ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι πολλοί εξασφαλίζουν προνόμια στη τάξη των κομματαρχών

Σαφώς ο κομμουνισμός καθώς και ο νεοφιλελευθερισμός ή καπιταλισμός είναι συστήματα για τον εγκλωβισμό της μάζας, (των πολλών) ενώ και στην πρώτη και στην δεύτερη περίπτωση αυτών των πολιτικών ιδεολογιών δημιουργούνται ολιγαρχίες προνομιούχων, καταστρατήγηση, στεγανά, και παθογένειες. 

Μέχρι σήμερα υφίσταται μια εναλλαγή αυτών των δυο δοκιμασμένων πολιτικών ιδεολογιών σε πλανητικό επίπεδο, και η πλειονότητα των ανθρώπων έχει τα δεδομένα όσων ίσχυσαν και ισχύουν.

Αν περιοριστούμε στη δική μας χώρα, και εξετάσουμε ενδελεχώς όσα έχουν ισχύσει από το 1974 μέχρι σήμερα, με διακυβερνήσεις νεοφιλελεύθερων κομμάτων, όπως και με τη συμμετοχή κάποιων αριστερών, καταλήγουμε σε σαφή συμπεράσματα.

Τα αστικά κόμματα, είτε της δεξιάς, είτε τα φερόμενα σοσιαλιστικά, παραποίησαν κατά το δοκούν τόσο τον νεοφιλελευθερισμό όσο και τον σοσιαλισμό, και πλην των διαμορφωμένων παθογενειών που γνωρίζει η πλειονότητα στη χώρα μας, δεν πέτυχαν απολύτως τίποτα.

Ο Ελληνικός λαός έπειτα από 42 χρόνια διακυβέρνησης των αστικών κομμάτων της δεξιάς και του φερόμενου σοσιαλισμού, καταδίκασε αυτά τα κόμματα και τις πολιτικές τους, και πίστεψε ψευδεπίγραφες φρούδες αριστεράς και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στη πράξη αποδεικνύεται ότι συνεχίζονται όσα ίσχυαν επί 42 χρόνια των παλιών κομμάτων, δεδομένου ότι τα φερόμενα νέα κόμματα είναι επιδερμικά νέα, και οι συμμετέχοντες σε αυτά είναι οι ''γνωστοί'' σε όλους νεοέλληνες/ιδες με τον επίσης ''γνωστό'' τρόπο λειτουργίας, και νοοτροπίας. 

Επί δεκαετίες η πλειονότητα των πολιτών πέφτει στα δίχτυα των κοινοβουλευτικών ολιγαρχιών, οι οποίες αποφασίζουν επί παντός επιστητού ερήμην του κοινωνικού συνόλου, πάντα με το πρόσχημα της λαϊκής εντολής, μόνο που η λαϊκή εντολή δίνεται από τους πολίτες κάτω από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Αυταπόδεικτα μέχρι σήμερα οι καθεστωτικές μορφές διακυβέρνησης, ο παρτακισμός, ο ωχαδερφισμός , η αδιαφορία, καθώς και η αδηφαγία και πλεονεξία των κύριων που στέλνουμε στη βουλή είναι τα κοινά χαρακτηριστικά τους, όπως και της πλειονότητας των κομματικών μελών, άρα βασική παθογένεια μιας φάρας - φυλής νεοελλήνων.

Βλακωδώς πολλές φορές η πλειονότητα αηδιασμένη από τα παραγόμενα κυβερνώντων κομμάτων στρέφεται σε οτιδήποτε παρουσιάζεται και επιδερμικά καλύπτεται μέχρι να έχει τα πειστήρια της επόμενης προδοσίας.

Οι πολλοί εξασφαλίζουν προνόμια στη τάξη των κομματαρχών, και σε συντεχνίες κομματικών παραγόντων, που όπως προανέφερα χρησιμοποίησαν μια πολιτική ιδεολογία αποκλειστικά για την προσωπική τους ευμάρεια και πλουτισμό αδιαφορώντας πλήρως για το κοινωνικό σύνολο. 

Σήμερα είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ, μιας που βρίσκεται στη κυβέρνηση, και έχουμε τα πλήρη στοιχεία του απόλυτου εμπαιγμού από τη πλευρά όσων υποστηρίχτηκαν επί πολλά χρόνια.

Ορισμένοι κομματάρχες - παράγοντες με τη δική μας υποστήριξη ισχυροποιήθηκαν, απέκτησαν έρεισμα σε κοινωνικό επίπεδο, και αυτό το έρεισμα μεταφράζεται αποκλειστικά σε ιδιοτελή οφέλη των ιδίων και τίποτα άλλο πέραν αυτού.

Ποια αριστερά, και ποιο σοσιαλισμό επικαλέστηκαν ορισμένοι που λειτουργούσαν πίσω από τη πλάτη μας για το προσωπικό τους βόλεμα σε έμμισθες θέσεις με παχυλούς μισθούς;

Μπορεί να είναι αριστεροί όσοι μεθόδευσαν πίσω από τη πλάτη μας το προσωπικό τους βόλεμα και αδιαφορούν πλήρως για τους υπόλοιπους;

Ελπίζω κάποιοι/ες από εσάς που γνωρίζετε πόσα χρόνια διακήρυξα ραδιοφωνικά την αλήθεια, και ορισμένα από όσα αποτελούσαν τα εξαγγελλόμενα των κομματαρχών του ΣΥΡΙΖΑ, να έχετε την συνολική ''εικόνα'' πως γίνετε στη πράξη η καθολική καπηλεία της αριστεράς από συγκεκριμένα άτομα.  

Όπως φαίνεται το πολυδιαφημισμένο μέλλον, το οποίο δέσποζε επί δεκαετίες στις μεταδόσεις μου,  αφορούσε επιλεκτικά ορισμένα άτομα, όπως επίσης και η αξιοπρέπεια, η δικαιοσύνη, και η δημοκρατία, ήταν περιορισμένου ''εύρους'' για τους *λίγους. 

Τόση ''δικαιοσύνη'' και ''δημοκρατία'' που υφίσταται σήμερα... δεν την είχαμε δει ούτε στον ύπνο μας, ούτε στα καλύτερα μας όνειρα, η αν προτιμάτε στους ''εφιάλτες''.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Διώξεις & Κατασχέσεις

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Καταβάλω ιδιαίτερη προσπάθεια να πετύχω να αντιληφθείτε πλήρως την λειτουργία ορισμένων (...) οι οποίοι έπειτα από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ άλλαξαν απόλυτα, ενώ για τους περισσότερους από εμάς δεν έχει αλλάξει τίποτα.

*Προσωπικά θεωρώ ότι τίποτα δεν γίνετε τυχαία, και τονίζεται ότι κάποιοι εξ ημών είχαμε μια δημόσια έκθεση επί δεκαετίες, υπάρχουν μάρτυρες, και σήμερα μπορούν να κρίνουν, όπως κρίνουμε και εμείς, αν υπάρχει αριστερή διακυβέρνηση και πολιτικές από τους λίγους κομματάρχες, οι οποίοι παρεμπιπτόντως  μέχρι στιγμής έχουν φροντίσει για τα συμφέροντα των λίγων, και κυρίως χωρίς κανένα κανόνα ιεράρχησης προτεραιοτήτων...

* Το ποίημα του Βάρναλη, όπως και το τραγούδι που ακούγεται αφιερώνεται στον αείμνηστο πατέρα μου, ο οποίος  πράγματι ''σήκωσε ολόκληρο το νταμάρι'' στη πλάτη ώστε να χτιστεί η εκκλησία ''τα Εισόδια της Θεοτόκου'' στην πλατεία Καραϊσκάκη, και όταν απεβίωσε οι ''πολιτικάντηδες'' του δήμου τον ''πέταξαν'' εκτός Γλυφάδας, ενώ για τους ιδίους οι απατεώνες πιστώνουν 4.000 χιλ. ευρώ ώστε να κηδευτούν με τιμές εντός της Γλυφάδας. 

Τέλος, για το επίπεδο πολιτισμού των νεοελλήνων ''πολιτικάντηδων'' δεν υπάρχουν λόγια, και αποτελεί υποχρέωση όσων δεν έχουν εκπέσει στο επίπεδο τους (ζούγκλας) τουλάχιστον να διασφαλίζουν την αλήθεια μέχρι να τους ''ξεφορτωθούμε''...διότι ο παρτακισμός και η πλεονεξία τους είναι ακόρεστα.

Δεν υπάρχει μέτρο, ειδικά στην πλεονεξία που διέπει ορισμένους, τους οποίους τους είδατε και θα τους δείτε ξανά και ξανά να αξιώνουν τα πάντα όλα για το άτομο τους...και θαρρούν ότι η πλειονότητα δεν διαθέτει κρίση, και αρκεί το υπέρμετρο θράσος, όπως και μερικές δεκάδες επιτήδειοι καλοθελητές, ώστε να να καταργήσουμε τόσο την κοινή λογική του συνόλου, όσο και την κρίση του.  

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι πολλοί εξασφαλίζουν προνόμια στη τάξη των κομματαρχών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">