρας ώστε να βρίσκεται ένα κόμμα στην κυβέρνηση.

Επεξήγηση: Δεδομένου ότι αρκετοί ίσως δεν γνωρίζουν, πρέπει να περάσω για πολλοστή φορά ότι στη Γλυφάδα λειτούργησε το 1977 ένας από τους πρώτους ραδιοφωνικούς σταθμούς στα FM του πρωτεργάτη ενός χώρου. 

Το 1989 που υπήρξε για πρώτη φορά δημιουργία νομικού καθεστώτος για αδειοδότηση ραδιοφωνικών σταθμών καταθέσαμε μια από τις πρώτες αιτήσεις - παράβολο - μελέτη για ΙΔΡΥΣΗ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού.

Δεδομένου ότι δεν είχαμε καμία απολύτως σχέση με τους απατεώνες των κομμάτων που κυβερνούσαν, και διόριζαν στη χώρα μας, δεν μας δόθηκε άδεια λειτουργία - χωρίς αιτιολόγηση.

Δεδομένης αυτής της φαιδρής πραγματικότητας, εννοώ να έχεις μια διαδρομή δεκαετιών, να έχεις πρωτοστατήσει σε ένα χώρο, να έχεις αφιερώσει χιλιάδες ώρες (εργατώρες) για προγραμματισμό - ψηφιοποίηση - αρχειοθέτηση κ.τ.λ, να έχεις δαπανήσει εκατομμύρια, να έχεις έμπρακτη ανιδιοτελή προσφορά, να έχεις σπουδάσει επί χρόνια ένα αντικείμενο, είναι σαφές έπειτα από όσα εδραιώθηκαν από τα κόμματα ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ότι υπήρξε ΔΗΜΟΣΙΑ η κατακραυγή των λωποδυτών της δημοκρατίας οι οποίοι κυβερνούσαν.  

Η συνέχεια λίγο πολύ είναι γνωστή με σειρά καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων ώστε να υπάρξει αποσιώπηση, και να γίνετε ευκολότερο το έργο των ληστών της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής.

Στο δια ταύτα, σήμερα έχουμε ένα πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που υποσχέθηκαν αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, δημοκρατία, με επιχειρήσεις ραδιοφώνου, και στον αντίποδα έχουμε τους τοπικούς μας πολιτικάντηδες οι οποίοι πίσω από τη πλάτη μας αντί για υποστήριξη στους πληττόμενους όπως φαίνεται βρήκαν μεθόδους ώστε να πλουτίζουν οι ίδιοι.

Επί σειρά ετών κάποιοι ''αριστεροί'' ενώ ετύγχαναν υποστηρίξεως και ενισχύθηκαν πέραν του δέοντος, αντί ισχύος των αυτονόητων μόλις απέκτησαν έρεισμα στη τοπική κοινωνία φρόντισαν να το εξαργυρώσουν για το δικό τους προσωπικό όφελος.

Επί σειρά ετών έπειτα συγκεκριμένων προτάσεων, στη ΓΛΥΦΑΔΑ, δεν πήγε παρακάτω, εννοώ στην κεντρική επιτροπή, και στην κυβέρνηση, το ελάχιστο των προτάσεων μας. Ακόμα και σήμερα έπειτα από συγκεκριμένο ψήφισμα το οποίο παρέδωσα στο συντονιστικό, συζητήθηκε, και αξίωσα να τεθεί προς ψήφιση στην συνέλευση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, οι μετέχοντες του συντονιστικού με πλάγιους τρόπους δεν το πέρασαν. 

Συνεχίζουν μια τακτική ''θα το συζητήσουμε'' ενώ βρίσκεται σε δημόσια θέα επί χρόνια, και φυσικά ενώ οι ίδιοι/ιες ζουν ως έμμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, και με extra bonus. 

Υλοποιήθηκε κατά την προσωπική σας γνώμη και εκτίμηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα ριζοσπαστικό πολιτικό σχέδιο σε σύγκρουση με την εγχώρια ολιγαρχία; Σαφώς δεν έχει υλοποιηθεί, δεδομένου ότι κάποιοι πλουτίζουν εν μέσω κρίσης και εμπαίζουν το κοινωνικό σύνολο.

Δεν τίθεται πλέον ζήτημα ''συζητήσεως''. Η θα ισχύσουν τα αυτονόητα είτε η κοινωνία θα σας ανατρέψει.



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τα λάθη πληρώνονται Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">