ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελένη Φουρέιρα, Βανδή, Μαστροκώστα, στη Γλυφάδα

Η Τατιάνα ασχολείται με την Φουρέϊρα, και οι ''Βαρδινογιάννηδες'' με την Βανδή, σε δημοσιεύματα των ιστοσελίδων τους, δεδομένου ότι επισκέφτηκαν την Γλυφάδα για καφέ και δουλειές.

Σαφώς τόσο η Τατιάνα, όσο και οι ''Βαρδινογιάννηδες'', σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να ασχοληθούν με τα μείζονος που ταλανίζουν την Ελληνική πραγματικότητα, και αρκούνται είτε σε στημένες παπαράτσι, είτε σε προβολή ''celebrities''.

Η Γλυφάδα έχει εκπέσει ως τόπος (αρκετά χρόνια) σε εμφανίσεις κάποιων αναγνωρίσιμων, σε φώτο παπαράτσι, σε δημοσιεύματα lifestyle περιοδικών - ιστοσελίδων, και υπολείπεται του σημαντικότερου (...) που ήταν και παραμένει η ενδογενής κοινωνική συνοχή - πολιτισμός.




Αν ασχοληθούν, και όποτε ασχοληθούν με την Γλυφάδα, συνήθως είναι αποκλειστικά για εμφανίσεις κάποιων αναγνωρίσιμων, και από εκεί και πέρα επί πολλά χρόνια τόσο ορισμένοι εκ των κατοίκων της περιοχής, όσο και οι ιδιοκτήτες media, του γνωστού συστήματος, δεν ''έτυχε'' να ασχοληθούν με τα υφιστάμενα εντός αυτής της περιοχής.

Επί αρκετά χρόνια παρακολουθώντας τα πεπραγμένα του εδραιωμένου συστήματος media, και αρκετών τυχάρπαστων που έγιναν αναγνωρίσιμοι ως υπάλληλοι της διαπλοκής ολιγαρχών, δεν είδα ούτε για μια φορά να τύχει της προσοχής τους οτιδήποτε άλλο πλην των φώτο ''παπαράτσι''.

Τα νότια προάστια, και συγκεκριμένα η Γλυφάδα, αποτελούν μια περιοχή για το θεαθήναι, και πέραν αυτού τίποτα περισσότερο. Επί δεκαετίες τόσο κρατικής, όσο και ιδιωτικής τηλεόρασης, όπως και διαδικτύου (τα τελευταία χρόνια) γνωρίζουμε ότι κανένα από τα ζητήματα της περιοχής δεν απασχόλησαν την πλειονότητα.

Αν εξαιρέσουμε το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, και τον Λάτση, ο οποίος διέθεσε τεράστια ποσά ώστε να τοποθετήσει ''δικούς του'' ανθρώπους στη περιοχή, για διεύρυνση της ήδη υφιστάμενης διαπλοκής, (βλέπε mall η εταιρεία συμφερόντων του Ομίλου Λάτση, που απαλλάχτηκε από πρόστιμα και φορολογικές επιβαρύνσεις για τη νομιμοποίηση του αυθέρετου «The Mall Athens», και ο οποίος έτυχε παράλληλα και γενναίας κρατικής επιδότησης, μέσω περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ) σχεδόν το σύνολο των media ουδέποτε ασχολήθηκε με οτιδήποτε άλλο αφορά εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της περιοχής. 

Πραγματικά πολλές φορές είναι να απορείς με τα ανθρωπάκια (...) τα οποία αντί να διαμορφώσουν ένα συντελεστή ορθής κοινωνικής συνοχής - δημοκρατίας, πολιτισμού, για την ευημερία του συνόλου, επικαλούνται μια ψευδεπίγραφη ανάπτυξη, και ''μεγαλοποιάνονται'' και εκστασιάζονται, όπως ο βλάχος που πρωτοήρθε στην Αθήνα, η όταν για πρώτη φορά αντίκρυσε πολυόροφο κτίριο, από ''στρατηγικές επενδύσεις'' τις οποίες πληρώνουν διπλά οι ίδιοι, φανταστείτε πόσο βλάκες, ώστε να υπάρξουν μεγάλα κτίρια με πολύ γυαλί, μπετόν, κ.τ.λ. τα οποία σαφώς δεν ανήκουν στους ίδιους.

Με τα δις, που έχουν κυριολεκτικά φαγωθεί από τα κυβερνώντα κόμματα - πολιτικούς 42 ετών, και ελαχίστους συνεργάτες τους διαπλεκόμενους, στην Ελλάδα θα υπήρχε ΑΝΑΠΤΥΞΗ του συνόλου την οποία ούτε στα καλύτερα σας όνειρα δεν μπορείτε να την δείτε.

Επειδή το θέμα είναι η Γλυφάδα, και βρίσκομαι σε αυτή τη πόλη, να σας κάνω γνωστό ότι μόνο σε αυτή τη πόλη, τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν φαγωθεί δις ευρώ, τα οποία αν υπήρχαν ενδεδειγμένα άτομα και πολιτικές θα δημιουργούσαν ασύλληπτη ανάπτυξη, και αντί ανάπτυξης... έχουμε ακόμα και σήμερα κακοδιοικούντες και ανάρμοστα άτομα για τα κοινά. (Προσπαθούν να αποσπάσουν θετικά σχόλια είτε με πληρωμένα εξαπτέρυγα, τα οποία πληρώνει το σύνολο, είτε με εξαγορά συνειδήσεων, ενώ γνωρίζουμε συνολικά ότι είναι απαράδεκτοι για τους θεσμούς, και όσοι παρέλασαν στο δήμο, είτε ήταν καθαρά ''υπάλληλοι'' διαπλεκόμενων, είτε συνεργάτες της διαπλοκής )

Στη κοσμοπολίτικη Γλυφάδα, οι συμμετέχοντες στα κοινά - συνολικά - επί δεκαετίες καταργούν τον πολιτισμό. (Δεν είναι του παρόντος να αναφερθεί ποιοι μπαίνουν στο δήμο και τα πεπραγμένα τους)

Θυμάστε πότε και πόσες φορές ασχολήθηκαν τα media με τους απαράδεκτους των κοινών στη Γλυφάδα οι οποίοι είναι εκλεγμένοι από την μειοψηφία των κατοίκων;

Ρίξτε μια ματιά στις τοπικές ιστοσελίδες όσων αφορά την κακοδιαχείριση των χρημάτων του συνόλου, τις απευθείας αναθέσεις, τους διορισμούς συγγενών, τους κολλητούς ανεπάγγελτων αιρετών, όπως και την πρόσφατη υπόθεση των 74.000 χιλ. ευρώ για ''λαμπάκια'', σε μια πόλη που το κοινωνικό σύνολο έπρεπε να ''στολίζει'' καθημερινά τους αεριτζήδες των θεσμών, οι οποίοι αποτελούν συντεχνία. (Ενδεικτικό το παράδειγμα παρανομιών, επί σειρά ετών, σε σύννομες αιτήσεις δημοτών που έχουν δεκαετίες ανιδιοτελούς προσφοράς στη πόλη)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελένη Φουρέιρα, Βανδή, Μαστροκώστα, στη Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">