ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Τάσος Ταστάνης νέος πρόεδρος στον ΟΑΣΑ

Γράφουμε ψέμματα στον Γλυφάδα web; 

Ο κ. Ταστάνης, νέος πρόεδρος του ΟΑΣΑ παλεύει χρόνια με τα δημόσια αγαθά, ενώ τα δεκάδες δημοσιεύματα που αφορούσαν τις αστικές συγκοινωνίες, όπως γνωρίζετε, ήταν του δημότη που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ, τον οποίο βλέπετε σχεδόν καθημερινά στα λεωφορεία.

Όταν ορισμένοι φροντίζουν με πλάγιους τρόπους να διοχετεύουν ''σπόντες'' χωρίς αντίκρυσμα, τους διαψεύδει η ίδια η πραγματικότητα, δεδομένου ότι εμείς δεν ανήκουμε στο ''κλάμπ'' των μηχανικών, το οποίο έχει φροντίσει το σύνολο των ''μελών'' του να βρίσκεται σε έμμισθες θέσεις, ανήκουμε στο ''κλάμπ'' του κοινωνικού συνόλου το οποίο παραμένει πληττόμενο.

Στη Γλυφάδα χιλιάδες κάτοικοι γνωρίζουν ότι καθημερινά επί πολλά χρόνια λειτουργούσε ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός Γλυφάδα fm, σε συγκεκριμένο δημόσιο αγαθό κ. πρόεδρε του ΟΑΣΑ, και επίσης φροντίσαμε οι ίδιοι να παρέχουμε την ενημέρωση για όσα μεθοδεύτηκαν στο παρασκήνιο (...) από τα κέντρα και τα παράκεντρα πολιτικοοικονομικής διαπλοκής.

Επίσης, χιλιάδες κάτοικοι Γλυφάδας, και νοτίων προαστίων, γνωρίζουν ότι ενώ πρωτοστατήσαμε σε ένα χώρο, και καθ' όλα σύννομα καταθέσαμε αιτήσεις - παράβολα - μελέτες, σε μια πολιτεία που πλαισίωναν οι κομματικά διορισμένοι -ελεγχόμενοι των κυβερνήσεων, χωρίς αιτιολόγηση, δεν παρείχαν βεβαιώσεις λειτουργίας σε λειτουργούντες σταθμούς, ενώ στον αντίποδα μοίραζαν δεκάδες στην διαπλοκή ολιγαρχών και πολιτικών.

Τότε θεωρήσαμε ότι το λάθος αποτελούσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως και οι διορισμένοι αυτών των κομμάτων, και πιστέψαμε τις εξαγγελίες από την πλευρά πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ για αποκατάσταση της δημοκρατίας, με δικαιοσύνη, όταν και όποτε τους παρείχαμε τη δυνατότητα να βρεθούν στις κυβερνητικές καρέκλες. 

Θεωρώ ανούσιο να αναφερθεί πόσες χιλιάδες συμπολιτών μας γνωρίζουν πόσα χρόνια υποστηρίζαμε την ανατροπή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τόσο στην περιφέρεια Αττικής, όσο και σε κυβερνητικό επίπεδο.

Με βασικό δεδομένο ότι εμείς προωθήσαμε σε κοινωνικό επίπεδο την ανατροπή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τόσο για την περιφέρεια Αττικής, όσο και για την διακυβέρνηση, γνωρίζετε όσο βρίσκεται στην περιφέρεια Αττικής και στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ να υπήρξαν η δικαιοσύνη και η αποκατάσταση της δημοκρατίας;

Αν κάποιοι λένε ψέματα αυταπόδεικτα δεν είμαστε εμείς, και δεδομένου ότι προσωπικά τοποθετηθήκαμε δημόσια καθαρά και ξάστερα, αναζητήστε τα αίτια σε κάποια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ  τα οποία βρέθηκαν σε εξουσιαστικό ρόλο, και σαφώς έμμισθοι. 

Στον αντίποδα το κοινωνικό σύνολο γνωρίζει, ότι όσοι από εμάς υποστηρίξαμε την ανατροπή, τυγχάνουμε χειρότερης μεταχείρισης έναντι του παρελθόντος, δεδομένου ότι από την πλευρά όσων βρέθηκαν σε κυβερνητικό ρόλο, όσο και σε επίπεδο περιφέρειας, δεν έχει υπάρξει ούτε μια ενέργεια.

Αναζητώντας τα αίτια θα καταλήξετε ότι αποτελούσε τεράστιο λάθος η υποστήριξη όσων αναιρούν στη πράξη όσα υποσχόντουσαν προεκλογικά, και ενώ οι ίδιοι απολαμβάνουν τα προνόμια και τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου, για όλους εμάς υφίσταται αποκλειστικά η εξαπάτηση και ο εμπαιγμός, και ούτε δικαιοσύνη διαπιστώσαμε από την πλευρά τους, ούτε αλληλεγγύη, ούτε την αποκατάσταση της δημοκρατίας. (Ότι ίσχυε επί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ισχύει και επί του παρόντος, και ακόμα χειρότερα)

Θυμίζω δεκάδες δημοσιεύματα, τα οποία αφορούσαν τις αστικές συγκοινωνίες, και ειδικότερα στη περιοχή των νοτίων προαστίων, όπως και σειρά προτάσεων επί δεκαετίες, και σήμερα, ενώ η κυβέρνηση του παρόντος φρόντισε να διορίσει τον κ. Α. Ταστάνη ιδιοκτήτη δυο αυτοκινήτων, που όσα χρόνια τον γνωρίζω μετακινείτε με αυτοκίνητα, και ουδέποτε έτυχε να τον δω σε αστικό λεωφορείο.

Υπενθυμίζω την ''στρατηγική'' του ''ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ'' μέχρι ορισμένοι να οδηγηθούν στη πηγή (...) και στη συνέχεια να την καταλάβουν αποκλειστικά για προσωπική τους χρήση, φράζοντας κάθε  δυνατότητα εισόδου στους υπολοίπους. 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ: Θυμάστε ποιοι αποφάσισαν με κατάχρηση του καταστατικού να εξαιρεθεί ο δημότης με εντοπιότητα, ενώ συμμετείχαν των τοπικών εκλογών άτομα που είχαν έρθει στη πόλη μας πέρυσι; 

Γνωρίζετε τι κάνουν σήμερα; Εξαργυρώνουν σε χρήμα την συμμετοχή τους, χωρίς να έχουν να επιδείξουν ούτε μια ορθή ενέργεια για τους υπολοίπους.

Γνωρίζετε έπειτα από χρόνια δημόσιας υποστήριξης, η οποία μας κόστισε τόσο σε χρήματα όσο και σε εργατοώρες, τι έκαναν όσοι απέκτησαν έρεισμα στο δήμο Γλυφάδας; 

Την μια υποψήφιοι βουλευτές, την άλλη υποψήφιοι σύμβουλοι, την επόμενη υποψήφιοι δήμαρχοι, αμέσως μετά έμμισθοι διορισμένοι από παρέμβαση φιλικών προσώπων στην «Ελληνικόν Α.Ε.», και στη συνέχεια έμμισθοι πρόεδροι, κ.τ.λ, και σαφώς έπεται και συνέχεια.

Όπως αντιλαμβάνεσθε για ορισμένους η διαδρομή τους εξαργυρώνεται με έμμισθες θέσεις και ρόλους, και στον αντίποδα πλην αδιαφορίας και υπονομεύσεων δεν υφίσταται τίποτα άλλο για τους υπολοίπους.

Αν ο κ. Ταστάνης δικαιούται την θέση προέδρου, (και την δικαιούται) έχοντας δικαιολογία την ανεργία τεσσάρων ετών,όπως και την δαπάνη και το χρόνο των σπουδών του, για όσους τα κόμματα που προηγήθηκαν έστησαν ολόκληρους μηχανισμούς διώξεων και κατασχέσεων, επιφέροντας την πλήρη καταστροφή, τι έπρεπε να πράξουν οι κυβερνώντες, όπως και οι δημοκράτες αριστεροί των ΟΜ;

Και εμείς επενδύσαμε πολλές δεκαετίες, όπως και τις γνώσεις μας, τον χρόνο μας, και τα χρήματά μας, και θεωρώ ό, τι πρέπει να δικαιώσουν και εμάς, όπως και το κοινωνικό σύνολο...

Να μας απαντήσει ο κ.Ταστάνης, και όσοι φρόντισαν τον διορισμό του, αν θεωρείται δικαιοσύνη να δικαιώνονται επιλεκτικά ορισμένοι αντί του κοινωνικού συνόλου

Τονίζω ότι επί χρόνια που θέτω το συγκεκριμένο ζήτημα ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, δεν τυγχάνω αρωγή από κανένα, και σημειώνω ακόμα και τις προτάσεις μου επί χρόνια ( δημόσια διαβούλευση για την ΕΡΤ, κ.τ.λ, ) τις οποίες μέλη της κυβέρνησης έθεσαν εκτός, ενώ  επαναπροσλήφθηκαν  οι 4.000 χιλ. της ΕΡΤ των βορείων προαστίων.

Να μας απαντήσει ο κ.Ταστάνης, ως κάτοικος νοτίων προαστίων, και δεδομένου ότι έχει πλήρη εικόνα τι ισχύει επί δεκαετίες, αν χαρακτηρίζεται δίκαιο, όσα ισχύουν στα νότια προάστια, όπως ισχύουν, ώστε να έχουμε συνολικά γνώση.

Αν είναι δίκαιες οι επιλεκτικές μεθοδεύσεις, από τη πλευρά των κυβερνώντων, το κρίνουν συνολικά και οι συμπολίτες μας, δεδομένου ότι επιλεκτικά έχει υπάρξει μέριμνα για ορισμένους και σε καμία περίπτωση για το σύνολο.

Ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΑ, λόγω του ότι παλεύει πολλά χρόνια με τα δημόσια αγαθά, είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ότι οι συχνότητες ήταν και παραμένουν ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ; (Θυμάστε τόσα χρόνια στο δήμο Γλυφάδας, έστω μια τοποθέτηση, για όσα δικαιωματικά ανήκουν στα νότια προάστια; Σαφώς ποτέ δεν έχει υπάρξει τοποθέτηση, για συγκεκριμένο τομέα δημοσίων αγαθών, (με έχουν αφήσει σύξυλο) και πρέπει να σας προβληματίζει άπαντες.)

Τονίζεται ότι όλα τα μαγειρέματα γίνονται στο παρασκήνιο, ενώ  εμείς είμαστε εκτεθειμένοι στο προσκήνιο, και όπως γνωρίζετε το κοινωνικό σύνολο, κρίνει σύμφωνα με όσα συμβαίνουν, όπως συμβαίνουν, και όπως τα βλέπουν και ισχύουν. 

Κάποιοι από εμάς είμαστε και παραμένουμε καθαρά ανατρεπτικοί, και ριζοσπάστες, δεν είμαστε των κολεγίων, και κρίνουμε εκ του αποτελέσματος, άρα λίαν συντόμως ελλείψει αποδείξεων, και ορθών πολιτικών για το σύνολο, θα υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη. 

Γνωρίζετε με πόσο δριμεία κριτική τοποθετήθηκα πρόσφατα κατά του κ.Κόκκορη, ο οποίος διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος των αστικών συγκοινωνιών, μετά από φήμες που κυκλοφορούσαν και τον ήθελαν στην θέση του προέδρου του ΟΑΣΑ, (φήμες τις οποίες μας μετέφερε ο κ.Ταστάνης και τις θεωρήσαμε τις πλέον έγκυρες, μάλλον έχοντας λόγους ώστε στη συνέχεια να μας αποκαλεί ψεύτες ) Αυτό που δεν γνωρίζετε, είναι τι διαμορφώνεται σε κοινωνικό επίπεδο ελλείψεως όσων αποτελούσαν τα εξαγγελλόμενα των κυβερνητικών στελεχών, και έχοντας τα δεδομένα επιλεκτικών μεθοδεύσεων. 

Σαφέστατα είμαι πέραν του δέοντος ενοχλημένος από τις τακτικές εξαπάτησης που διαπράττονται από την πλευρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, (Βλέπε Τ.Ταστάνης) τον οποίο δεν γνωρίζω πόσοι ξέρατε στα νότια πριν από λίγα χρόνια, ο οποίος παρεμπιπτόντως αναφέρει δημόσια σε εμένα, παρουσία κατοίκων Γλυφάδας, ''Τι έκανες εσύ;''  ''Εσύ δεν έκανες τίποτα τόσα χρόνια'' ( Τα συμπεράσματα δικά σας, όπως και το μέλλον που διαμορφώνεται για όλους, όταν ακόμα και σήμερα η αγνωμοσύνη είναι το κύριο χαρακτηριστικό ορισμένων... τους οποίους θα τους βρείτε πάλι μπροστά σας.)

Στον κ. Ταστάνη θα απαντήσω δημόσια τι έκανα, και παράλληλα τι δεν έκανα, όπως είθισται να κάνω επί δεκαετίες, ώστε να υπάρχουν πολλοί μάρτυρες από το κοινωνικό σύνολο στο οποίο ανήκουμε.

Κύριε πρόεδρε του ΟΑΣΑ, δεδομένου ότι εσείς είσαστε αγωνιστής των δημοσίων αγαθών, όπως γράφουν κάποια site, ενώ εμείς δεν έχουμε υπάρξει αγωνιστές, άρα σειρά διώξεων και κατασχέσεων που έγιναν από την δεκαετία του 70 μέχρι το 2004 είναι δημιουργία της φαντασίας μας, όπως και τα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία παρεμπιπτόντως έχουμε δημοσιοποιήσει (...) όπως ακόμα και σειρά δημόσιων τοποθετήσεων από την δεκαετία του 80 για ελεύθερες παραλίες, κατά των καταπατητών του Υμηττού, κ.α., (ελλείψει ημών ο Υμηττός στην Άνω Γλυφάδα σήμερα θα ήταν πανόραμα Βούλας με εκατοντάδες βίλες) να σας γνωστοποιήσω δημόσια και τι δεν κάναμε.  

1) Πριν από αρκετά χρόνια έχοντας μια ικανοποιητική καθημερινή δομή λειτουργίας του site ΓΛΥΦΑΔΑ WEB, μας έγιναν προτάσεις για συνεργασία και προώθηση από συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους, οι οποίοι συνδέονται άμεσα με την διαπλοκή ολιγαρχών, και σαφέστατα ως αριστερά αρνηθήκαμε, ενώ όπως αποδεικνύεται ήταν τεράστιο λάθος σύμφωνα με όσα ισχύουν, τα οποία προς το παρόν δεν καθιστώ απόλυτα ξεκάθαρα στους συμπολίτες μας.

Όπως αντιλαμβάνεσθε κάποιοι από εμάς επιλέξαμε να μείνουμε σταθεροί στις αξίες της αριστεράς, και όσα πρεσβεύουμε, χωρίς ταλαντεύσεις, ώστε να μην μπορεί να μας κατηγορήσει κάποιος, όμως, αυτοί που όφειλαν να επιβραβεύουν όσους δεν πούλησαν τις αρχές μας είναι οι ίδιοι που μεθόδευσαν τα προσωπικά τους οφέλη και παράλληλα εμπαίζουν τους συμπολίτες μας.

2) Δεν γίναμε συνεργάτες της ΝΔ και των δεξιών που βρέθηκαν στο δήμο Γλυφάδας, σε πλήρη αντιδιαστολή με άλλους (...) οι οποίοι μεθοδεύουν ορισμένα πράγματα ώστε να αποκτούν έρεισμα επικαλούμενοι την προσφορά τους και παράλληλα να έχουν προσωπικά οφέλη.

Ελπίζω αυτά τα δυο, προς το παρόν, να είναι αρκετά για ορθά συμπεράσματα από την πλευρά των αναγνωστών μας.  

Σημειώνω ότι προσωπικά εκφράζω το κοινωνικό σύνολο, άρα οι τοποθετήσεις εμπεριέχουν την άποψη πολλών πολιτών. Επίσης, το τι έκανε τόσα χρόνια ο κάθε ένας από εμάς, το γνωρίζουν πολλοί συμπολίτες μας, και κάλλιστα μπορεί να γραφεί και ολόκληρος τόμος για διαφωτισμό των επόμενων γενιών. 

Εσείς συγκεκριμένα στη Γλυφάδα που ακούγατε τις εκπομπές κατά της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής - πριν από 20 χρόνια - θυμάστε τον κ. Ταστάνη, η τι έκανε εκείνη τη περίοδο; 

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ''ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ'' ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 


Κύριε Τσίπρα χαρακτηρίζεται δικαιοσύνη της Αριστεράς οι μισοί να ταΐζονται και οι υπόλοιποι να κοιτάζουν; Επίσης, Δικαιοσύνη της Αριστεράς η λύση για όσους βρισκόντουσαν στην ΕΡΤ και η αδιαφορία για τους υπoλοίπους; Επιπροσθέτως, δικαιοσύνη της Αριστεράς τα επιλεκτικά επιδόματα σε μερίδα υπαλλήλων ΜΜΕ; 

Εγώ ξέρω μια άλλη Αριστερά, η οποία δεν λειτουργεί επιλεκτικά, και όταν διαμορφώνει ένα σχέδιο νόμου καλύπτει το σύνολο, όταν ρυθμίζει για ένα τομέα καλύπτει το σύνολο, και δεδομένου ότι γνωρίζω μια άλλη αριστερά, την οποία κάποιοι τσακίζετε σκόπιμα, ώστε να μπορείτε να επικαλεστείτε ότι έχετε δίκιο για τις αδικίες σας, είτε θα την δω να ισχύει, είτε θα υπάρξει ανατροπή. 

Άλλωστε προσωπικά μας είναι αδιάφορο αν θα επιστρέψουμε στο χθες, δεδομένου ότι στο ''χθες'' ζούσαμε καλύτερα από το σήμερα, αν και έχουμε μια εναλλακτική επιλογή και ανώτερη.  Το δικό μας έντιμο και ειλικρινές Αύριο. Εσείς μέχρι αυτή τη στιγμή καταργείτε κάθε ιεράρχιση προτεραιοτήτων, και το γνωρίζουν εκατομμύρια πολιτών, όπως και τοπικά στα νότια.

Μη κάνετε το λάθος να θεωρείτε δημοκρατικές διαδικασίες όσα αποφασίζονται παρασκηνιακά. Η πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όπως πρέπει να ισχύσει επί του παρόντος, απαιτεί λειτουργία σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας, και αιτιολογήσεως επί παντός επιστητού. Αυτό δεν έχει ισχύσει ακόμα στη χώρα μας, δεδομένου ότι κάποιοι από εμάς είμαστε δημόσια έκθετοι - όπως και όσα έχουμε περάσει - ενώ στον αντίποδα υπάρχουν τα γνωστά παρασκηνιακά μαγειρέματα, συμφωνίες, όπως και οι όποιες εκβάσεις.

Μια οργάνωση η οποία γνωρίζει, είναι ενήμερη, όπως και το κόμμα, όσα έχουν προηγηθεί εις βάρος πολιτών, η οποία ακόμα και έπειτα συγκεκριμένων προτάσεων, στη βάση της Αριστεράς, κωφεύει (...), μπορείτε να μας πείτε τι μηνύματα περνά στο κοινωνικό σύνολο;

Ποιος θα κρίνει τις επιλογές, ενός η πέντε ατόμων, οι οποίοι έχοντας προσωπικού χαρακτήρα συμφέροντα (...) αντί αρωγής και δρομολόγησης στη βάση που απαιτείται κωλύουν την διευθέτηση ζητημάτων των υπολοίπων ενώ έκαναν ότι μπορούσαν ώστε να βρεθούν σε έμμισθες θέσεις  - ρόλους; ( Δεν δικαιούται κανείς να μας λέει ''από εμένα εξαρτάται;'' '' μπορώ να κάνω κάτι και δεν το κάνω;'' )

Θα μας απαντήσετε κάποια στιγμή, οι σύντροφοι συντονιστές Γλυφάδας, γιατί επί χρόνια οι προτάσεις μας δεν έτυχαν άμεσης προώθησης στην κεντρική επιτροπή, στην κυβέρνηση, και σχεδίου νόμου - υλοποίησης;

Πόσο ριζοσπαστική αριστερά μπορεί να είναι ένα κόμμα το οποίο συνεχίζει επακριβώς όσα βρήκε δημιουργημένα από τα κόμματα που προϋπήρχαν, και ενώ υπάρχουν οι ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ προτάσεις, έναντι όσων ίσχυαν, ένα κυβερνών κόμμα πηγαίνει αντίθετα στη βάση του και στις ίδιες του τις γραμμές; 

Τέλος, ακόμα και για την δημόσια τοποθέτησή μας, σε συγκεκριμένα ζητήματα κατηγορούμαστε από μερίδα των υπολοίπων, και ενώ φροντίζουν δεξιά - αριστερά να μας κατηγορούν, είναι οι ίδιοι που κωλύουν την δυνατότητα ισχύος ενός δημόσιου μαζικού μέσου στη Ν.Α.Αττική, ώστε όποτε θεωρήσουν ορθό να τοποθετηθούν και οι ίδιοι, και δια μέσω ενός δημοκρατικού διαλόγου που πρέπει να ισχύει άμεσα, να παρέχουν τις αποδείξεις ό, τι σφάλαμε και τους αδικούμε. 

Θέλουμε λύσεις για το σύνολο, όπως και συνέχιση του ριζοσπαστισμού, όποιο και να είναι το κόστος των επιλογών από την πλευρά των στελεχών.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Αντί όσων διαβάσατε, τα οποία δεν είναι προσωπική πικρία, είναι η σφραγίδα του ριζοσπαστισμού, μπορούσα απλά να ευχηθώ καλή επιτυχία αναρτώντας την είδηση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Τάσος Ταστάνης νέος πρόεδρος στον ΟΑΣΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">