ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η αριστερά της Γλυφάδας

Θα το συζητήσουμε!!! 

Δεδομένου ότι αρκετοί ίσως δεν γνωρίζουν, πρέπει να περάσω για πολλοστή φορά ότι στη Γλυφάδα λειτούργησε το 1977 ένας από τους πρώτους ραδιοφωνικούς σταθμούς στα FM του πρωτεργάτη ενός χώρου. 

Το 1989 που υπήρξε για πρώτη φορά δημιουργία νομικού καθεστώτος για αδειοδότηση ραδιοφωνικών σταθμών καταθέσαμε μια από τις πρώτες αιτήσεις - παράβολο - μελέτη για ΙΔΡΥΣΗ - ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού.

Δεδομένου ότι δεν είχαμε καμία απολύτως σχέση με τους απατεώνες των κομμάτων που κυβερνούσαν, και διόριζαν στη χώρα μας, δεν μας δόθηκε άδεια λειτουργίας - χωρίς αιτιολόγηση.

Δεδομένης αυτής της φαιδρής πραγματικότητας, εννοώ να έχεις μια διαδρομή δεκαετιών, να έχεις πρωτοστατήσει σε ένα χώρο, να έχεις αφιερώσει χιλιάδες ώρες (εργατώρες) για προγραμματισμό - ψηφιοποίηση - αρχειοθέτηση κ.τ.λ, να έχεις δαπανήσει εκατομμύρια, να έχεις έμπρακτη ανιδιοτελή προσφορά, να έχεις σπουδάσει επί χρόνια ένα αντικείμενο, είναι σαφές έπειτα από όσα εδραιώθηκαν από τα κόμματα ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ότι υπήρξε ΔΗΜΟΣΙΑ η κατακραυγή των λωποδυτών της δημοκρατίας οι οποίοι κυβερνούσαν.  

Η συνέχεια λίγο πολύ είναι γνωστή με σειρά καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων ώστε να υπάρξει αποσιώπηση, και να γίνετε ευκολότερο το έργο των ληστών της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής.

Στο δια ταύτα, σήμερα έχουμε ένα πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση που υποσχέθηκαν αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, δημοκρατία, με επιχειρήσεις ραδιοφώνου, και στον αντίποδα έχουμε τους τοπικούς μας πολιτικάντηδες οι οποίοι πίσω από τη πλάτη μας αντί για υποστήριξη στους πληττόμενους όπως φαίνεται βρήκαν μεθόδους ώστε να πλουτίζουν οι ίδιοι.

Επί σειρά ετών κάποιοι ''αριστεροί'' ενώ ετύγχαναν υποστηρίξεως και ενισχύθηκαν πέραν του δέοντος, αντί ισχύος των αυτονόητων μόλις απέκτησαν έρεισμα στη τοπική κοινωνία φρόντισαν να το εξαργυρώσουν για το δικό τους προσωπικό όφελος.

Επί σειρά ετών στη ΓΛΥΦΑΔΑ, δεν πήγε το ελάχιστο παρακάτω των προτάσεων μας, εννοώ στην κεντρική επιτροπή, και στην κυβέρνηση. Ακόμα και σήμερα έπειτα από συγκεκριμένο ψήφισμα το οποίο παρέδωσα στο συντονιστικό, και συζητήθηκε, και αξίωσα να τεθεί προς ψήφιση στην συνέλευση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, οι μετέχοντες του συντονιστικού με πλάγιους τρόπους δεν το πέρασαν. 

Συνεχίζουν μια τακτική ''θα το συζητήσουμε'' ενώ βρίσκεται σε δημόσια θέα επί χρόνια, και φυσικά ενώ οι ίδιοι/ιες ζουν ως έμμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι, και με extra bonus. 

Υλοποιήθηκε κατά την προσωπική σας γνώμη και εκτίμηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ένα ριζοσπαστικό πολιτικό σχέδιο σε σύγκρουση με την εγχώρια ολιγαρχία; Σαφώς δεν έχει υλοποιηθεί, δεδομένου ότι κάποιοι πλουτίζουν και βρίσκονται σε καρέκλες εν μέσω κρίσης, οι σαφώς εμπαίζουν το κοινωνικό σύνολο.

Δεν τίθεται πλέον ζήτημα ''συζητήσεως''. Η θα ισχύσουν τα αυτονόητα είτε η κοινωνία θα σας ανατρέψει.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ

Υποσημείωση: Σε πλήρη αντιδιαστολή με τους παπατζήδες, οι οποίοι εξαπατώντας το κοινωνικό σύνολο πλουτίζουν επί του παρόντος, ο υποφαινόμενος ποτέ δεν εξαπάτησε το κοινωνικό σύνολο, και ασκεί λειτούργημα πραγματικής ενημέρωσης σε μια κοινωνία σήψης.

Επιπροσθέτως, το επιχείρημα που θέτουν ορισμένοι για επιστροφή του παρελθόντος (όσων αφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) είναι απόλυτα ένας εμπαιγμός του κοινωνικού συνόλου, διότι με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το κοινωνικό σύνολο γνώριζε με ποιους έχει να κάνει, και τι ισχύει, ενώ σήμερα ισχύουν παρδαλές καταστάσεις.

Εφιστώ ιδιαίτερη προσοχή, γιατί έρχεται κύμα καθημερινών δημοσιευμάτων, και παράλληλα μεταδόσεων, με όσα δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι στα νότια, και όχι με όσα σερβίρονται στο πλαίσιο συστημικής προπαγάνδας... 

Τι έγινε με την διαφάνεια;
Τι έγινε με την αλληλεγγύη;
Τι έγινε με τη δικαιοσύνη;
Τι έγινε με την δημοκρατία;

Το υφιστάμενο καθεστώς μήπως σας θυμίζει τις γνωστές ''παράγκες'', και στη ''ζούλα ούλα'' ; 

Όλα στο παρασκήνιο, όλα στα μουλωχτά, και σιγά μη μας παρεξηγήσουν, άλλωστε όπως γνωρίζετε έχουμε τα άτομα για όλες τις ''δουλειές''.
Τη μια υποψήφιοι περιφερειάρχες, την άλλη υποψήφιοι σύμβουλοι, την επόμενη υποψήφιοι βουλευτές, την επόμενη υποψήφιοι δήμαρχοι...την επόμενη διορισμένοι  δεξιά, την επόμενη διορισμένοι αριστερά. Δεν μας έκατσε το ένα, θα μας καθίσει το άλλο, δεν γίναμε δήμαρχοι, θα γίνουμε βουλευτές, δεν γίναμε βουλευτές θα γίνουμε πρόεδροι, δεν γίναμε πρόεδροι θα γίνουμε πρωθυπουργοί, και αν δεν γίνουμε πρωθυπουργοί θα επιστρέψουμε πάλι από την αρχή. Δεν γίναμε βουλευτές, θα γίνουμε δήμαρχοι... Μα δεν μπορεί, κάποια στιγμή κάτι θα μας καθίσει...δεδομένου ότι δυνάμεθα να βάλουμε 80 καρπούζια κάτω από μια μασχάλη. 

Σαφέστατα εσείς, όπως και εγώ, δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα, και δεδομένου ότι δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα (λόγω ειλικρινούς στάσης ζωής) εμείς καλούμαστε να ανατρέψουμε όσα δεν αρμόζουν στη λογική μας, στη ζωή μας, και στο τόπο μας. 

Ριζοσπαστική αριστερά η οποία πρέπει να ακολουθήσει κατά πόδας τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, να έχει να δείξει και καμιά ελεημοσύνη ώστε να επικαλούνται το έργο τους, και παράλληλα να κάνει συμμαχίες με το κεφάλαιο και τους ολιγάρχες, όπως και να ακολουθεί τις πρακτικές τους.

Σας κάνει; 

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Γνωρίζεις ότι με αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι; Μα γιατί;
Τα άτομα που βάζουν 80 καρπούζια κάτω από μια μασχάλη, η αν θέλετε πατούν με δυο πόδια σε 80 βάρκες, θεωρούν ότι υπήρχε αδυναμία είτε να ακολουθήσουμε τις δικές τους μεθόδους, είτε να γίνουμε τραμπούκοι;
Προσωπικά επέλεξα να με κρίνει το κοινωνικό σύνολο, όπως κρίνει εσάς, και τα πεπραγμένα σας, και σας περιμένει ως κοινωνικό σύνολο ''στη στροφή''...δεδομένου ότι έρχονται και οι προσεχείς εκλογές.

Η αχαρακτήριστη τακτική που ακολουθείται ορισμένοι θα γίνει το μπουμεράγκ και θα επιστρέψει σε εσάς τους ιδίους. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η αριστερά της Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">